Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Jim
#55036
lekkermelig schreef:Ze zien er prachtig uit.

Ik heb ze zelf lang geleden ook wel eens gemaakt. Ik ben meestal echt fan van de recepten van weekendbakery, maar denk dat ze uiteindelijk ook wat inspiratie opgedaan hebben hier
http://www.beyondkimchee.com/pumpkin-dinner-rolls/

Wil
Ja, daar had ik ze ook al gezien en ik denk dat het recept bijna hetzelfde is maar zoals ik al schreef is dat van de weekendbakery lekker duidelijk in ons metrisch stelsel.
Gebruikersavatar
Door Jim
#55181
Het is weer 'zondag-bakdag'!
Vandaag is het een 100% rogge zuurdesembroodje met pruimen en rode peperbolletjes.
Uit 'Hoe bak ik brood' van Emmanuel Hadjiandreou.
Lekker zoet met af en toe een pittige toets van de peper.
Klein minpuntje : de korst is bovenaan losgekomen, ik denk bij het afkoelen.
Hoe zou dit komen?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Jim
#55587
Toetjestijd: Chocoladecakeje met boterroom van witte chocolade en warme frambozen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Jim
#56040
Brood met zaadjes uit Levine's tweede boek, eerste en tweede rijs in de koelkast gedaan want dat paste beter in m'n dagplanning.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#56042
Mooi gelukt :2th:
Gebruikersavatar
Door Jim
#56065
Misschien iets te donker... Ik was buiten in de tuin bezig terwijl ik anders meer een oogje in het zeil hou tijdens het bakken.
Maar de smaak is goed!
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#56068
Ik vind dat wel lekker, een donkere korst. Ziet er mooi uit!


Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Door Jim
#56709
Een tijdje geleden een oude houtoven gekocht en er al volop in gebakken!

-Bruin brood en brood met abrikoos en pistache, beiden van Levine

Afbeelding

-Semolina brood van uit "Bread" van Jeffrey Hamelman

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#56712
Mooie broden :2th: en vooral: wat een interessante oven !

Wil
Gebruikersavatar
Door Jim
#56713
Ja, het is een leuke oven, met aparte stook- en bakruimte. In de bakruimte is een draaiplateau met chamottestenen.
Hier in Belgisch Limburg regelmatig tweedehands te koop maar hier ook nog nieuw te koop.
Gebruikersavatar
Door Ajala Jacobs
#56723
Wat bijzonder! Ik wist niet dat je in een gietijzeren pan brood kon bakken! Gewoon op laag vuur zetten? Hoe doe je dat?

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

Gebruikersavatar
Door Jim
#56728
De gietijzeren gaat niet op het vuur maar in de oven.
Een half uurtje voorverwarmen op 230 à 250 graden en dan het brood erin.
20 minuten met deksel erop en 20 minuten zonder deksel.
Gebruikersavatar
Door Anna
#56738
Prachtige broden! :2th: Zo'n oven lijkt me ook wel wat, die doet het tenminste als de elektra je in de steek laat. Hoeveel broden kan je er tegelijk in bakken?
Gebruikersavatar
Door Jim
#56739
Ik heb er tot nu toe telkens 4 tegelijk in gebakken, maar 6 stuks moet ook lukken.
Busbroden ook zeker 6 stuks maar dat moet ik nog eens proberen.
Mijn oven is het kleinste model, er zijn nog 3 grotere modellen tot 28 broden.
Volkorenbrood mislukt

Dank Levine. Ik ga het morgen proberen met minder […]

Smaak en Geur...

Welkom op het forum :G. Deze rubriek is alleen o[…]

Brood droog

Je zegt tupperware doosje doet je ook nog keukenpa[…]

Even voorstellen

Ook welkom Migje. Je had jezelf best in een eigen […]