Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#58774
Afbeelding
Weer begonnen. Eerste probeersel. Nu nog in de oven, in de toekomst wil ik graag brood bakken in de Big Green Egg.
Het ruikt in ieder geval goed.


Groetjes Lidy.
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#58778
Ze zien er een beetje plat uit. Te lang laten rijzen?
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#59407
Je had trek zo te zien :rofl2:
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#59508
En dan zijn in ieder geval de kleine broodjes klaarAfbeelding
En is geen tijd om te wachten. Het ruikt zo lekker. AfbeeldingAfbeelding
Inmiddels ook het grote brood uit de oven. Afbeelding


Groetjes Lidy.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59510
Prachtig om te zien, zoals die twee kleintjes van jouw brood zitten te genieten Lidy. :G :2th:

Alleen het opmaken/vormen van je laatste Busbrood had wat beter gekund, dit is wat scheef...Het vorige (7 maart) ziet er wel helemaal correct uit.
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#59511
Tja dat heb je met van die bereidwillige handjes. Af en toe helpen ze je van de wal in de sloot. Maar het brood smaakte even goed.
En als jezelf brood heb gebakken is het dubbel lekker.


Groetjes Lidy.
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#59655
Weliswaar niet gebakken, maar het smaakt zo lekker op vers brood. Afbeelding
Nu bezig met de boter. Nostalgie! Ik heb die lammetjes vroeger wat gemaakt.
Afbeelding


Groetjes Lidy.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59675
Mooi brood gebakken Lidy :2th:
En... die Boterlammetjes staan zo gezellig bij het Paasontbijt.
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#59679
Wat een gezellige foto's allemaal. Tegen zulke glunderende koppies kan niets op! En je brood ziet er heerlijk uit, Lidy!
Gebruikersavatar
Door StefanDijle
#59691
Oh leuk!

wat is dat voor een deeg? Zoete sandwiches met melk veronderstel ik?

Groetjes
Stefan
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#60144
Ziet er goed uit. Bewijst toch maar weer dat een big green egg veelzijdig is.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60161
Wij hebben een BGE. Ik weet dat je er prima brood op kunt bakken maar ik ken de spelregels nog niet. Wil je me misschien wat basistips geven zodat ik met mijn deegjes de overstap eens kan wagen naar een experiment met ons ‘ei’?
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#60165
Het is niet zo moeilijk hoor. Als ik ga bakken leg ik de conveggtor erin, daarbovenop het rooster en dan de pizzasteen.
Voor een brood. Eem ik gewoon het normale recept en zet het in het ei. Mijn ervaring is dat mijn brood in het ei net iets meer tijd nodig heeft.
Voor appeltaart gebruik ik ook in de oven altijd 50% bloem en 50% zelfrijzend bakmeel. Ook voor appeltaart tel ik 5 minuten bij de baktijd op.
Maar als je vragen hebt mag je ze altijd stellen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60218
CarlaB schreef:Dank je, vragen zullen er vast komen denk ik Afbeelding
Gelukt Afbeelding!
IMG_1560.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60225
Prima broodje en er zit toch een ‘maartje’ bij namelijk de bijsmaak van rook wat ik toch wel erg wennen vind. Is dit euvel op te vangen door bijvoorbeeld een smakelijk (appel of whisky) rookhout toe te voegen aan het vuur? Heb jij daar ervaring mee bij het broodbakken?
Gebruikersavatar
Door Motormuis
#60226
Wij vinden de rooksmaak dan nog sterker. Maar ik houd wel van dat vleugje rooksmaak, anders kan ik net zo goed in de oven bakken. Het hangt ook af van de soort houtskool waar je mee werkt. Wij gebruiken altijd de Dammers.


Groetjes Lidy.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#60234
Motormuis schreef:Wij vinden de rooksmaak dan nog sterker. Maar ik houd wel van dat vleugje rooksmaak, anders kan ik net zo goed in de oven bakken. AfbeeldingHet hangt ook af van de soort houtskool waar je mee werkt. Wij gebruiken altijd de Dammers.


Groetjes Lidy.
Weer je, je hebt een rooksmaak van rookhout en dat is meestal lekker. Mijn brood had echt de smaak van iets uit een bakkerij waar een brand had gewoed. Het type rooksmaak wat je liever niet proeft in wat je eet. Geen idee hoe ik t kan voorkomen (want bij vlees en groenten van een BGE doet zich dit gelukkig nooit voor). Misschien toch kijken naar de houtskool die we gebruiken? Meestal van BGE eigen merk, Fire Up of Marabu.
mijn gebakken brood.

rik ben je van mening dat mijn busbrood een plak[…]

Project desem

Zo,Ben gestart met het tot leven wekken van de mic[…]

De hoeveelheid gist is geen absoluut getal. Je k[…]

Bepalen van kneed werkwijze

Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F ei[…]