Busbrood en vloerbrood, het komt allemaal perfect uit de oven. Tijdens het afkoelen verschijnen er heel veel barstjes aan de bovenzijde. Na afkoeling heeft het dan ook een volledig gecraqueleerde korst. Doet verder aan de smaak niets af, maar het oog wil ook wat. Hoe kan ik dat voorkomen?
Ik bak overwegend witbrood van Amerikaans Patentbloem. Met roggebrood heb ik er geen last van en bij (deels) volkoren, nauwelijks.
gecraqueleerde korst
- Joannes
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 70
- Lid geworden op: wo 25 mar 2020, 00:03
- inwoner van de Stad Gent
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 20
- Lid geworden op: wo 03 mei 2023, 06:40
- Locatie: Gent
Re: gecraqueleerde korst
Kan je misschien een foto toevoegen, ik kan mij de situatie niet goed voorstellen.
Bedankt!
Bedankt!