Zuurdesem blijft aan rijsmandjes plakken
Geplaatst: zo 21 feb 2021, 16:43
Goedemiddag allemaal,
Hopelijk genieten jullie ook erg van het lenteweer!
Vandaag heb ik poging 2 gedaan tot het bakken van desembrood. De eerste keer wit desem gemaakt, heel lekker, maar kwam slecht uit het rijsmandje (rijsmandje was veel te klein).
Vandaag dacht ik slim te zijn en i.p.v. 1 groot desembrood 2 kleine desembroodjes te maken, zodat ze netjes uit de rijsmandjes zouden komen .
Helaas bleven ze dit keer ook weer in de mandjes kleven, waardoor de spanning geheel van het brood af is en ik straks 2 heerlijke, maar platte desembroden uit de oven haal.
Is dit gewoon een kwestie van extreem veel roggebloem in de mandjes doen? (Ik gebruik van die houten/rieten (?) Mandjes). Of heeft iemand nog andere tips? [emoji16]
Als ik vloerbroden bak op basis van gistdeeg, blijven deze nooit plakken in de mandjes.
Bedankt vast voor de tips!
Hieronder foto's van mijn eerste witte desembrood ooit! Foto's van het bruine desembrood dat wederom bleef plakken in de mandjes zal ik posten zodra ze uit de oven zijn.
Groetjes,
Hanneke
Hopelijk genieten jullie ook erg van het lenteweer!
Vandaag heb ik poging 2 gedaan tot het bakken van desembrood. De eerste keer wit desem gemaakt, heel lekker, maar kwam slecht uit het rijsmandje (rijsmandje was veel te klein).
Vandaag dacht ik slim te zijn en i.p.v. 1 groot desembrood 2 kleine desembroodjes te maken, zodat ze netjes uit de rijsmandjes zouden komen .
Helaas bleven ze dit keer ook weer in de mandjes kleven, waardoor de spanning geheel van het brood af is en ik straks 2 heerlijke, maar platte desembroden uit de oven haal.
Is dit gewoon een kwestie van extreem veel roggebloem in de mandjes doen? (Ik gebruik van die houten/rieten (?) Mandjes). Of heeft iemand nog andere tips? [emoji16]
Als ik vloerbroden bak op basis van gistdeeg, blijven deze nooit plakken in de mandjes.
Bedankt vast voor de tips!
Hieronder foto's van mijn eerste witte desembrood ooit! Foto's van het bruine desembrood dat wederom bleef plakken in de mandjes zal ik posten zodra ze uit de oven zijn.
Groetjes,
Hanneke