Baksels van Bakker Jan
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Vanmiddag 2 tarwe en 2 dubbeldonker meergranen broden gebakken. Ben tevreden.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
[quote="bakplaat"]Mooie broden Jan, daar kun je idd. tevreden mee zijn, mooie kruim en korst :2th:
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...
Hoi Cor,
Op de foto waar het deeg op de punt ligt, is de "puntrijs", daarna worden ze opgemaakt zoals op jou foto.
Mijn werkwijze is alsvolgt; al het deeg voldoende gekneed is bol ik het op en krijgt het 15/20 minuten rijstijd, vervolgens gaan ze op de punt voor zo'n 40/45 minuten. Vervolgens worden ze dan opgemaakt zoals jij het ook doet.
Heb er wel een vraagje over... Op foto 1 zie ik twee deegstukken aangepunt, is dit jouw manier van opmaken? Zelf doe ik dat altijd zo...
Hoi Cor,
Op de foto waar het deeg op de punt ligt, is de "puntrijs", daarna worden ze opgemaakt zoals op jou foto.
Mijn werkwijze is alsvolgt; al het deeg voldoende gekneed is bol ik het op en krijgt het 15/20 minuten rijstijd, vervolgens gaan ze op de punt voor zo'n 40/45 minuten. Vervolgens worden ze dan opgemaakt zoals jij het ook doet.
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Oké Jan...Duidelijk. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb op dit forum.
Maar vandaag Twents krentenbrood gebakken.
Maar vandaag Twents krentenbrood gebakken.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- Annebeth
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: zo 18 jun 2017, 16:17
Re: Baksels van Bakker Jan
Hallo Bakker Jan
Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.
Alvast bedankt,
Groet Annebeth
Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.
Alvast bedankt,
Groet Annebeth
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Hoi Annebeth,Annebeth schreef: ↑za 01 jul 2017, 14:44 Hallo Bakker Jan
Ik heb net al je broden bekeken wat zien ze er prachtig uit.
En mijn vraag is, ik ben in bezit van een stoombakoven en ben er nog steeds niet uit wanneer ik de stoom kan gebruiken met het bakken van brood.
Misschien kan je me helpen met een antwoord.
Ik hoor graag van je terug.
Alvast bedankt,
Groet Annebeth
Ik heb zelf geen stoomoven of stoomfunctie op mijn oven, dus ik improviseer met een klein schoteltje water en soms even vlak voor het de oven ingaat even met de plantenspuit bevochtigen.
Maar als je een stoomfunctie hebt kun je die het beste gebruiken direct als je het brood in de oven hebt gezet.
Succes met bakken :2th:
Groet, Jam
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- Annebeth
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: zo 18 jun 2017, 16:17
Re: Baksels van Bakker Jan
Dank je wel voor de snelle reactie
Ik ga het proberen, ik vind zelf dat er weinig informatie is over stoom ovens.
Fijn weekend.....Groet Annebeth
Ik ga het proberen, ik vind zelf dat er weinig informatie is over stoom ovens.
Fijn weekend.....Groet Annebeth
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Maar weer een keer wat laten zien hier.
2 tarwebroden en 2 melktarwebroden (25% volkorenmeel)
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
2 tarwebroden en 2 melktarwebroden (25% volkorenmeel)
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooi werk Jan :2th:
...Ik zal proberen, binnenkort hier ook weer eens wat van mijn bakkunst te laten zien. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Na een behoorlijk lange tijd maar weer eens zachte broodjes gebakken, tarwe 50/50
Lekker voor het weekend [emoji106]
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Lekker voor het weekend [emoji106]
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Prachtige Tarwepuntjes, collega Jan. :2th: Daar komen jullie het weekend wel mee door.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Erik-
- Deegkneder
- Berichten: 107
- Lid geworden op: wo 14 jun 2017, 10:11
Re: Baksels van Bakker Jan
mooie productie :2th:
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
2 rozijnenbroden
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooie Rozijnenbroden Jan. :2th: :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksels van Bakker Jan
Lekker, ze zien er prachtig uit!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Vanavond eens suikerbrood gebakken.
Ben best tevreden.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ben best tevreden.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- AndreaB
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 29 okt 2017, 12:00
Re: Baksels van Bakker Jan
Die zien er prachtig uit!
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Vandaag de eerste stollen gebakken.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooie Stollen Jan. :2th: Zelf ben ik inmiddels ook de ingrediënten voor mijn Stollen aan het verzamelen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooi stollen hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Splinter1977
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: zo 26 nov 2017, 23:07
Re: Baksels van Bakker Jan
Ziet er goed uit, wat heb je er doorheen?
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooi hoor. Als ze net zo lekker smaken als ze er uit zien, dan zit het wel goed :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bakker Jan
Het is weer stollentijd.....vandaag maar weer 2 gebakken.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksels van Bakker Jan
Mooi gebakken hoor!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer