Recept Italiaanse bollen??
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Recept Italiaanse bollen??
Beste forumleden,
Tjonge, ben ik al weer met een vraag ;B
Ons buurjongetje is binnenkort jarige en is gek op een broodje Mario.
Zijn ouders kwamen vragen of ik de Italiaanse bollen kan maken...Super leuk natuurlijk, maar ik heb er geen recept van.
Heeft iemand van jullie een recept en het al eens gemaakt??
Hoop dat jullie me er aan kunnen helpen.
Tjonge, ben ik al weer met een vraag ;B
Ons buurjongetje is binnenkort jarige en is gek op een broodje Mario.
Zijn ouders kwamen vragen of ik de Italiaanse bollen kan maken...Super leuk natuurlijk, maar ik heb er geen recept van.
Heeft iemand van jullie een recept en het al eens gemaakt??
Hoop dat jullie me er aan kunnen helpen.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dat zijn toch gewoon (grote) harde bollen? Ik zou het eens proberen met een recept voor pistolets of stokbrood, (iets minder nat) en daar wat grotere bollen van vormen.
Zal misschien niet helemaal origineel zijn, maar komt er denk ik aardig dicht bij in de buurt...
[Edit]
Ik heb nog even wat verder gekeken, en wat ik zo links en rechts tegenkom is dat er ook nog wat Italiaanse kruiden door het deeg gaan, ongeveer een eetlepel op 400 gram bloem. Hoeveel dat in gewicht is? Durf het niet te zeggen. Kwestie van uitproberen...
Zal misschien niet helemaal origineel zijn, maar komt er denk ik aardig dicht bij in de buurt...
[Edit]
Ik heb nog even wat verder gekeken, en wat ik zo links en rechts tegenkom is dat er ook nog wat Italiaanse kruiden door het deeg gaan, ongeveer een eetlepel op 400 gram bloem. Hoeveel dat in gewicht is? Durf het niet te zeggen. Kwestie van uitproberen...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Recept Italiaanse bollen??
Marja, ik maak regelmatig een Couronne Bordelaise, met van die grote, mooie bollen.
Volgens mij is zo'n bol ligt knapperig is en dan is dit recept wel geschikt.
Als uitgangspunt ben ik toen uitgegaan van de kaiserbroodjes van Levine, maar dit heb ik een beetje verbouwd .
Couronne Bordelaise
Pâte Fermenté:
165 gram bloem
0,8 gram gist
3 gram zout
105 gram water
Poolish:
120 gram bloem
120 gram water
0,6 gram gist
Deeg:
de pâte fermenté
de poolish
215 gram bloem
3 gram gist
6 gram zout
60 gram ei
18 gram olie
Volgens mij is zo'n bol ligt knapperig is en dan is dit recept wel geschikt.
Als uitgangspunt ben ik toen uitgegaan van de kaiserbroodjes van Levine, maar dit heb ik een beetje verbouwd .
Couronne Bordelaise
Pâte Fermenté:
165 gram bloem
0,8 gram gist
3 gram zout
105 gram water
Poolish:
120 gram bloem
120 gram water
0,6 gram gist
Deeg:
de pâte fermenté
de poolish
215 gram bloem
3 gram gist
6 gram zout
60 gram ei
18 gram olie
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Recept Italiaanse bollen??
Wat fijn jullie reacties!
Ik had zelf ook al naar het recept van de Berliner Knuppel van Levine gekeken.
De Couronne Bordelaise ziet er ook prachtig uit zeg, wow...wat een mooi brood!!
Ik had zelf ook al naar het recept van de Berliner Knuppel van Levine gekeken.
De Couronne Bordelaise ziet er ook prachtig uit zeg, wow...wat een mooi brood!!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- ghost
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: do 07 nov 2013, 13:01
- Locatie: belgië
Re: Recept Italiaanse bollen??
Nu ik wil geen nieuwe topic openen omdat ik eveneens een vraag heb op die italiaanse bollen .
Ik heb onlangs via een diepvries warenhuis die italiaanse bollen gekocht , waren lekker er zitten 40 bollen in , kost ongeveer 17€ . Nu dit terzijde deze bollen zijn +- 13 cm groot en wegen +-100 gr..
