Pistolets
Geplaatst: di 12 mei 2020, 08:57
Hi,
Al meerdere maanden bak ik brood met redelijk succes. Hiervoor maak ik gebruik van een Famag Grilleta en een V-Zug stoomoven. Nu heb ik al enkele malen pistolets gebakken volgens recept van Levine’s (blog april). Hiervoor heb ik speciaal bloem “ krokant pistolets” bij een speciaalzaak gekocht.
De stoomoven beschikt over voorgeprogrammeerde recepten waaronder het bakken van broodjes. De cyclus van 25 minuten start bij een koude oven, stoomt een achttal minuten en bakt af op 210 °C.
Ik vond het resultaat iets te ver afgebakken zodat ik de temperatuur herleid heb tot 205 °C en de cyclus ingekort heb met 2 minuten.
Nu zijn broodjes mooi bruingeel en licht krokant.
So far so good, maar het kan beter.
Ik probeer nu deze pistolets ‘s avonds klaar te maken om die ‘s morgens te bakken.
Hiervoor maak ik het deeg volgens Levines recept.
Bol de pistolets van 95 gr op en leg die op een bakplaat, overtrek die met plastiek folie en plaats die in de frigo om te overnachten.
‘s Morgens staan de pistolets mooi bol. Wanneer ik die insnijd vallen die wat plat. Ik besproei ze met een plantspuit, bestrooi ze met wat semolinabloem en plaats ze in de oven.
Afgebakken zijn de pistolets geheel plat onderaan ipv wat gebold en niet al te hoog (ingevolge het insnijden).
Voor de rest zijn best lekker en is de textuur behoorlijk.
Hoe kan ik de vorm verbeteren?
Al meerdere maanden bak ik brood met redelijk succes. Hiervoor maak ik gebruik van een Famag Grilleta en een V-Zug stoomoven. Nu heb ik al enkele malen pistolets gebakken volgens recept van Levine’s (blog april). Hiervoor heb ik speciaal bloem “ krokant pistolets” bij een speciaalzaak gekocht.
De stoomoven beschikt over voorgeprogrammeerde recepten waaronder het bakken van broodjes. De cyclus van 25 minuten start bij een koude oven, stoomt een achttal minuten en bakt af op 210 °C.
Ik vond het resultaat iets te ver afgebakken zodat ik de temperatuur herleid heb tot 205 °C en de cyclus ingekort heb met 2 minuten.
Nu zijn broodjes mooi bruingeel en licht krokant.
So far so good, maar het kan beter.
Ik probeer nu deze pistolets ‘s avonds klaar te maken om die ‘s morgens te bakken.
Hiervoor maak ik het deeg volgens Levines recept.
Bol de pistolets van 95 gr op en leg die op een bakplaat, overtrek die met plastiek folie en plaats die in de frigo om te overnachten.
‘s Morgens staan de pistolets mooi bol. Wanneer ik die insnijd vallen die wat plat. Ik besproei ze met een plantspuit, bestrooi ze met wat semolinabloem en plaats ze in de oven.
Afgebakken zijn de pistolets geheel plat onderaan ipv wat gebold en niet al te hoog (ingevolge het insnijden).
Voor de rest zijn best lekker en is de textuur behoorlijk.
Hoe kan ik de vorm verbeteren?