Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 11 jul 2018, 12:18

Gerrit...

Wij lussen se chraag me slachroom….

Ik ben toch blij dat ie die plaat op dat deeg uitgeprobeerd heeft want stel je voor... zo'n patroon op je blote billekes...


Dat zit nie lekker... :D, :D,

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 12 jul 2018, 16:02

LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% Frans volkoren T150, 80% Franse bloem T55, 66% hydratatie

(In het kader van “ook een keer ‘gewoon’ brood”)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 13 jul 2018, 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 12 jul 2018, 16:13

BIERBOSTELBROOD


Afbeelding

Afbeelding
15% Zeeuws volkoren tarwe, 25% bierbostel 67,5% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie.
De bierbostel is 50% tarwe en 50% gerst (pils, palei en cara50). Ik heb de bostel heel gebruikt (dus niet gemalen of gehakt)
Ben benieuwd naar de smaak....(de zoon ook, als leverancier van de bostel.......)
Het brood is lekker mals, zacht van structuur en erg smaakvol. Een geslaagd brood!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 12 jul 2018, 22:21, 4 keer totaal gewijzigd.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 12 jul 2018, 21:09

Aardig project Gerrit... zeer robuust..

Je moet de volgende keer alleen wat meer factor 50 geven...
Maar wat zeg ik ook... 2 keer hetzelfde brood van Gerrit... onmogelijk!!

Gerrit.. nog een paginatje of 6 dan gaan ze je denk ik voordragen voor meesterbakker..

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 14 jul 2018, 07:10

WITTE STOKKEN

Afbeelding
Recept Levine.....
(Hebben te weinig vormrijs gehad.....)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 14 jul 2018, 12:23

ZACHTE WITTE BOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
Deze keer gemaakt van:
90% Duitse tarwe type 550 10% zeeuwse volkorentarwe 66% hydratatie (Melk, yoghurt, ei)
boter en basterdsuiker
Afgelakt met boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 14 jul 2018, 22:48

TARWE-SPELTBOULE

Afbeelding
15% volkorenspelt 20% zeeuws volkoren 65% duits tarwe 550 65% hydratatie
Maisolie en bruine suiker

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 614
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » zo 15 jul 2018, 12:24


[/quote]

Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....[/quote]
Leuk hoor. Overigens worden ze bij ons ook tijdens de kermis verkocht. En het is altijd wel ergens kermisAfbeelding
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 17 jul 2018, 20:39

BRUIN TARWE SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren (molensteen gemalen), 70% Duits tarwe type 550, 64% hydratatie
Honing en sesamolie/boter
Deze keer handgekneed (de machine is stuk 😢)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 19 jul 2018, 13:52

GERSTE-TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
33% Volkoren Gerstemeel, 67% Duitse tarwe 550, 65% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg, honing en maisolie.
Gerstevlokken ter decoratie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 jul 2018, 18:06

[bTARWE MELKWIT ZADEN EN PITTENBATARD[/b]

Afbeelding
Afbeelding
10% zeeuws tarwe molenvolkoren, 90% Duits tarwe 550 65% hydratatie
Geroosterde zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 22 jul 2018, 09:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 21 jul 2018, 18:31

Gerrit groeien ze al?? De spierballen bedoel ik...
Hij hoeft vast niet naar de sportschool.. beetje kneden...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 jul 2018, 20:36

Voor mijn gevoel wel, maar met spierballen kweken is het net als met broodbakken: hoe meer geduld, hoe beter het resultaat. Voorlopig doe ik het maar hiermee:
Afbeelding

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 21 jul 2018, 22:16

Wauw Gerrit...
Wat een mooie kneedmachine zeg....
'K wist nie dat die ook bestonden :G :G


Ik wed dat ie stiekum no knead maakt

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 24 jul 2018, 07:21

MELKWIT KNIP EN ROND

Afbeelding
Afbeelding
10% Zeeuws molenvolkoren 90% Frans T55 66% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 25 jul 2018, 12:45

LICHTBRUIN TARW MAANZAADBROODJE

Afbeelding
Afbeelding
20% Zeeuws molenvolkoren, 80% Duits tarwebloem 550, 66% hydratatie
Honing en boter.

Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Brood van Gerrit

Bericht door CarlaB » wo 25 jul 2018, 14:54

Alweer zo’n beeldschoon broodje as always
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 25 jul 2018, 19:09

CarlaB schreef:
wo 25 jul 2018, 14:54
Alweer zo’n beeldschoon broodje Afbeeldingas always Afbeelding
😊

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 614
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » wo 25 jul 2018, 20:22

CarlaB schreef:Alweer zo’n beeldschoon broodje Afbeeldingas always Afbeelding
Sluit ik me 100 % bij aan! En dat in deze hitte, petje af!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 26 jul 2018, 21:24

WITTE STOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
Recept van Levine
Een beetje TE voorzichtig ingesneden.....

