Brioche toch nog droog

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sas_Groningen
Chef stoffer en blik
Berichten: 13
Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31

Brioche toch nog droog

Bericht door Sas_Groningen »

Wie wil met mij meedenken?
Mijn brioche blijft aan de droge kant. Niet heel erg. Maar toch. Het is niet zoals ik het wil.
Ik heb tov mijn eerste twee pogingen de melk met 2% opgehoogd. Zolang ik de basis aanvul met kaneel of chocola of wat dan ook, raakt dat wat gemaskeert. Maar als naturel brioche lukt dat niet, en dat is toch wel echt jammer.. Dit is mijn recept.
Heeft iemand een tip?

100% T 45
25% Desem
3% Honing
6% Gist
2% Zout
6,5% Volle melk
27% Suiker
35% Roomboter
40% Eieren
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Brioche toch nog droog

Bericht door Victory »

Hoe heet is je brood als hij uit de oven komt? Te heet brood kan ook droog worden
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brioche toch nog droog

Bericht door Levinebaktbrood »

Je kunt ook alleen eidooiers gebruiken ipv heel ei. Eiwit droogt uit.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Sas_Groningen
Chef stoffer en blik
Berichten: 13
Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31

Re: Brioche toch nog droog

Bericht door Sas_Groningen »

Victory schreef: ma 20 dec 2021, 20:22 Hoe heet is je brood als hij uit de oven komt? Te heet brood kan ook droog worden

Ik bak ze met bovenwarmte 140 en onderwarmte 130
Gebruikersavatar
Sas_Groningen
Chef stoffer en blik
Berichten: 13
Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31

Re: Brioche toch nog droog

Bericht door Sas_Groningen »

Levinebaktbrood schreef: di 21 dec 2021, 00:25 Je kunt ook alleen eidooiers gebruiken ipv heel ei. Eiwit droogt uit.
Dat is een goeie, ga ik doen, dank!
Plaats reactie