Beste mede-broodbakkers,
Sinds een week of twee ben ik bezig met het bakken van mijn eigen brood.
Ik heb er nu zo’n 5 gemaakt en tot nu toe heb ik het steeds vrij simpel gehouden.
De broden worden steeds mooier, maar ik loop steeds tegen hetzelfde ‘probleem’ aan...
De broden uit de supermarkt bevatten ongeveer 500 g bloem/meel en zijn mooi bol en hoog (zo’n 15 centimeter), maar ik krijg mijn broden met eenzelfde hoeveelheid droge stof maar niet zo mooi groot.
Mijn bakvorm is net zo lang (30 cm) en zelfs iets dunner en mijn broden lijken net zo luchtig als het supermarktbrood, maar ze zijn slechts iets meer dan de helft van het volume.
Hoe kan dit?
Of beter gezegd, hoe krijg ik mijn broden ook zo mooi hoog?
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Maikel
Brood niet mooi hoog
- mversantvoort
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: di 20 nov 2018, 22:37
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
Re: Brood niet mooi hoog
Dus eigenlijk koop je een hoop lucht in de supermarkt :rofl2: :rofl2: :rofl2:
Voor supermarkt brood worden alle mogelijke en toegestane truken toegepast om het brood zo hoog mogelijk te krijgen. Dit doen ze door allerlij dingen aan het deeg toe te voegen die zorgen voor een geweldige rijs. Ook wordt het hele proces tot in de kleinste details gecontroleerd zodat het eind produkt er altijd het zelfde uitziet en smaakt.
Brood bakken hangt af van vele factoren zoals welk soort meel / bloem je gebruikt, de kneding, de opmaak, etc. maar ook ervaring en hoe nauwkeurig je werkt. ;B
Ik zou eerst eens bepalen hoeveel bloem je moet gebruiken voor je bakblik. Daar is een formule voor die op dit forum al vele malen is besproken Kijk dan is met deze informatie hoe je brood uit het blik komt en daarna is het heel veel oefenen en proberen. :2th: :2th:
Groetjes,
Willem
Voor supermarkt brood worden alle mogelijke en toegestane truken toegepast om het brood zo hoog mogelijk te krijgen. Dit doen ze door allerlij dingen aan het deeg toe te voegen die zorgen voor een geweldige rijs. Ook wordt het hele proces tot in de kleinste details gecontroleerd zodat het eind produkt er altijd het zelfde uitziet en smaakt.
Brood bakken hangt af van vele factoren zoals welk soort meel / bloem je gebruikt, de kneding, de opmaak, etc. maar ook ervaring en hoe nauwkeurig je werkt. ;B
Ik zou eerst eens bepalen hoeveel bloem je moet gebruiken voor je bakblik. Daar is een formule voor die op dit forum al vele malen is besproken Kijk dan is met deze informatie hoe je brood uit het blik komt en daarna is het heel veel oefenen en proberen. :2th: :2th:
Groetjes,
Willem
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood niet mooi hoog
Zonder recepie en vertellen wat je gedaan hebt wordt het moeilijk Maikel
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood niet mooi hoog
Maar ga eerst even naar “Even voorstellen....”
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood niet mooi hoog
Oefening baart kunst ......... :G Als je al na 5 pogingen perfect brood kan bakken dan ben je een natuurtalent ^)^
Welk recept gebruik je en wat is je werkwijze?
Welk recept gebruik je en wat is je werkwijze?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken