Brood van Gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Hummm… tis dinsdag..... ;B ;B en nou gaat ie natuurlijk vertellen dat weekendbollen ook op dinsdag gebakken worden..
Weg structuur... weg stabiliteit...
Weg structuur... weg stabiliteit...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZADEN EN PITTEN MINI’S VOOR DE KERSTBRUNCH
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Frans T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten, Sesamzaad en Maanzaad ter decoratie
Bolletjes van 40 gram deeg, 16 min gebakken oo 215°C. Kerstochtend nog even afbakken.
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Frans T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten, Sesamzaad en Maanzaad ter decoratie
Bolletjes van 40 gram deeg, 16 min gebakken oo 215°C. Kerstochtend nog even afbakken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie
inderdaad hetzelfde deeg als de kertbrunchminibolletjes
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie
inderdaad hetzelfde deeg als de kertbrunchminibolletjes
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Dat zijn weer overuren geweest Gerrit..
Bel je even wanneer je aan tafel gaat dinsdag?? Ik zit graag aan de kop van de tafel
Bel je even wanneer je aan tafel gaat dinsdag?? Ik zit graag aan de kop van de tafel
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerritd
ITALIAANSE MINIBOLLETJES
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
Rijstmeel ter decoratie
(warm voorgerecht bij het kerstdiner: italiaans bolletje gevuld met kipragoût)
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
Rijstmeel ter decoratie
(warm voorgerecht bij het kerstdiner: italiaans bolletje gevuld met kipragoût)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WITBROOD VOOR TOAST
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
(inderdaad hetzelfde deeg als van de italiaanse bolletjes)
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
(inderdaad hetzelfde deeg als van de italiaanse bolletjes)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE GERSTBATARD
15% volkorengerst, 15% volkorentarwe, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie
15% volkorengerst, 15% volkorentarwe, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 24 dec 2018, 16:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Wederom constante kwaliteit [emoji106]. Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor [emoji847]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Hahaha, dankje wel voor het compliment. Ik heb natuurlijk ook misbaksels maar dat komt niet zo vaak (meer) voor bij het broodbakken. En als het misgaat probeer ik uit te vinden wat de oorzaak is. Een paar weken geleden ging mn eerste croissantpoging de mist in...... Maar zoals je weet, je leert het meest van de dingen die verkeerd gaan.Koos de bakker schreef: ↑ma 24 dec 2018, 00:05 Wederom constante kwaliteit [emoji106]. Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor [emoji847]
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooi bakwerk Gerrit...idd. constante kwaliteit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE MET LIJNZAAD
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water.
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dank je wel Marja!brood daar zit wat in schreef: ↑vr 28 dec 2018, 21:40 Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Ik gebruik 15 cm busjes van alusteel. Ik gebruik bewust zo’n klein busje om mn brood vers te kunnen eten. Bij grotere formaten moet ik een deel invriezen en dat doe ik liever niet. ( Vers is het lekkerder :D, )
In zo’n busje doe ik een deeg van 275 g meel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Dank Gerrit, ik ga er naar op zoek. Ze vallen me steeds op bij de foto's en wordt er zo blij van als ik ze zie...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Dag Gerrit. Waar heb je zo'n formaat dan gekocht? Ik zie niet echt iets op internet. Wat zijn dan de overige afmetingen?
Ja, ook ik vind dit een leuk formaat!
Ja, ook ik vind dit een leuk formaat!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik heb ze gekocht bij de Zuidmolen in Groesbeek.
Net even gemeten:
16*11 cm boven
13,5*9 cm onder
8 cm hoog
Nu te koop:
https://www.weekendbakery.com/webshop/n ... 16-cm.html
Net even gemeten:
16*11 cm boven
13,5*9 cm onder
8 cm hoog
Nu te koop:
https://www.weekendbakery.com/webshop/n ... 16-cm.html
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 29 dec 2018, 01:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Dank je wel, Gerrit.
Ik zie ze nu niet op de site staan van de Zuidmolen. Ik zal nog eens vragen.
