Types Roggebloem/-meel

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paul80

Types Roggebloem/-meel

Bericht door Paul80 » di 19 nov 2013, 01:43

Hoi,

Ik weet niet of ik mijn vraag hier onder technieken goed staat, maar weet niet waar hem anders te plaatsen. Zag geen topic staan over ingredienten.

Weet iemand het exacte verschil tussen de roggemeel types 610 en 1150?

Heb dit namelijk nodig voor ontbijt (peper) koek te maken.

BVD Paul

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5223
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Types Roggebloem/-meel

Bericht door Levinebaktbrood » di 19 nov 2013, 09:25

Type 610 is roggebloem en type 1150 is roggemeel.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
freggel33
Deegroller
Berichten: 308
Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
Locatie: In het midden van het land

Re: Types Roggebloem/-meel

Bericht door freggel33 » di 19 nov 2013, 09:30

Ik dacht dat het getal staat voor de hoeveelheid vaste stof die overblijft na verbranding van een bepaalde hoevelheid meel/bloem. Des te hoger het getal, des te beter kun je er brood mee bakken, ws des te meer gluten zitten erin.
Verbeter me maar als ik het mis heb.
Paul
Ik hou wel van een goeie bui....

Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1732
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Types Roggebloem/-meel

Bericht door papagena » di 19 nov 2013, 10:03

Hier heb je wat Nederlandse info over meel http://nl.wikipedia.org/wiki/Meel en hier een diepgaander Duits stuk. Gooi het even door Googletranslate als je moeite hebt met Duits. http://de.wikipedia.org/wiki/Mehl
Niet bij brood alleen....

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3547
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Types Roggebloem/-meel

Bericht door lekkermelig » di 19 nov 2013, 19:44

Rogge 1150 is geen volkoren roggemeel. Ik heb het hier thuis wel gehad. Het hangt er een beetje tussen in, dus wel meer vezels dan roggebloem, maar minder dan volkoren.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Plaats reactie