Hallo,
Iedere zondag bak ik 3 (blik) broden voor de rest van de week. Telkens als ik de broden uit de oven haal zijn ze perfect gelukt, tot ik ze uit het blik haal. De onderkant blijft super zacht en als ik ze op het rekje zet om af te koelen zakken ze zo een stuk naar beneden. Wat doe ik verkeerd?
Ik gebruik Alu-steel broodblikken.
Ik bak de broden met een begin temperatuur van 230 graden als de broden in de oven gaan zet ik hem terug naar 210 graden. Daarna bak ik de broden ongeveer 20 á 25 minuten.
De laatste 10 minuten laat ik de stoom uit de oven door even kort de klep te openen.
Onderkant brood blijft zacht
- regiostaphorst
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:26
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Onderkant brood blijft zacht
Haal jij je broden direct uit het blik? Als je dat niet doet is het slim om dat eens te gaan doen.
Haal je al gelijk je brood uit je broodblik dan is de korst gewoon te zacht gebakken of je brood ongaar.
Haal je al gelijk je brood uit je broodblik dan is de korst gewoon te zacht gebakken of je brood ongaar.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- regiostaphorst
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: ma 14 nov 2022, 23:26
Re: Onderkant brood blijft zacht
Ik haal ze er idd direct na het bakken uit.
Moet ik dan met lagere temperatuur en langer bakken? Aangezien de korst wel mooi bruin is.
Moet ik dan met lagere temperatuur en langer bakken? Aangezien de korst wel mooi bruin is.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Onderkant brood blijft zacht
Brood wat lager in de oven als dat kan. En temperatuur zeker niet verlagen.
Blikken staan bij mij altijd op de onderste stand van het rek. Vloerbrood gaat op de plaat middenin of iets onder het midden.
Blikken staan bij mij altijd op de onderste stand van het rek. Vloerbrood gaat op de plaat middenin of iets onder het midden.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- dominic
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 27 nov 2017, 18:33
Re: Onderkant brood blijft zacht
25 minuten lijkt me toch wel kort om een brood te bakken op die temperatuur