Volkorenbrood plots vreemde geur?
Geplaatst: ma 17 aug 2020, 12:58
Hooi,
Sinds april ofzo maken wij zelf ons brood. Wij gebruiken altijd hetzelfde meel, het all-in meel van Soezie voor wit brood en volkorenbrood waar je enkel nog water bij moet doen. Wij laten de bbm het deeg kneden en een eerste keer rijzen. Dan halen we het eruit en laten het een tweede keer rijzen om daarna in de gewone oven te bakken.
Tot voor kort hadden we geen problemen (buiten dat het volkorenbrood erg luchtig en moeilijk te snijden is). Maar nu hebben we al 2 keer gehad dat na 2 à 3 dagen het volkorenbrood een vreemde geur kreeg, een ietwat zurige (?) geur? Het proeft ook een beetje anders.
Er is niets veranderd tov voorheen, heeft iemand enig idee aan wat dit kan liggen? Want het is natuurlijk zonde als je na 2 à 3 dagen een nog bijna half brood moet weggooien.
Alvast bedankt!
Evy
Sinds april ofzo maken wij zelf ons brood. Wij gebruiken altijd hetzelfde meel, het all-in meel van Soezie voor wit brood en volkorenbrood waar je enkel nog water bij moet doen. Wij laten de bbm het deeg kneden en een eerste keer rijzen. Dan halen we het eruit en laten het een tweede keer rijzen om daarna in de gewone oven te bakken.
Tot voor kort hadden we geen problemen (buiten dat het volkorenbrood erg luchtig en moeilijk te snijden is). Maar nu hebben we al 2 keer gehad dat na 2 à 3 dagen het volkorenbrood een vreemde geur kreeg, een ietwat zurige (?) geur? Het proeft ook een beetje anders.
Er is niets veranderd tov voorheen, heeft iemand enig idee aan wat dit kan liggen? Want het is natuurlijk zonde als je na 2 à 3 dagen een nog bijna half brood moet weggooien.
Alvast bedankt!
Evy