gecraqueleerde korst

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joannes
Gaat de goede kant op
Berichten: 70
Lid geworden op: wo 25 mar 2020, 00:03

gecraqueleerde korst

Bericht door Joannes »

Busbrood en vloerbrood, het komt allemaal perfect uit de oven. Tijdens het afkoelen verschijnen er heel veel barstjes aan de bovenzijde. Na afkoeling heeft het dan ook een volledig gecraqueleerde korst. Doet verder aan de smaak niets af, maar het oog wil ook wat. Hoe kan ik dat voorkomen?
Ik bak overwegend witbrood van Amerikaans Patentbloem. Met roggebrood heb ik er geen last van en bij (deels) volkoren, nauwelijks.
Gebruikersavatar
inwoner van de Stad Gent
Chef stoffer en blik
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 03 mei 2023, 06:40
Locatie: Gent

Re: gecraqueleerde korst

Bericht door inwoner van de Stad Gent »

Kan je misschien een foto toevoegen, ik kan mij de situatie niet goed voorstellen.
Bedankt!
Plaats reactie