Speltdesem
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
Speltdesem
Mijn broodbakactiviteiten waren tot stilstand gekomen nadat mijn desem in de zomer was overleden. Ik ben weer opnieuw begonnen, desem gemaakt met spelt en heb dit speltbroodje gebakken.
Luxeprobleem; mijn spelt van speltmeel is nogal actief. Zelfs in de koelkast is het binnen een halve dag verdubbeld. Heeft iemand die ervaring ook?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- mbeen79
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: wo 12 sep 2018, 15:48
Re: Speltdesem
dan denk ik dat je erg actief Spelt hebt (wat ze goede oogst noemen, maar daar heb je voor desem niks aan) dat een potente gisting cq rijskracht heeft. Kan er aan liggen dat het bijvoorbeeld erg veredeld is.
- mbeen79
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: wo 12 sep 2018, 15:48
Re: Speltdesem
en is je huis erg vochtig ondanks de afgelopen temperaturen?
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
Re: Speltdesem
Het is hier niet bijzonder vochtig, 55% relatieve luchtvochtigheid.mbeen79 schreef:en is je huis erg vochtig ondanks de afgelopen temperaturen?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- Rudolf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 21:10
Re: Speltdesem
Een zak nieuw speltmeel is al even actief. Ik ga op ziek naar speltbloem. Ik heb de ervaring bij tarwe dat bloem minder actief is dan meel.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk