Broodje van Rik

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Een dagje bakgeluk...

Soms kun je snijden waar je wil.. en dan toch die spanning waar ie z'n scheur opentrekt..

Wat bollekes en busjes van volkoren met gebroken tarwe en de aangesneden is een mueslibolleke..
Volkoren-tarwe is desem en de Muesli een gistdeeg waar ik denk ik net op tijd was om hem in de oven te ploffen..

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Om het af te leren nog wat Haagse- en Kokosbolussen erachteraan...

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broodje van Rik

Bericht door Anna »

Lekker hoor! :2th:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Weer wat bussen en bollen gedraaid..

Grof Volkoren met 25% geplette tarwe
+/- 80 % hydratatie

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Bündner Roggenbrot
Geen eenvoudig broodje met 82 % hydratatie...
Het deeg is bijna niet aan te pakken...dus het circus was open... :G :G

Recept van Dieter gevolgd: http://www.homebaking.at/buendner-roggenbrot/

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Rik59 op wo 25 apr 2018, 18:33, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Broodje van Rik

Bericht door Bakker Henk »

De gaten vloeiden nogal dicht met 82% hydr.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Bakker Henk schreef: wo 25 apr 2018, 17:49 De gaten vloeiden nogal dicht met 82% hydr.
Ik ben niet de enige met dit probleem gezien de overige foto's bij het recept..
Dietmar werkt graag met hoge hydrataties... volgend recept op mijn program heeft ruim 88 %
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

Er zit vrij veel rogge in het brood, grote gaten/luchtig kruim zal je daarom nooit krijgen, ook niet met een hoge hydratatie.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Het is zoals ik al eerder schreef geen makkelijk broodje... maar wel superlekker door de extra kruiden..

Het lijkt alsof ik meer vocht heb toegevoegd echter ik heb gewoon het recept gevolgd..
Desalniettemin een zeer leerzaam bakseltje...

Mijn volgend plan: http://www.homebaking.at/jaegerbrot-mit ... selbeeren/ 88% Hydr.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Broodje van Rik

Bericht door Bioloogje »

Ziet er erg lekker uit![emoji108]
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door lekkermelig »

Rik,

Heb je echt letterlijk het recept gevolgd, dus met Ruchmehl? Ik zie in dit recept dat ongeveer 1/3 ruchmehl is, en tweederde (vrij licht) roggemeel. Ruchmehl is in NL vrijwel niet te krijgen (of helemaal niet, dat weet ik niet :-) ) maar het staat erom bekend dat het meestal extreem veel water op kan nemen. Als je dus geen Ruchmehl hebt is het wel verstandig om iets te minderen in dit recept.
Ik heb vorig jahr een paar zakken Ruchmehl uit Duitsland meegenomen, en daar bijzonder lekker Basler brot mee gebakken. Daarbij viel me op dat er nog veel verschillende soorten Ruchmehl zijn, dus ook dan loont het de moeite om voorzichtiger te beginnen met water. Bij 80% komt je brood vanzelf weer de oven uitzwemmen, het is echt heel nat en houdt nauwelijks structuur vast. Het Ruchmehl wat ik had was OK, maar ik denk dat dat van bongu.de nog veel meer water vast houdt.
Ik wil nog eens een vergelijkend testje doen: hetzelfde Basler brot met ruchmehl en met gebuild/Lemaire meel. In principe lijken deze meelsoorten wel wat op elkaar, maar dat moet ik nog eens aan een molenaar vragen. Ik vermoed dat Ruchmehl meer smaak heeft en sowieso mehr gluten en veel fijner gemalen volkorendeel heeft, waardoor het meer water kan hebben.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Nee, echt Ruchmehl heb ik niet gebruikt omdat zoals je zelf zegt het hier niet te krijgen is... vandaar dat ik koos voor volkorenmeel waar 20% uitgezeefd is.
Had hier ergens gelezen dat je het op die manier na kon bootsen...
Maar wat zou volgens jou een "veilige" marge zijn... 70 - 75 %??

Al met al een zeer geslaagd lesje hoor en vooral met de broodkruiden smaakt het super...