Ik heb hier een recept https://groups.google.com/forum/#!topic ... LBMEeA-ZjQ
Daar staat easy ciabatta bij . Is dit het zelfde meel https://www.de-zuidmolen.nl/Meel-voor-c ... _1868.html
Ik heb onlangs via een diepvries warenhuis die italiaanse bollen gekocht , waren lekker er zitten 40 bollen in , kost ongeveer 17€ . Nu dit terzijde deze bollen zijn +- 13 cm groot en wegen +-100 gr..
Ik heb hier een recept https://groups.google.com/forum/#!topic ... LBMEeA-ZjQ
Daar staat easy ciabatta bij . Is dit het zelfde meel https://www.de-zuidmolen.nl/Meel-voor-c ... _1868.html
- Pascal
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: di 13 okt 2015, 23:46
Re: Recept Italiaanse bollen??
Hoi Marja,
Ik heb dit recept gekregen bij broodcursus II bij Robert van Beckhoven;
95% Tarwebloem T65
5 % Roggebloem
1,8 % Zout
4 % Verse Gist
3 % krokant broodpoeder
3 % Olijfolie
55% water (kan +/_ tot 68 %, afhankelijk van je bloem)
Italiaanse kruiden naar smaak
Rijstemeel voor decoratie
Kneed van alle grondstoffen een mooi deeg.
Afwegen op 110 gram, en opbollen
Voorrijs ca. 20 minuten
Opnieuw opbollen en decoreren met rijstemeel
Narijs ongeveer 60 minuten
Vlak voor afbakken twee maal insnijden
Afbakken op 230 graden, ongeveer 18 minuten met iets stoom.
Ik heb dit recept gekregen bij broodcursus II bij Robert van Beckhoven;
95% Tarwebloem T65
5 % Roggebloem
1,8 % Zout
4 % Verse Gist
3 % krokant broodpoeder
3 % Olijfolie
55% water (kan +/_ tot 68 %, afhankelijk van je bloem)
Italiaanse kruiden naar smaak
Rijstemeel voor decoratie
Kneed van alle grondstoffen een mooi deeg.
Afwegen op 110 gram, en opbollen
Voorrijs ca. 20 minuten
Opnieuw opbollen en decoreren met rijstemeel
Narijs ongeveer 60 minuten
Vlak voor afbakken twee maal insnijden
Afbakken op 230 graden, ongeveer 18 minuten met iets stoom.
Laatst gewijzigd door Ballie op zo 16 okt 2016, 08:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Gist gewijzigd in VERSE gist...
Reden: Gist gewijzigd in VERSE gist...
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dank je wel Pascal. Ik ga dit recept binnenkort een keer proberen, dank dat je de moeite hebt genomen het te vermelden :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Recept Italiaanse bollen??
Vandaag de Italiaanse bollen gemaakt naar het recept van Robert.
Het was een fijn deeg om mee te werken, de bollen zijn ook lekker, maar wel anders van smaak dan de meeste Italiaanse bollen.
Ze hadden nog iets langer kunnen rijzen, want ze scheurden nog flink open aan de zijkant.
Het was een fijn deeg om mee te werken, de bollen zijn ook lekker, maar wel anders van smaak dan de meeste Italiaanse bollen.
Ze hadden nog iets langer kunnen rijzen, want ze scheurden nog flink open aan de zijkant.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Mooie Italiaanse Bollen Marja :2th:
Had in eerste instantie het compliment naar
Melinda gestuurd.
;B Tja Opa Bakplaat wordt ook al een dagje ouder. :G
Had in eerste instantie het compliment naar
Melinda gestuurd.
;B Tja Opa Bakplaat wordt ook al een dagje ouder. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- ghost
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: do 07 nov 2013, 13:01
- Locatie: belgië
Re: Recept Italiaanse bollen??
Valt me wel op dat er meer droge gist is gebruikt in dat recept van marions kitchen .
- Pascal
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: di 13 okt 2015, 23:46
Re: Recept Italiaanse bollen??
Het gist bij het recept van Robert is verse gist en geen droge.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Bedankt voor deze toevoeging. Ik heb de aanduiding in het recept aangepast.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Mag ik vragen hoeveel Italiaanse bollen je uit dit recept kunt halen? (van hoeveel gram per stuk)miesje1959 schreef: ↑ma 08 feb 2016, 21:54
Pâte Fermenté:
165 gram bloem
0,8 gram gist
3 gram zout
105 gram water
Poolish:
120 gram bloem
120 gram water
0,6 gram gist
Deeg:
de pâte fermenté
de poolish
215 gram bloem
3 gram gist
6 gram zout
60 gram ei
18 gram olie
Sorry, ben een echte amateur en kan dat soort dingen nog niet berekenen.
Maar het lijkt me heel leuk om eens uit te proberen.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dit is al een heel oud item en de kans dat degene die je nu iets vraagt, ook antwoord is niet erg groot.
Zoals ik lees, is dit recept gebaseerd op het recept van Levine, kaiserbroodjes. Levine gaat daar uit van bolletjes van 75 gram. Hier is dat recept. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... odjes.html
Zoals ik lees, is dit recept gebaseerd op het recept van Levine, kaiserbroodjes. Levine gaat daar uit van bolletjes van 75 gram. Hier is dat recept. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... odjes.html
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Alle ingrediënten bij elkaar optellen, dan heb je het deeggewicht. Dan bepalen hoe groot je de broodjes wilt maken. En dan een deelrekensommetje maken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dank jullie wel!
Kan ik ook bijvoorbeeld een klein percentage oregano toevoegen aan het deeg, of mislukt het dan bijvoorbaat?
Kan ik ook bijvoorbeeld een klein percentage oregano toevoegen aan het deeg, of mislukt het dan bijvoorbaat?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Kun je zeker doen! En wat kan er nu helemaal misgaan.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Nou.......
Ik heb weleens een paar keer broodjes geprobeerd te bakken met verse knoflook, en die mislukte dus altijd. Vandaar dat ik het toch maar even vraag voor de zekerheid.
Ik heb weleens een paar keer broodjes geprobeerd te bakken met verse knoflook, en die mislukte dus altijd. Vandaar dat ik het toch maar even vraag voor de zekerheid.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Gist houdt niet van verse knoflook ...
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Recept Italiaanse bollen??
Haha... nooit geweten Levine.
Bedankt! Weer iets geleerd
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Is dat misschien omdat knoflook zout is?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Nee, want knoflook is niet zout.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Mensen die bijna geen zout mogen, wordt knoflook aangeraden als "zoute" smaakmaker.
Maar hoe dan ook, het is jammer dat gist niet van knoflook houdt.
Maar hoe dan ook, het is jammer dat gist niet van knoflook houdt.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Ja dat klopt, maar allerlei kruiden kunnen de smaak van een gerecht ophalen als er verder weinig/geen zout wordt gebruikt.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Pascal schreef: ↑di 31 mei 2016, 11:16
Ik heb dit recept gekregen bij broodcursus II bij Robert van Beckhoven;
95% Tarwebloem T65
5 % Roggebloem
1,8 % Zout
4 % Verse Gist
3 % krokant broodpoeder
3 % Olijfolie
55% water (kan +/_ tot 68 %, afhankelijk van je bloem)
Italiaanse kruiden naar smaak
Rijstemeel voor decoratie
Perfect recept!
Heb ze inmiddels 2 x gebakken :2th:
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 271
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: Recept Italiaanse bollen??
Moet er dan 40 gr verse gist in dit recept?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dat ligt eraan hoeveel bloem je gebruikt. De hoeveelheid bloem is altijd 100%. Je neemt dan 4% van de 100%. Bijvoorbeeld als 100% = 500 dan gebruik je 4% verse gist = 20 gram.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Recept Italiaanse bollen??
Dank voor het recept. Ga ze ook snel eens maken.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- born2bake
- Jongste bediende
- Berichten: 44
- Lid geworden op: do 10 mar 2016, 01:34
- Locatie: Fryslân
Re: Recept Italiaanse bollen??
Daar ga je geen spijt van krijgen! Succes. :2th: