Desem brood wel erg elastisch
Geplaatst: ma 25 jan 2021, 14:08
Ik heb sinds deze week wat desem broden gebakken. De laatste twee waren wel erg elastisch. Is dat de aard van het beestje of kan ik dat iets minder maken?
Toen ik het recept volgde met minder water (foutje aan mijn kant) werd deze vaster en minder elastisch. Is enkel het water percentage hier voor verantwoordelijk?
https://photos.app.goo.gl/KAndepjmU3ArDjq96
Dit was mijn recept (Gebaseerd op Desem Batard uit 'Een boek over brood' van Issa Niemeijer)
320 gr T65
175 ml water
160 gr 100% gehydrateerd desem
niet kneden, enkel mengen
45 minuten autolyse
6-7 gr zout
niet kneden, enkel mengen
2 uur rusten kamertemperatuur
omslaan
1 uur rusten kamer temperatuur
voorvormen
15 min rusten
vormen
12 uur in koelkast 4 graden Celsius
30 min op aanrecht
35-40 min op 220 graden Celsius
Toen ik het recept volgde met minder water (foutje aan mijn kant) werd deze vaster en minder elastisch. Is enkel het water percentage hier voor verantwoordelijk?
https://photos.app.goo.gl/KAndepjmU3ArDjq96
Dit was mijn recept (Gebaseerd op Desem Batard uit 'Een boek over brood' van Issa Niemeijer)
320 gr T65
175 ml water
160 gr 100% gehydrateerd desem
niet kneden, enkel mengen
45 minuten autolyse
6-7 gr zout
niet kneden, enkel mengen
2 uur rusten kamertemperatuur
omslaan
1 uur rusten kamer temperatuur
voorvormen
15 min rusten
vormen
12 uur in koelkast 4 graden Celsius
30 min op aanrecht
35-40 min op 220 graden Celsius