Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door jvanoort
#60506
Hallo allemaal, ik ben Jesse , momenteel eind veertig en ik ben begonnen te bakken op mijn 17e. Later tijdens mijn studententijd ben ik door blijven bakken, al deed ik eigenlijk maar wat.

Wegens uitdijend gezin en inkrimpende tijd ben ik zo'n 14 jaar geleden gestopt, nadat ik het nog even met een BBM heb geprobeerd, maar de resultaten daarvan konden mij niet echt bekoren.

Nu heb ik het weer opgepakt, omdat het toch erg veel voldoening geeft en het al snel goedkoper is dan de broden van de biologische bakker op de markt.

Ik bak graag met desem, maar ook wel met gist, ik schat in totaal zo'n 3 á 4 broden per week. Daarnaast nog het wat luxere spul dat de kinderen ook graag eten, zoals brioche dingetjes, cinnamon rolls en allerhande taarten.
Bakken doe ik in mijn grote Boretti op de destijds meegeleverde pizzasteen.

Omdat mijn carpaal tunnelsyndroom af en toe de kop opsteekt heb ik vandaag toch besloten om een Famag Grilletta aan te schaffen om mij te helpen bij het kneedwerk; desembrood mixen en S&F is niet zo'n probleem en ook super Zen, maar als er 10 minuten of langer echt stevig gekneed moet worden haak ik helaas af. De machine zal volgende week wel worden bezorgd, ik ben heel benieuwd.
Laatst gewijzigd door jvanoort op do 07 jun 2018, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60509
Hoi Jesse!!

Van harte welkom hier.. leuk weer een "allrounder" erbij te hebben..
De Famag gaat je niet teleurstellen.. ik vind het een heerlijke machine..
Gebruikersavatar
Door jvanoort
#60511
Dank je. Ik heb overigens ook de opleiding tot vrijwillig molenaar gedaan en als zodanig ook zelf nog gemalen.
De vervolgopleiding bij het AKG is er helaas nooit van gekomen, maar wie weet...
Gebruikersavatar
Door jvanoort
#60512
Ter kennismaking hier wat fotoos. Ik begrijp dat dat hier erg op prijs wordt gesteld:

Afbeelding


(Wil nog niet erg lukken...)
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60518
Welkom Jesse :G
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60573
Helaas, ik zie niets ..........
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60577
Die foto's liggen niet aan het forum, maar aan de manier waarop google met links omgaat. Blijkbaar willen ze niet dat je foto's plaatst zonder de google rommel erom te laten zien.

Ik zou gewoon hier foto's uploaden, of nog beter (wat mij betreft dan) gebruik flickr. Nooit een centje pijn, heel makkelijk linken. Ook daar hebben we instructies voor geschreven op het forum.

Wil
Gebruikersavatar
Door jvanoort
#60578
Ik gebruik Flickr voor mijn fotografie en wil het liever niet 'vervuilen' met broodfoto's, vandaar dat ik naar een andere oplossing zocht. Ik ga er wel uitkomen hoor! :-)

Met uploaden gaat het in ieder geval goed. Ik blijf zoeken naar een alternatief voor FLickr.
DSCF2134.JPG
DSCF2137.JPG
DSCF2307.jpg
DSCF2319.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60585
Haha, ik gebruik flickr vrijwel alleen voor broodfoto's. Misschien kan je gewoon een tweede account openen, allen voor brood? Alhoewel ik dat probleem van vervuiling niet zo zie als je alles keurig in mapjes kan zetten, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

Wil
Gebruikersavatar
Door Anna
#60597
Je kunt ook een broodalbum maken dat je op 'privé' zet, dan ziet verder niemand je broodfoto's.
Brood van Gerrit

Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zi[…]

500 gram vijfgranenmeel, 280 gram water 7 gram zou[…]

Even voorstellen

Dank je wel Levine. Ik ben nog steeds aan het nage[…]

zure desem

Hier wat tips om je desem meer of minder zuur te m[…]