Chocolade laagje van koekje blijft zacht wat ging er mis?

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
josr
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: za 24 okt 2020, 19:54

Chocolade laagje van koekje blijft zacht wat ging er mis?

Bericht door josr » za 24 okt 2020, 20:01

Hoi,

Ik heb spritsen gebakken en deze gedoopt in gesmolten melkchocolade (gewoon een huismerk melkchocoladereep vanwege kinderen). Echter deze chocolade wordt niet meer hard en blijft altijd zacht (dikke chocoladesaus zeg maar). Kortom: alle koekjes plakken in een zak of koektrommel aan elkaar etc.

Hoe kan dit? Wat is er fout gegaan? Gaat dit beter met pure chocolade, of gaat het wel met melchocolade en moet ik dan specifieke chocolade hebben (b.v. bepaalde samenstelling).

Alvast bedankt Jos

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 559
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Chocolade laagje van koekje blijft zacht wat ging er mis?

Bericht door Vitamine C » za 24 okt 2020, 20:28

Heb je chocolade au bain Marie gesmolten?

Je moet de chocolade temperen/ tableren. Dan wordt je chocolade hard en krijgt mooie glans.

Plaats reactie