650 g meel/bloem
13 g zout
30 g sesamzaad + gebroken lijnzaad
1 theelepel honing
475 g water
4 g gedroogde gist
Deeg een autolyse gegeven van ruim een uur, zonder zout en gist. (Planning was een half uur maar dat liep een beetje mis).
Met de handmixer met deeghaken het deeg tot een samenhangend geheel gedraaid en daarna met de hand verder gekneed zo'n 20 minuten.
Na toevoeging van nog 30 g water aan het eind van de kneedtijd had ik een mooi soepel deeg waar ik een goed vliesje van kon trekken.
Eerste rijs op het aanrecht ging goed. Na 2 uur een mooi verdubbeld deeg.
Deeg verdeeld in 2 stukken. Het ene stuk was 2x zo zwaar als het andere.
Losjes opbollen en een kwartiertje rust
Toen het kleine deegstuk opgebold voor een boule en het grote deegstuk gevormd tot een busbrood.
Het deeg in de koelkast gezet voor de tweede rijs gedurende de nacht.
De volgende ochtend veerde van beide broden het deeg mooi terug als ik er lichtjes op drukte.
Met het deeg in de koelkast de oven voorverwarmd en toen de oven op temperatuur was de broden afgebakken op de pizzasteen met de eerste 20 minuten een schaaltje water erbij voor wat stoom.
Wat mij heel erg verbaasde was dat het busbrood mooi zacht kruim had met hier en daar een wat groter gat en dat de boule eigenlijk maar 1 luchtbel had met hier en daar wat verticale "deegdraden".
Wat heb ik fout gedaan?