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » do 26 jul 2018, 22:29

Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 26 jul 2018, 22:49

Koos de bakker schreef:
do 26 jul 2018, 22:29
Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ndex.html

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 26 jul 2018, 22:59

Rik59 schreef:
do 26 jul 2018, 22:49
Koos de bakker schreef:
do 26 jul 2018, 22:29
Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ndex.html
Het is het recept en de werkwijze van stokbrood-2

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » do 26 jul 2018, 23:02

Mannen dank! De houtoven gaat dit weekeinde weer warm gestookt worden voor de stokken.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 27 jul 2018, 23:49

ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T55, 66% hydratatie
100% melk, afgelakt met boter

(Hoezo te warm om te bakken......In de oven is het warm! :D,

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 28 jul 2018, 23:24

LICHTBRUIN SESAMSWIRL

Afbeelding
Afbeelding
25% Zeeuws volkorentarwe, 75% Frans T55, 66% hydratatie
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 30 jul 2018, 20:40

HALFVOLKOREN TARWEBROOD

Afbeelding
50% Zeeuws volkoren, 50% Frans T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie en honing. Afgekwast met water.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 01 aug 2018, 13:54

Ik zeg niets over vakantie........l

TARWESPELTBOULE MET LIJNZAAD
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren speltmeel, 75% T55, 65% hydratatie
Olijfolie en 5% lijnzaad door het deeg. Bestoven met speltmeel

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4601
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood » wo 01 aug 2018, 23:19

:2th: :2th: Gerrit
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Br00dd00s
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: zo 04 okt 2015, 23:35
Locatie: Berlijn

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Br00dd00s » wo 01 aug 2018, 23:33

Mooie broden, Gerrit. Jullie zijn echte diehards om met dit weer te bakken. Ik heb het in ieder geval voorlopig opgegeven. Het is zonder de oven of het fornuis te gebruiken al ruim 29 graden in onze woning. Gelukkig kunnen wij op ons werk lunchen. Onze werkgever - mijn vriend en ik werken bij hetzelfde bedrijf - bestelt altijd brood bij een goede Berlijnse biobakker, dus de kwaliteit is ok. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn eigen eigen brood lekkerder is.

Von meinem Handy gesendet

Pluk de dag ...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 03 aug 2018, 12:49

LICHT TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren, 70% T55, 69% hydratatie
Gedecoreerd met roggemeel

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 05 aug 2018, 12:35

HALFVOLKOREN TARWE-GERSTEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren gerstemeel, 25% Zeeuws volkoren, 50% T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie, 5% geroosterde en gehakte gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 07 aug 2018, 12:28

TIJGERBOULE

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkoren molentarwe, 80% T55, 66% hydratatie (100% melk)
Vetstof is boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 aug 2018, 14:36

WIT SESAMBROOD

Afbeelding
20% Tarwe molenvolkoren, 80% T55, 70% hydratatie
60% melk/water, 10% vole yoghurt, sesamolie
Witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie

Gebruikersavatar
Nora
Chef stoffer en blik
Berichten: 5
Lid geworden op: do 02 aug 2018, 15:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Nora » do 09 aug 2018, 17:00

Wauw... zit met water in mijn mond naar al die prachtige lekkere broden te kijken :G

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 aug 2018, 20:41

Nora schreef:
do 09 aug 2018, 17:00
Wauw... zit met water in mijn mond naar al die prachtige lekkere broden te kijken :G
😊

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » do 09 aug 2018, 22:43

Vraagje, hoe plak jij de decoratie zaadjes op het brooddeeg? Gebruik je nog een plakmiddel (olie) of strooi je ze zo op het deeg? Bij mij blijven ze nooit echt goed zitten.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 aug 2018, 23:04

Ik maak het deeg na het vormen nat met een kwastje water en rol het deeg door de zaadjes. Ik gebruik hiervoor zo’n siliconen kwast.
Afbeelding
De enige zaadjes die zo niet blijven plakken zijn lijnzaadjes. Die gebruik ik niet meer als decoratie. Alle andere zaden gaan prima zo.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 10 aug 2018, 22:11

WEEKEND.........

Afbeelding
15% Molenvolkoren, 85% T55, 67% hydratatie
Afgelakt met boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 11 aug 2018, 13:27

LICHTBRUIN VLECHTBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkoren, 75% T55, 68% hydratatie
Afgekwast met H2O.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 11 aug 2018, 17:52

Genoeg geoefend... nou een echte Winston...

OK je mag FF goegelen...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 11 aug 2018, 20:04

Bedoel je deze Rik?
BakkerGerrit schreef:
za 28 okt 2017, 23:01
Afbeelding
Afbeelding
M'n eerste Winston.
80% T65 Emeraude 20% T150. 67% hydratatie.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 11 aug 2018, 21:00

Hmmm…. nou heeft ie ook al in de knoop gelegen...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 13 aug 2018, 12:43

LICHTBRUIN VLECHTBROOD 2

Afbeelding
Afbeelding
25% Molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie

Vlechtwerk zoals bedoeld, maar een procentje teveel vocht......

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 14 aug 2018, 23:19

LICHTBRUIN VLECHTBROOD 3

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkorentarwe, 75% T55, 67% hydratatie
Afgekwast met water
Dit was de bedoeling.(3x is sxheeprecht)
(Ben er niet kapot van....)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 15 aug 2018, 09:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » wo 15 aug 2018, 07:15

Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 16 aug 2018, 19:57

VOOR DE ACHTERBLIJVER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op verzoek van de achterblijver een voorraadje brood de diepvries in.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 17 aug 2018, 10:44, 2 keer totaal gewijzigd.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 16 aug 2018, 21:27

Achterblijver?? Ga je alweer op vakantie??….
Karig maaltje... geen krentenbollen of een lekker gevuld brood met cranberries en noten...??
Achterblijvers moet je verwennen... ze zorgen voor de plantjes...
Bijna water en brood...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 755
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 16 aug 2018, 21:31

Brood is helemaal op verzoek. En ja, we gaan weer eens.......

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » do 16 aug 2018, 21:59

Zo wil ik ook wel achterblijven. Geniet ervan......
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Plaats reactie