Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#55926
Vanmiddag 2 tarwe en 2 dubbeldonker meergranen broden gebakken. Ben tevreden.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#55928
Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#55950
[quote="bakplaat"]Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...

Hoi Cor,
Op de foto waar het deeg op de punt ligt, is de "puntrijs", daarna worden ze opgemaakt zoals op jou foto.
Mijn werkwijze is alsvolgt; al het deeg voldoende gekneed is bol ik het op en krijgt het 15/20 minuten rijstijd, vervolgens gaan ze op de punt voor zo'n 40/45 minuten. Vervolgens worden ze dan opgemaakt zoals jij het ook doet.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#55963
Oké Jan...Duidelijk. :2th:
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#56803
Alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb op dit forum.
Maar vandaag Twents krentenbrood gebakken.
IMG_0135.JPG
IMG_0568.JPG
IMG_0136.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Annebeth
#56804
Hallo Bakker Jan

Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.

Alvast bedankt,
Groet Annebeth
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#56805
Annebeth schreef:
za 01 jul 2017, 14:44
Hallo Bakker Jan

Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.

Alvast bedankt,
Groet Annebeth
Hoi Annebeth,

Ik heb zelf geen stoomoven of stoomfunctie op mijn oven, dus ik improviseer met een klein schoteltje water en soms even vlak voor het de oven ingaat even met de plantenspuit bevochtigen.
Maar als je een stoomfunctie hebt kun je die het beste gebruiken direct als je het brood in de oven hebt gezet.
Succes met bakken :2th:

Groet, Jam
Gebruikersavatar
Door Annebeth
#56806
Dank je wel voor de snelle reactie :D
Ik ga het proberen, ik vind zelf dat er weinig informatie is over stoom ovens.

Fijn weekend.....Groet Annebeth
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#57252
Maar weer een keer wat laten zien hier.
2 tarwebroden en 2 melktarwebroden (25% volkorenmeel)

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57256
Bakker Jan schreef:
za 02 sep 2017, 13:52
Maar weer een keer wat laten zien hier.
Mooi werk Jan :2th:

...Ik zal proberen, binnenkort hier ook weer eens wat van mijn bakkunst te laten zien. :G
Bakker Jan liked this
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#57373
Na een behoorlijk lange tijd maar weer eens zachte broodjes gebakken, tarwe 50/50
Lekker voor het weekend AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Anna, jasmon liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57375
Prachtige Tarwepuntjes, collega Jan. :2th: Daar komen jullie het weekend wel mee door.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58133
Mooie Rozijnenbroden Jan. :2th: :kwijl:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58146
Lekker, ze zien er prachtig uit!
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#58401
Vandaag de eerste stollen gebakken.
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58402
Mooie Stollen Jan. :2th: Zelf ben ik inmiddels ook de ingrediënten voor mijn Stollen aan het verzamelen.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58457
Mooi hoor. Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien, dan zit het wel goed :2th:
Droge gist

Voeg een theelepel gist toe aan een kopje warm wat[…]

Tijdelijk uitgeschakeld

Beste Cor, Ik leef met je mee. Ik weet uit ervari[…]

Vitamine C (ascorbinezuur)

Volgens mij heeft ascorbinezuur vooral invloed op […]

Brood van Gerrit

WITTE TARWE SESAMBOULE http://a64.tinypic.com/2[…]