@bioloogje THNX!! hij is ook mjammie..
Laatst gewijzigd door Rik59 op do 26 apr 2018, 13:19, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door lekkermelig »

Krijg wel zin om het even na te bakken, maar dan met iets minder water :-)
Jammer genoeg zit in me nu met een jetlag behoorlijk te vervelen in Houston als ik geen congres heb. Geen oven bij de hand, en heel vies brood hier :rofl2:

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

lekkermelig schreef: do 26 apr 2018, 13:19 Krijg wel zin om het even na te bakken, maar dan met iets minder water :-)
Jammer genoeg zit in me nu met een jetlag behoorlijk te vervelen in Houston als ik geen congres heb. Geen oven bij de hand, en heel vies brood hier :rofl2:

Wil
NASA speeltjes genoeg om je heen toch?? :DB2: :DB2:

Vies brood.. zelfs bij de Mac?? Was het wel brood??? :yugh:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Afbeelding 30 graadjes vandaag dus hoog tijd om wat oliebollen te bakken...

Jägerbrot met noten en cranberries


Afbeelding

Ik dacht heel even dat wordt niks met de slappe hap maar naarmate het vorderde...
Ik was wel blij dat het uiteindelijk op de plaat lag om het zo de oven in te sjoelen...

Het ging zo hard dat m'n vliegdekschepen meer de vorm van platbodems kregen...

Maar 3 deegjes vandaag dus tussendoor nog even een paté erlangs geschoven

Afbeelding

En nou wist ik wel dat er smileys bestonden.. maar deze... :shy: :shy:

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door bakplaat »

Weer goed je best gedaan Rik. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

bakplaat schreef: do 10 mei 2018, 11:31 Weer goed je best gedaan Rik. :2th:


Och Cor... je weet het.. je gooit een paar kloddertjes op de plaat...

Maarreh….. we zitten eigenlijk in spanning te wachten op de terugkeer van onze TaartenKoning!!
Om je nou wat te helpen heb ik em alvast een zetje gegeven....
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Als we dan toch aan knoeien zijn met yoghurt enzo…. dan doe ik mee!!!

Een Desem-dadelbroodje met pompoenpitten

Afbeelding

Als ik zo door blijf gaan dan is 5 x per week sportschool niet genoeg...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door BakkerGerrit »

Dikke duim Rik, (hoewel ik de link met yoghurt mis...... :D, )
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: wo 30 mei 2018, 16:54 Dikke duim Rik, (hoewel ik de link met yoghurt mis...... :D, )


Wacht maar vriendje.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Superbol en minibol….

Afbeelding

Het Semolinabrood van Levine... en tja.. nog wat verse gist over dus ook maar wat volkoren/spelt/mueslibollekes in elkaar gesleuteld.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door BakkerGerrit »

Mooie broden Rik! :2th:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Levine….. niet iedereen is op vakantie... er zijn die hards..
Vanmorgen om 7.00 uur begonnen en na vijfeneenhalf uur...

Afbeelding

Volkorendesem, roggedesem, volkoren-speltbollen met Nigella- en venkelzaad en Kaas-uienbrood
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

:2th: :2th: Rik
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Vandaag weer eens wat handenarbeid verricht (het wordt ook anders zo saai zonder Gerrit)…
En misschien heb ik dan nou ook een keer kans om sterbakker van de week te worden.. :shy: :shy:

Afbeelding

Van boven naar beneden:
1. Mijn vlaggenschip… het volkorendesem met pitten/zaden en ander gezond gepeupel...
2. Het dadelbrood met pompoenpitten
3. Jawel ook een platbodem... de Focaccia met gedroogde tomaatjes, oude kaas en tijm / basilicum
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje van Rik

Bericht door Koos de bakker »

Ziet er allemaal lekker uit hoor! Dat krijg je niet alleen op. Ga je een winkel beginnen? Kom ik als klant. [emoji847]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

@Koos Haha je mag gerust op je fietsie komen... :G

En och ik ben jaloers op die houtoven van jou dus we kunnen elkaar denk ik een handje geven...

Nou moet ik toch gelijk even aan Cor denken... onze "Bakplaat"
Hoe zou het met hem zijn..
Als je dit leest Cor.. laat wat van je horen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Broodje van Rik

Bericht door Bioloogje »

Mooie productie Rik! En dat brood met dadels klinkt smakelijk! Een speciaal recept?
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje van Rik

Bericht door Koos de bakker »

Ik moest van de week ook nog aan Cor Bakplaat denken. Hij heeft mij veel waardevolle tips gegeven. Ik ben ook benieuwd naar een levensteken van Cor. Dus Cor..... kom er maar in.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Bioloogje schreef: wo 22 aug 2018, 22:11 Mooie productie Rik! En dat brood met dadels klinkt smakelijk! Een speciaal recept?


Ik heb dit recept wat aangepast: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... okken.html
O.a. rozijnen en havervlokken weggehaald en vervangen voor 12,5 % stukjes dadel en 12,5 % pompoenpitten.. (12,5 van het meel). Het is een zeer gewild broodje en niet de eerste keer dat ik em maak..

