Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
Door Zelfbroodbakken2015
#58800
Ik zie geregeld broodrecepten die meerdere voordegen hebben ( bijvoorbeeld een desem voordeeg in combinatie met een poolish en een biga ). Ik kan echter nergens verhoudingen vinden.
Mijn vragen zijn:
1. Weet iemand de percentages die je moet hanteren als je verschillende voordegen werkt? ( bijvoorbeeld 20% desem; 30 % poolish en 50% einddeeg );
2. Bereken je de percentages op basis van het totale deeg? Lijkt mij logisch maar is dat zo?
3. Waar kan ik daarover meer informatie vinden?

:) Dank je. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Melige cadeautjes

Wat een leuk idee! Ik zal ook eens in mijn familie[…]

Aanbieding

Inmiddels verkocht vermoed ik want niet meer te vi[…]

Dan moet de kuip wel echt zuiver gedraaid zijn. […]