Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Gebruikersavatar
Door Jane
#57629
Kan iemand mij vertellen of er ook een spiraalhaak voor de artisan 4,8l bestaat,? Ik gebruik nu de originele die er bij zat, maar het deeg komt aan de zijkant omhoog. Erg lastig .
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57630
Hallo Jane
Er bestaat idd. een spiraal(kneed)haak voor deze machine.
Neem voor nadere info contact op met Jan de Jong. Geef duidelijk aan,
het merk en type van je machine.
Hij produceert deze kneedhaken in eigen beheer.

Zie hier zijn Website

En bekijk ook dit filmpje daar zie je een vergelijking, er wordt met twee Artisans een deeg gekneed, een deeg met de orginele haak en het andere met de Spiraalhaak.
Gebruikersavatar
Door Gebaxke
#57654
Dat is een leuk filmpje en laat zien dat de superkneedhaak het deeg beter kneed. Er is echter een maar aan en dat zie je ook bij de gele machine met de superkneedhaak die krijgt flink op zijn donder. De kop zie je op en neer gaan. Die zal daardoor eerder slijten. Zeker op het scharnierpunt (uitlubberen).
Zelf heb ik ook een superkneedhaak gehad met een kitchenaid 5ksm.... (4,8 L) deze machine heeft het een jaar of 8 uitgehouden met superkneedhaak, toen was de motor op en het scharnierpunt uitgelubbert.
Het hangt natuurlijk ook van de stevigheid van je deeg af, en hoe vaak je de machine gebruikt (ik meerdere keren per week).
Nu heb ik een maat groter gekocht de heavy duty, daar zit al een spiraalhaak bij, die machine is steviger en kan met de spiraalhaak mooie degen kneden.
Maar toch...
Het zijn en blijven mixers met kneedfunctie, wil je echt goed kneden moet je echt aan een 100% spiraalkneder die tegenwoordig ook ruim onder de 1000 euro te koop zijn. Deze zijn vaak wel wat groter en minder makkelijk ergens te plaatsen. En voor beslag of slagroom kun je ze vaak niet gebruiken.

Dus ga je voor die spiraalhaak houd dan rekening met snellere slijtage.
Rijsmandje

Nog een tip voor gebruik van rijsmandje, maakt nie[…]

De baksels van Petra

En nog even een plaatje van de broden.

Kortsluiting Rofco

Afgelopen week heb ik contact gehad met Micha van […]

Ik weet het echt niet meer

Mocht het nou helemaal niet lukken: bij de Weeke[…]