Ik heb krokante bolletjes uit de Broodbijbel gemaakt, maar ze kwamen bij mij niet krokant uit de oven; ik vond ze op zachte bolletjes lijken.
Ik heb het recept uit het boek aangehouden, ik heb alleen 15 g verse gist met 5 g instant gist vervangen:
Het afgeknede deeg heeft eerst 60 minuten gerezen, daarna hebben 15 bolletjes 20 minuten gerezen (op kamertemperatuur), vervolgens weer opbollen en 60 minuten laten rijzen (dit maal in de oven, op 30 °C rijsstand).
- 500 g tarwebloem
- 275 g water
- 150 g tarwedesem (blz. 52)
- 5 g instant gist
- 10 g zout
De oven werd voorverwarmd op 250 °C, de broodjes werden in 15 minuten afgebakken op 220 °C (omdat mijn oven in het algemeen wat feller bakt heb ik ze gebakken op 215 °C).
Waarom zijn de broodjes niet krokant? Ik vond het deeg best plakkerig, maar lag het daar aan?