Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62731
Bijna een jaar niet gebakken en dan ineens begint het weer te kriebelen...De kinderen blijven vragen om de lekkere kaasbollen, zachte bolletjes en tijgerbrood, dus de stoute schoenen maar weer eens aangetrokken.
Vorige week een witbrood en een volkeren brood gemaakt en vandaag stokbroden met zaadjes van Levine. Mis toch de nodige feeling, dus maar snel weer wat meer bakken want stokbroden vind ik toch het allerleukste om te maken.

Het lukt me niet om een foto te plaatsen zoals ik altijd deed, dus daar moet ik even goed naar zoeken.
Rik59, Melinda, BakkerGerrit and 2 others liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#62732
Goed te zien dat je het bakken weer hebt opgepakt. En dan gelijk zo een verscheidenheid.
Die kinderen van jou zijn natuurlijk verwend met jouw lekkere broodjes, dus ik kan mij wel voorstellen dat ze er om vragen. ;-)
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#62745
Marja, fijn om te horen dat je het bakken nog niet verleerd bent!
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62746
Anna schreef:
vr 21 dec 2018, 20:19

Voor de foto's, kijk eens hier: viewtopic.php?f=32&t=4818
Klopt Anna, zo deed ik het altijd. Maar ik heb er een rare melding tussen zitten van Flickr en verschijnt de foto niet. ;K

Dit forum voelt toch altijd als een warm bad met die leuke reacties :2th:
CJ-Petra liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62760
Mijn baksels van de afgelopen dagen. De stokbrood recepten uit het boek van Levine en de zachte bolletjes van Bakplaat (Cor) dit keer met polish gemaakt.
Lekker geluncht met stokbroden en de rest veilig opgeborgen in de vriezer voor de Kerstdagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding[
BakkerGerrit, Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#62762
Nou Marga, je hebt het na een jaar niet verleerd. Ze zien er prachtig uit. :2th:
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#62763
Ik sluit me aan bij de woorden van Melinda, prachtig! :2th:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#62764
Heel mooi Marja, en lekker blijven bakken!

Wil
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#62785
Mooi en lekker bezig geweest Marja :2th: Leuk dat je mijn zachte bolletjes ook nog niet vergeten bent, lekker bij het Kerstontbijt. :kwijl:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62892
In 2013 vroeg ik of iemand het recept had voor Keniabrood. In sept 2018 plaatste iemand een recept bij mijn vraag op dit forum. En al die tijd had ik de moed niet om te gaan bakken. Tot ik gisteravond bedacht dat het vandaag maar eens moest gebeuren. Ik heb er wel een beetje wakker van gelegen of het wel goed zou gaan en of het wel in de buurt kwam van hoe we het altijd bij de bakker kochten...
Dit is het resultaat en ik ben er heel erg tevreden over. Ik heb er in totaal 3 gebakken, 2 delen we uit en de andere snoepen we lekker zelf op. Het is een brood met noten, rozijnen, banketbakkersroom en kokos. Ik wist niet zeker of de banketbakkersroom voor het bakken of na die tijd er op moest spuiten. Heb het voor het bakken gedaan, de eerste 2 broden was de pudding iets te donker geworden en het 3de brood ben ik heel blij mee.
AfbeeldingAfbeelding
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#62956
Na het avontuur met de Keniabroden, zin om ook weer eens rozijnenbollen te maken. Kinderen blij, want er zijn er gelijk een stel opgegeten toen ze uit school kwamen...
Rozijnenbollen uit het boek van Levine :2th:

Afbeelding
Levinebaktbrood liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#62958
Prachtige Rozijnenbollen, Marja :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63139
Ik ben weer lekker aan het bakken en het geeft me veel plezier. Vorige week de ham-kaasbroodjes uit het boek van Levine gebakken. Ze zijn erg in de smaak gevallen.
Zaterdag had in een High Tea met vriendinnen. Daar kregen we een hele grote schaal met epi broden om af te breken en diverse smeersels en vleeswaren. Geweldig leuk en lekker. Het liet me het weekend niet los, ik moest en zou de epi's bakken...

