natte plekken baksels
Geplaatst: do 14 mei 2020, 11:22
Beste mede-bakkers,
De laatste paar keer mislukken mijn baksels. Er zitten weer flinke natte, enigszins harde plekken in het deeg.
Wat mij opvalt is dat de bloem waar ik de laatste tijd mee werk nu opeens veel meer water nodig heeft om enigszins soepel te worden. En dan nog voelt het deeg anders dan het deeg waar ik wel successen mee heb behaald, het voelt allemaal wat stugger.
Het deeg voelt bijna hetzelfde als het deeg wat ik maakte met een andere bloem, dat deeg voelde ook stug en droog en daar kreeg ik ook natte plekken mee, en het deeg, hoeveel water ik ook toevoegde, werd nooit echt de structuur die ik ken waar ik wel goede resultaten mee behaal.
Kan het zijn dat bloem, het was het laatste beetje in een grote zak, op een gegeven moment gewoon op is? Dat de eigenschappen, zoals vochtopname, veranderd? Ik heb de zak ook per ongeluk een keer in de keuken laten staan, open, en daar staat de vaatrwasser te draaien en onze droger, dus een heel schommelend klimaat.
Ik ben benieuwd naar jullie input!
groet,
Joris.
De laatste paar keer mislukken mijn baksels. Er zitten weer flinke natte, enigszins harde plekken in het deeg.
Wat mij opvalt is dat de bloem waar ik de laatste tijd mee werk nu opeens veel meer water nodig heeft om enigszins soepel te worden. En dan nog voelt het deeg anders dan het deeg waar ik wel successen mee heb behaald, het voelt allemaal wat stugger.
Het deeg voelt bijna hetzelfde als het deeg wat ik maakte met een andere bloem, dat deeg voelde ook stug en droog en daar kreeg ik ook natte plekken mee, en het deeg, hoeveel water ik ook toevoegde, werd nooit echt de structuur die ik ken waar ik wel goede resultaten mee behaal.
Kan het zijn dat bloem, het was het laatste beetje in een grote zak, op een gegeven moment gewoon op is? Dat de eigenschappen, zoals vochtopname, veranderd? Ik heb de zak ook per ongeluk een keer in de keuken laten staan, open, en daar staat de vaatrwasser te draaien en onze droger, dus een heel schommelend klimaat.
Ik ben benieuwd naar jullie input!
groet,
Joris.