Ik zie ze nu niet op de site staan van de Zuidmolen. Ik zal nog eens vragen.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE
50% Franse tarwebloem T55, 20% Volkorentarwe vd molensteen, 15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren gerstemeel, 69% hydratatie. 2% zonnebloemolie. volkoren roggemeel ter decoratie
50% Franse tarwebloem T55, 20% Volkorentarwe vd molensteen, 15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren gerstemeel, 69% hydratatie. 2% zonnebloemolie. volkoren roggemeel ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 30 dec 2018, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Weer een supermooi brood. De laatste van 2018?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
APPELFLAPPEN
KNIEPERTJES
NIEUWJAARSROLLETJES
KNIEPERTJES
NIEUWJAARSROLLETJES
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, afgeglansd met water,
Het eerste broodje van het nieuwe jaar! De kop is eraf.
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, afgeglansd met water,
Het eerste broodje van het nieuwe jaar! De kop is eraf.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 02 jan 2019, 14:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooi broodje Gerrit...en je Appelflappen, Kniepertjes en Nieuwjaarsrolletjes zien er heerlijk uit. :2th:
De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dank je wel Cor, ook voor jou (en natuurlijk ook voor iedereen hier op het forum) een heel fijn 2019 en dat het een smakelijk jaar mag worden. :B:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
And still going strong...
Niet te stoppen die Gerrit. Staat zelfs op nieuwjaarsdag vroeg op om een lekker broodje te bakken. Dat zijn de echte......
En natuurlijk het allerbeste voor 2019!
Niet te stoppen die Gerrit. Staat zelfs op nieuwjaarsdag vroeg op om een lekker broodje te bakken. Dat zijn de echte......
En natuurlijk het allerbeste voor 2019!
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WITTE TIJGERBOUL EN BATARD
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarweblom T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarweblom T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Mooie tijgerbroden en ook de baksels van vorige dagen zien er heerlijk uit!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WEEKENDBOLLETJES
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
Afgelakt met boter
Ook dit jaar komen ze weer voorbij.....
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
Afgelakt met boter
Ook dit jaar komen ze weer voorbij.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZADEN EN PITTENBOULE
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en wit sesamzaad door het deeg.
Dezelfde zaden en pitten (niet geroosterd) als decoratie
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en wit sesamzaad door het deeg.
Dezelfde zaden en pitten (niet geroosterd) als decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBROOD
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.
Ben er best blij mee!)
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.
Ben er best blij mee!)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, je bakt maar door :G. Ziet er allemaal weer heel goed uit :2th:.
Leuk dat je steeds weer foto's van je baksels plaatst!
Leuk dat je steeds weer foto's van je baksels plaatst!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Dat had er best in hoofdletters mogen staan. Mooi gebakken!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE VIJFVLECHT MET YOGHURT EN MAANZAAD
20% volkorentarwe vd molensteen, 80% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (59% melk,10% Yoghurt)
Gevlochten van vijf strengen, gedecoreerd met maanzaad..
20% volkorentarwe vd molensteen, 80% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (59% melk,10% Yoghurt)
Gevlochten van vijf strengen, gedecoreerd met maanzaad..
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BIERBOSTELBROOD
70% frans tarwebloem T55, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 30% bierbostel, 65% hydratatie (vw 10% uit de bostel), 3% honing. Ik heb de bostel voor 50% laten meetellen in het meelvolume.
Het is een erg nat deeg geworden maar erg leuk om te maken.
Het is een smaakvol mals brood. Het is erg vol van smaak. Wellicht maak ik deze nog een keer en dan met het bier erin dat van de bostel is gebrouwen.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout. Een variant op de Tokyo* van Brewdog, in dit geval is het de Lobith* van Tambier. Een heel donker bier met 12-14% alcohol. ( ik heb geen verstand van bier hoor, dit is me door de brouwer ( m’n oudste zoon) verteld)
(Zonodig heb ik de gerstsoorten welke in de bostel zijn verwerkt)
70% frans tarwebloem T55, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 30% bierbostel, 65% hydratatie (vw 10% uit de bostel), 3% honing. Ik heb de bostel voor 50% laten meetellen in het meelvolume.
Het is een erg nat deeg geworden maar erg leuk om te maken.
