Hoi,
Kan het zijn dat mijn stoomoven (stoom toevoer op de hoogste stand) te snel bakt?
Ik heb hem op 220 graden staan zoals geadviseerd maar na 20 minuten ziet het er al zo uit:
Ik heb de temperatuur al lager gezet naar 200 graden zoals aanbevolen maar denk toch dat het veel te hard gaat.
Is het verstandig om op 200 graden te baken en dan terug te gaan naar 180 na 20 minuten?
Of moet ik gewoon korter gaan bakken?
(Stoom)Oven bakt te snel?
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
(Stoom)Oven bakt te snel?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: (Stoom)Oven bakt te snel?
Je moet (wil) bruin en gaar bakken.. 220 lijkt me niet te hoog... waar staat dat je na 10 minuten niet terug mag naar 200??
Korter bakken heb je niets aan als het brood dan niet gaar is... maar ook daar.... 95 graden = OK
Korter bakken heb je niets aan als het brood dan niet gaar is... maar ook daar.... 95 graden = OK
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: (Stoom)Oven bakt te snel?
Ik volg de instructies uit het boek.
Maar na tien minuten lager zetten is ook nog de moeite waard om te proberen.
Mn brood is helaas heel erg laag gebleven en de kern was 96/97 graden.
Wieweet had de kern wel mooi van temperatuur geweest wanneer het deeg wel verder had gerezen.
Wanneer ik hem straks open snij hoop ik dat er te zien is waarom het brood zo laag is gebleven.
Maar na tien minuten lager zetten is ook nog de moeite waard om te proberen.
Mn brood is helaas heel erg laag gebleven en de kern was 96/97 graden.
Wieweet had de kern wel mooi van temperatuur geweest wanneer het deeg wel verder had gerezen.
Wanneer ik hem straks open snij hoop ik dat er te zien is waarom het brood zo laag is gebleven.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: (Stoom)Oven bakt te snel?
Je opmaak is niet erg fraai... een heel dik stuk .... en dan dun...
Het zou kunnen dat daar problemen door ontstaan... niet gelijkmatig...
https://broodsmakelijk.nl/vormen-deegst ... ge-methode
96.. 97 graden is geen probleem... dan is ie goed gaar...
Het zou kunnen dat daar problemen door ontstaan... niet gelijkmatig...
https://broodsmakelijk.nl/vormen-deegst ... ge-methode
96.. 97 graden is geen probleem... dan is ie goed gaar...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: (Stoom)Oven bakt te snel?
Ik probeerde het inderdaad een beetje losjes omdat ik geen compact brood wilde maar het zou nog best wel eens kunnen.
Zie hieronder hoe het er uit ziet:
Zie hieronder hoe het er uit ziet:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.