Deze week trouwens een professionele beukenhouten gelagerde deegroller (Emga) gescoord voor een prikkie dus die gaat even ingerold worden op een Frans korstje...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

Mooie productie Rik :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Levinebaktbrood schreef: do 23 aug 2018, 00:30 Mooie productie Rik :2th:


Thnxx... mooie foto op je blog... nou hier nog... :shy: :shy:

The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

Wat bedoel je Rik?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Levinebaktbrood schreef: vr 24 aug 2018, 00:18 Wat bedoel je Rik?


Die foto bij wie ben ik...

The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

Zo beter ^)^ ?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Prima!! :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Hij wilde niet blijven liggen... tarwebloem, semolina, melk, boter en met Gruyère en gedroogde tomaatjes

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Amper terug van vakantie en die oven moest maar weer eens even werken...
Allemaal lekker hoor.... stokbrood, walnotenbroodjes, kaasbroodjes... maar er gaat niets boven zelf gebakken brood!!

Frans landbrood met gaatjes... ehhh zaadjes.. zonnezaad, lijnzaad en maanzaad
Na het gemis heet uit de oven en smullen... :B:

Afbeelding

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Vandaag Nationale Bollekesdag dus daar moet aan voldaan worden...
Dus Gerrit.. niet alleen in het weekend!!

Pompoenpittenbroodjes en maanzaadbollen.

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Vandaag een No Knead brood gebakken..
NYT No Knead echter zonder pan, direct op de plaat en gespoten.
Was erg lekker met krokante korst..

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door BakkerGerrit »

Dat ziet er goed uit Rik!
(Wel een broodje voor luie bakkers......) :D,
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: wo 24 okt 2018, 13:42 Dat ziet er goed uit Rik!
(Wel een broodje voor luie bakkers......) :D,
Klopt... vooral dat wachten 14 uur.... koste liters koffie...

Hmm… heb de rest er niet bij geplaatst 6 volkorendesems en 2 Focaccia's met Mozzarella, kervel, champignons en baharatolie…

Plaats alleen baksels als het iets nieuws of bijzonders is... elke week 6 volkorendesemfoto's verveeld ook...en kost me zoveel fotorolletjes... :D, :D,
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

100% Spelt... een No Knead-brood met 90% hydratatie..
Beetje meer werk dan die vorige met S & F

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje van Rik

Bericht door Koos de bakker »

Op de foto lijken ze wat plat als een pannenkoek. Komt dit omdat speltbrood moeilijker rijst of je 'no knead' methode?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Koos de bakker schreef: wo 31 okt 2018, 19:50 Op de foto lijken ze wat plat als een pannenkoek. Komt dit omdat speltbrood moeilijker rijst of je 'no knead' methode?
Veel vocht... verder zijn ze ook bijna 1 kg per stuk..
De smaak is super..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broodje van Rik

Bericht door Koos de bakker »

Dat de smaak super is daar twijfel ik echt niet aan hoor :2th:

En Rik; heb je bij deze broden ook gebruik gemaakt van rijsmandjes?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Koos de bakker schreef: do 01 nov 2018, 13:06 En Rik; heb je bij deze broden ook gebruik gemaakt van rijsmandjes?
Geen rijsmandjes Koos.. dat ging door het hoog vochtgehalte niet.. maar ik had 2 gelijke ronde kommen en die heb ik gebruikt.. alleen toen ik hem op de plaat stortte ging ie als een pancake... :D, :D,
Volgende keer eens maken met 80% hydratatie..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodje van Rik

Bericht door Levinebaktbrood »

Huh? Juist ook met natter deeg is een rijsmandje te prefereren boven een kom. In een kom (natter) deeg laten rijzen is vragen om moeilijkheden.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Levinebaktbrood schreef: do 01 nov 2018, 20:48 Huh? Juist ook met natter deeg is een rijsmandje te prefereren boven een kom. In een kom (natter) deeg laten rijzen is vragen om moeilijkheden.
Verklaar uzelf a.u.b....

Zag verder in een topic dat je geen voorstander bent van Artisan Baking.. Waarom... als ik vragen mag??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broodje van Rik

Bericht door Rik59 »

Wederom een baksessie gehad met wat Desem-bietenbrood met spekjes en African Delights…
African Delights: eigen Franse korst gevuld met een Afrikaanse gehaktvulling..
Zeg maar een Afrikaans saucijzenbroodje...

Afbeelding

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie