Onderkant taai

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mollie
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22

Onderkant taai

Bericht door Mollie »

Zijn er meer mensen die in een Dutch oven bakken, en bij wie de onderkant altijd wat taaiig (schrijf je dat zo?) wordt?

Het brood is eigenlijk altijd heerlijk, en gaar en luchtig - bijna perfect zeg maar. Maar als ik er plakken van snijd, kom ik met veel moeite door de korst aan de onderkant. Misschien komt dat door het bakken in een gietijzeren pan?

Ik verwarm de oven met de pannen erin een half uurtje voor op 230 graden, laat het deeg erin zakken (bakpapier) en na 25 minuten bakken haal ik de deksels eraf, temperatuur naar beneden (190 graden) en dan nog eens 25 minuten.

Ik wil wel wat dingen uitproberen, bv zonder bakpapier, en uit de pan halen en dan verder bakken...
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 578
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Onderkant taai

Bericht door Victory »

Kan ik ook met mijn oven. Kwestie van te warm😉
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Plaats reactie