Hallo allen,
Ik had een witbrood gebakken, nu dacht ik, die wordt me een partij lekker hoog en luchtig. Het doorsnijden gaf echter een tegenvaller, ik had een luchtzak bovenop gebakken van enkele centimeters. De korst was helemaal los van de rest van het brood.
Nu was het deeg al behoorlijk plakkerig bij het kneden (gebruikte het recept van Levine, maar wel met wat broodverbeteraar en krokantpoeder erbij en daarom een fractie meer water) sorry Levine
Ik had het een nacht in de koelkast laten rijzen (2e rijs) en erna afgebakken. Het was in de koelkast dus wel mooi boven het bakblik uitgereden.
Had ik het beter kunnen inknippen, als knipbrood, want in het recept stond ook eventueel insnijden, (dat had ik niet gedaan, omdat ik dacht dat dat niet perse hoefde)
Kortom, is dat het probleem?
Overigens hebben we er heerlijke tostis's van gemaakt, dus geen grote ramp.
Luchtballon gebakken
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Luchtballon gebakken
Ik heb gisteren 4 broden gebakken die net de grotten van schoolbrood zijn. Ik heb het deeg gewoon niet goed ontgast beetje te gehaast het plakkerige deeg verwerkt. Ach ja moeten de kindjes maar minder hagelslag op school eten
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
Re: Luchtballon gebakken
ja wellicht dat het dat was idd, ach volgende keer beter