Het is een smaakvol mals brood. Het is erg vol van smaak. Wellicht maak ik deze nog een keer en dan met het bier erin dat van de bostel is gebrouwen.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout. Een variant op de Tokyo* van Brewdog, in dit geval is het de Lobith* van Tambier. Een heel donker bier met 12-14% alcohol. ( ik heb geen verstand van bier hoor, dit is me door de brouwer ( m’n oudste zoon) verteld)
(Zonodig heb ik de gerstsoorten welke in de bostel zijn verwerkt)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE SPELTBROOD MET YOGHURT EN HONING
20% Duitse volkorenspelt, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwebloem T65, 68% hydratatie waarvan 13% volle yoghurt
Honing. Afgekwast met water
20% Duitse volkorenspelt, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwebloem T65, 68% hydratatie waarvan 13% volle yoghurt
Honing. Afgekwast met water
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBRODEN
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.
(Kopie van het meergranenbrood van vorige week. Wilde testen of ik het resultaat gelijk kon krijgen)
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.
(Kopie van het meergranenbrood van vorige week. Wilde testen of ik het resultaat gelijk kon krijgen)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Beste Gerrit, vorig jaar 29 mei heb je een recept voor yoghurtbrood hier weggezet. Dan zie ik daar 4% gist staan.Voor instant gist zou dit best veel zijn, lijkt mij. Al zit er wel wat vet in (maisolie, yoghurt), en ook honing.
Is dit verse gist geweest?
Is dit verse gist geweest?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat was inderdaad verse gist Henk. En de honing lostte ik samen met de gist op. Inmiddels gebruik ik droge gist.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WIT KNIPBROOD MET MAANZAAD
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad als decoratie.
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad als decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit.... je bent het midden vergeten!! of komt dat nou toch door die verse gist??
Maar verder prachtige doto hoor!!!
Lijkt ook wel een beetje op een scheef wegdek met een slecht gemaaide berm vind ik... die doorgetrokken streep mag wel iets rechter... volgende keer dan...
(doet me denken aan dat rastamanneke in die tuktuk-strepentrekker {centraal-beheerreclame} [youtube]https://youtu.be/4efHNdR96uU[/youtube] Don't worry.. be happy
Toch ook wel een prachtig broodje hoor!! :2th: :2th:
Maar verder prachtige doto hoor!!!
Lijkt ook wel een beetje op een scheef wegdek met een slecht gemaaide berm vind ik... die doorgetrokken streep mag wel iets rechter... volgende keer dan...
(doet me denken aan dat rastamanneke in die tuktuk-strepentrekker {centraal-beheerreclame} [youtube]https://youtu.be/4efHNdR96uU[/youtube] Don't worry.. be happy
Toch ook wel een prachtig broodje hoor!! :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-YOGHURTBROOD MET LIJNZAAD
25% volkorentarwe vd (Zuid)molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie wv 15% volle yoghurt.
Honing 7,5% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met water.
25% volkorentarwe vd (Zuid)molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie wv 15% volle yoghurt.
Honing 7,5% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Hmm.. is Gerrit nou alweer met z'n blokkendoos aan de gang.... :shy: :shy:
SSSStttttt :2th: :2th:
SSSStttttt :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MAISBOULE
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% maismeel, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Bestoven met maismeel ter decoratie
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% maismeel, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Bestoven met maismeel ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Zoals gewoon Gerrit...Weer een prachtig brood. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Voor mijn gevoel wordt het brood iets luchtiger, iets zachtere kruim. Je proeft het niet echt dat er yoghurt inzit. Het blijft een smakelijk brood.brood daar zit wat in schreef:Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
brood daar zit wat in schreef: ↑wo 23 jan 2019, 12:13 Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Gerrit lust geen muesli... :D, :D,
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WIT TIJGERBROOD MET YOGHURT
10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 90% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.
(De hydratatie was wat hoger, waarschijnlijk een weegfout)
10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 90% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.
(De hydratatie was wat hoger, waarschijnlijk een weegfout)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 25 jan 2019, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Ik blijf het leuke broodjes vinden, maar nog steeds de broodvormen niet gekocht ;K
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer