Nieuw bakblik

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BijnaGaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32

Nieuw bakblik

Bericht door BijnaGaar »

Goedemiddag,
Ik heb een broodblik bij de action gekocht, en ik dacht die moet ik maar eens proberen.
Hij heeft een enorme inhoud dus ik moest wat rekenen om aan de juiste hoeveelheid deeg te komen.
Dit is het geworden (ca 1500 gram deeg).

in de oven
Afbeelding

Uit de oven
Afbeelding

aangesneden
Afbeelding

Vanavond nog even met de kinderen kaas/ui stokbrood maken. En dan zit het bakken er dit weekend weer op :2th:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Nieuw bakblik

Bericht door Rik59 »

Ziet er fraai uit... en genoeg voor een week lijkt me...
Ben wel benieuwd naar de baktijd... :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BijnaGaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32

Re: Nieuw bakblik

Bericht door BijnaGaar »

We hebben nog 12 plakken over :P Dus die zijn de vriezer in gegaan.

De baktijd was 20 minuten op 220 en daarna 25-30 minuten op 200 (ik weet het niet zeker meer, omdat ik de wekker niet heb gevolgd)
Volgens het recept van Levine zou 2 x 20 genoeg zijn (met minder deeg).
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Nieuw bakblik

Bericht door Rik59 »

Haha dat is een behoorlijke!! maaltijd geweest dus.. Het heeft vast gesmaakt anders waren jullie niet zover gekomen..

De baktijd valt me eerlijk gezegd mee..

Maarreh zeg eens eerlijk... tis veel geduld al die pittekes plakken nie?? :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BijnaGaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32

Re: Nieuw bakblik

Bericht door BijnaGaar »

Zeker, vooral omdat ze in volgorde moesten :B:
Gebruikersavatar
BijnaGaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 06 apr 2014, 18:32

Re: Nieuw bakblik

Bericht door BijnaGaar »

Een paar dagen verder en dus...

Afbeelding

Afbeelding

Deze week nog een rozijnenbrood in elkaar zetten, iemand daar nog het perfecte recept voor :2th: :B:

Helaas 2x schade, volgende keer beter
Plaats reactie