inzakken na uit bakblik halen

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
RomanaW
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45

inzakken na uit bakblik halen

Bericht door RomanaW »

Goedemorgen mede-bakkers :wave:

Ik blijf wat issues houden met busbroden bakken..
In de vorm zelf rijst het prima, bakken gaat ook prima maar als ik ze meteen na het bakken uit de vorm haal om af te koelen op een rooster; behouden ze niet hun mooie luchtige vorm..

Kerntemperatuur hou ik altijd op 95 graden, maar toch zakt ie flink in terwijl het rijzen en bakken zelf prima hoger brood oplevert..

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Afbeelding
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: inzakken na uit bakblik halen

Bericht door papagena »

Wat is precies je recept? Hoeveel gram gist, meel water etc.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
RomanaW
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45

Re: inzakken na uit bakblik halen

Bericht door RomanaW »

Het recept bijgevoegd..
Het brood an sich + structuur is echt zalig lekker, maar wellicht té luchtig waardoor het op het rooster inzakt?

Afbeelding
Plaats reactie