Desem bewaren

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lotjuuh

Desem bewaren

Bericht door Lotjuuh »

Hallo, ik ben een beetje nieuw in het hele desem-avontuur, dus ben het internet aan het afstruinen naar alle informatie. De processen zijn hier en daar wat verschillend, maar het idee is duidelijk. Ik heb afgelopen week mijn eerste desemstarter gemaakt, en zojuist staat het deeg de eerste keer te rijzen. Hopelijk is het brood het lange proces waard! :D Nu heb ik 50 gr desemstarter achtergehouden; dit wil ik het liefst in de koelkast bewaren en dan volgende week ergens weer een brood bakken.
Ik krijg alleen niet helemaal duidelijk of ik het nu al moet voeden, voordat het in de koelkast gaat, of pas zo'n 12 uur voordat ik het wil gebruiken, of beide?

Bedankt!
Liselotte
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Desem bewaren

Bericht door Levinebaktbrood »

Kan allebei Liselotte. Als de 50 gram desem die je hebt achtergehouden nog actief genoeg dan zou ik hem niet verversen, maar direct in de koelkast zetten.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie