Pagina 1 van 1

Volkoren brood zakt in

Geplaatst: zo 19 mar 2023, 13:47
door Dutchtwat
Hoi,

Ik ben nieuw in de broodbakkers wereld en wil graag een gezond brood bakken met de volgende ingrediƫnten

500 gram volkoren tarwemeel
350 ml water (volgens t recept)
7 gram gist
5 gram zout

Maar of ik de standaard baktijd van de Princess broodmachine gebruik, of de nummer 3 voor zware broden... Mn brood zakt steeds een klein beetje in.

Hij is zwaar maar toch redelijk luchtig en prima te eten, maar ik kan hm niet bol krijgen. Heeft iemand tips?

Re: Volkoren brood zakt in

Geplaatst: ma 20 mar 2023, 20:14
door Bantam
Ik vind 350 gr. water (hydratatie = 70% ) veel voor een broodbakmachine.
Probeer eens met 325 gr. water ( = 65%), misschien lukt dat beter.

Re: Volkoren brood zakt in

Geplaatst: di 21 mar 2023, 09:48
door KeesR
Ik bak ook brood op deze manier (dus zonder broodverbeteraars). Mijn ervaring is dat je minder gist moet gebruiken. Ik voeg altijd 70-80% water toe in de broodmachine. Omdat ik minder zout gebruik dan in meeste recepten heb ik nog minder gist nodig.