Afbeelding

Afbeelding
Rik59, Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63146
Weer mooi en lekker bezig, Marja. :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63186
Anna schreef:
do 24 jan 2019, 21:28
Hoe vaak ik me dat voorneem en het uiteindelijk toch niet doe...
Ik vond het zo leuk om te doen dat ik vandaag nog eentje gemaakt heb en 12 pistolets, maar daar heb ik een klein foutje gemaakt met vormen, dus ze zijn wat platter...Snel de pistolets maar weer proberen, weer een drang om te bakken hahah
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63295
Van het weekend komt mijn schoonfamilie lunchen, dus ik ben druk aan het bakken. Wil verschillende broodjes, dus genoeg excuses om te bakken.
Gisteren mueslibollen gemaakt, ipv abrikozen nu eens gedroogde appeltjes gedaan, maar volgende keer maak ik ze toch weer met abrikozen, dat geeft veel meer smaak.
En vandaag de chocoladebroodjes uit het eerste boek van Levine. Waarom heb ik die nooit eerder gebakken, ze zijn verslavend lekker :kwijl: Dus gelijk de vriezer in gedaan, anders niet eens genoeg voor de visite :shock:
AfbeeldingAfbeelding
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63346
Nog maar weer wat gebakken voor de lunch komend weekend. Vriezer ligt inmiddels aardig vol, wil misschien nog kijken of ik suikerbrood kan bakken en dan is het wel klaar.
Alle recepten zijn van Levine. Desembrood met mn net opgestarte desem (licht gebakken, wil nog even afbakken voor de lunch) en de triangels zijn met walnoten. Wilde ze zelf vormen ipv de methode die Levine in het boek beschreef, maar dat was toch wat lastig omdat de walnoten soms in de weg zaten ;) maar zeker niet ontevreden voor de eerste keer.
AfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63350
Dank Gerrit! Ik heb er eerst bolletjes van gevormd en daarna aan 3 kanten vanuit het midden wat uitgerold en die punten weer terug over het bolletje gevouwen. Zachte broodjes zijn gistbroodjes uit boek van Levine.
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63354
Rik59 schreef:
do 31 jan 2019, 17:23
Hoef nie in de vriezer Marja... je kan het zo op tafel in de tuin leggen... OK in plastic zakje dan.. :2th: :2th:

Je mag het ook naar mij opsturen!! :D, :D,
Hier is het boven nul en de vogeltjes zijn er dan als de 'kippen' bij :lol:
Opsturen kan ook, heb ik weer een reden om te bakken haha
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63358
Mooi werk Marja :2th: en o zo veel.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63514
Na de zeer geslaagde lunch van afgelopen zondag, deze week weer volop gebakken. Voor mijn vader die morgen jarig is en we met de hele familie soep eten lekker brood gebakken. Hij vond de epi's erg lekker en leuk en wilde graag ook nog iets hartigs, de mooiste mocht op de foto de andere waren niet zo mooi.
Voor ons zelf nog lekker volkoren brood gebakken tegelijk met de epi's, de Rofco zat bomvol.
Alle recepten uit de boeken van Levine!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
BakkerGerrit, Anna liked this
Door Rik59
#63517
Morgen rijd ze met een aanhanger vol Epi's naar Pappa... :2th: :2th:
Das "Epi en Epi" maar niet gestikt in het kussen

:DB2: :DB2: Pappa ook van hier gefeliciteerd!! :DB2: :DB2:


Die ehhh broodzoen is toch niet racistisch bedoeld hè??

1 discussie is voldoende... :D, :D,
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63519
Rik59 schreef:
za 09 feb 2019, 20:44
Die ehhh broodzoen is toch niet racistisch bedoeld hè??

1 discussie is voldoende... :D, :D,
Hahaha wat een humor, ik had er nog geen zoen in gezien :rofl2:
Laten we er een hartige broodzoen van maken :2th:
El cheapo ovenvloer

Ik ben gek op dit soort el cheapo oplossingen. Gel[…]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]

Bakken in een houtoven

Als ik je brood zie dan zie ik vlekken op de korst[…]