Goedemorgen mede-bakkers
Ik blijf wat issues houden met busbroden bakken..
In de vorm zelf rijst het prima, bakken gaat ook prima maar als ik ze meteen na het bakken uit de vorm haal om af te koelen op een rooster; behouden ze niet hun mooie luchtige vorm..
Kerntemperatuur hou ik altijd op 95 graden, maar toch zakt ie flink in terwijl het rijzen en bakken zelf prima hoger brood oplevert..
Iemand een idee wat het probleem kan zijn?
inzakken na uit bakblik halen
- RomanaW
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: inzakken na uit bakblik halen
Wat is precies je recept? Hoeveel gram gist, meel water etc.
Niet bij brood alleen....
- RomanaW
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45
Re: inzakken na uit bakblik halen
Het recept bijgevoegd..
Het brood an sich + structuur is echt zalig lekker, maar wellicht té luchtig waardoor het op het rooster inzakt?
Het brood an sich + structuur is echt zalig lekker, maar wellicht té luchtig waardoor het op het rooster inzakt?