Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » di 18 dec 2018, 16:51

Hummm… tis dinsdag..... ;B ;B en nou gaat ie natuurlijk vertellen dat weekendbollen ook op dinsdag gebakken worden..
Weg structuur... weg stabiliteit...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 20 dec 2018, 12:38

ZADEN EN PITTEN MINI’S VOOR DE KERSTBRUNCH

Afbeelding
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Frans T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten, Sesamzaad en Maanzaad ter decoratie

Bolletjes van 40 gram deeg, 16 min gebakken oo 215°C. Kerstochtend nog even afbakken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 20 dec 2018, 13:19

LICHTBRUIN ZADEN EN PITTENBROOD

Afbeelding
25% Volkorentarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
4% lijnzaad en 4% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie

inderdaad hetzelfde deeg als de kertbrunchminibolletjes

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 20 dec 2018, 14:07

Dat zijn weer overuren geweest Gerrit..
Bel je even wanneer je aan tafel gaat dinsdag?? Ik zit graag aan de kop van de tafel

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerritd

Bericht door BakkerGerrit » vr 21 dec 2018, 13:05

ITALIAANSE MINIBOLLETJES

Afbeelding
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie
Rijstmeel ter decoratie

(warm voorgerecht bij het kerstdiner: italiaans bolletje gevuld met kipragoût)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 21 dec 2018, 17:09

WITBROOD VOOR TOAST

Afbeelding
95% Franse tarwe T55, 5% volkoren roggemeel, 65% hydratatie

(inderdaad hetzelfde deeg als van de italiaanse bolletjes)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 23 dec 2018, 23:59

TARWE GERSTBATARD

Afbeelding
Afbeelding
15% volkorengerst, 15% volkorentarwe, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 24 dec 2018, 16:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 201
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » ma 24 dec 2018, 00:05

Wederom constante kwaliteit . Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 24 dec 2018, 01:01

Koos de bakker schreef:
ma 24 dec 2018, 00:05
Wederom constante kwaliteit Afbeelding. Heb jij nooit een misbaksel? Super goed hoor Afbeelding
Hahaha, dankje wel voor het compliment. Ik heb natuurlijk ook misbaksels maar dat komt niet zo vaak (meer) voor bij het broodbakken. En als het misgaat probeer ik uit te vinden wat de oorzaak is. Een paar weken geleden ging mn eerste croissantpoging de mist in...... Maar zoals je weet, je leert het meest van de dingen die verkeerd gaan.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3211
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » ma 24 dec 2018, 12:30

Mooi bakwerk Gerrit...idd. constante kwaliteit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 28 dec 2018, 13:12

LICHTBRUIN TARWE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water.

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » vr 28 dec 2018, 21:40

Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 28 dec 2018, 22:17

brood daar zit wat in schreef:
vr 28 dec 2018, 21:40
Mooi gebakken hoor! Ik vind het formaat van het brood zo schattig...welk bakblik gebruik je daarvoor?
Dank je wel Marja!
Ik gebruik 15 cm busjes van alusteel. Ik gebruik bewust zo’n klein busje om mn brood vers te kunnen eten. Bij grotere formaten moet ik een deel invriezen en dat doe ik liever niet. ( Vers is het lekkerder :D, )
In zo’n busje doe ik een deeg van 275 g meel.

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » vr 28 dec 2018, 22:40

Dank Gerrit, ik ga er naar op zoek. Ze vallen me steeds op bij de foto's en wordt er zo blij van als ik ze zie...
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 179
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » za 29 dec 2018, 00:42

Dag Gerrit. Waar heb je zo'n formaat dan gekocht? Ik zie niet echt iets op internet. Wat zijn dan de overige afmetingen?
Ja, ook ik vind dit een leuk formaat!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 dec 2018, 00:58

Ik heb ze gekocht bij de Zuidmolen in Groesbeek.
Net even gemeten:
16*11 cm boven
13,5*9 cm onder
8 cm hoog

Nu te koop:
https://www.weekendbakery.com/webshop/n ... 16-cm.html
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 29 dec 2018, 01:11, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 179
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » za 29 dec 2018, 01:07

Dank je wel, Gerrit.
Ik zie ze nu niet op de site staan van de Zuidmolen. Ik zal nog eens vragen.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 30 dec 2018, 13:22

MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% Franse tarwebloem T55, 20% Volkorentarwe vd molensteen, 15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren gerstemeel, 69% hydratatie. 2% zonnebloemolie. volkoren roggemeel ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 30 dec 2018, 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 201
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » zo 30 dec 2018, 15:48

Weer een supermooi brood. De laatste van 2018?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 30 dec 2018, 16:13

Ik denk het wel Koos!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 31 dec 2018, 14:19

APPELFLAPPEN
Afbeelding

KNIEPERTJES
Afbeelding

NIEUWJAARSROLLETJES

Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 01 jan 2019, 14:58

TARWEBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, afgeglansd met water,

Het eerste broodje van het nieuwe jaar! De kop is eraf.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 02 jan 2019, 14:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3211
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » di 01 jan 2019, 16:27

Mooi broodje Gerrit...en je Appelflappen, Kniepertjes en Nieuwjaarsrolletjes zien er heerlijk uit. :2th:

De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 01 jan 2019, 16:32

bakplaat schreef:
di 01 jan 2019, 16:27
Mooi broodje Gerrit...en je Appelflappen, Kniepertjes en Nieuwjaarsrolletjes zien er heerlijk uit. :2th:

De beste wensen voor weer een heel nieuw bakjaar 2019. :2th:
Dank je wel Cor, ook voor jou (en natuurlijk ook voor iedereen hier op het forum) een heel fijn 2019 en dat het een smakelijk jaar mag worden. :B:

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 201
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » di 01 jan 2019, 20:01

And still going strong...

Niet te stoppen die Gerrit. Staat zelfs op nieuwjaarsdag vroeg op om een lekker broodje te bakken. Dat zijn de echte......

En natuurlijk het allerbeste voor 2019!
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 03 jan 2019, 13:24

WITTE TIJGERBOUL EN BATARD


Afbeelding
Afbeelding
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarweblom T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » do 03 jan 2019, 21:54

Mooie tijgerbroden en ook de baksels van vorige dagen zien er heerlijk uit!
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 03 jan 2019, 22:05

Dank je Marja! 😊

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 04 jan 2019, 18:09

WEEKENDBOLLETJES

Afbeelding
10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
Afgelakt met boter

Ook dit jaar komen ze weer voorbij.....

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 05 jan 2019, 02:40

ZADEN EN PITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding

10% Volkorentarwe vd molensteen, 90% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten en wit sesamzaad door het deeg.
Dezelfde zaden en pitten (niet geroosterd) als decoratie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 07 jan 2019, 13:26

MEERGRANENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.

Ben er best blij mee!)

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4575
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood » ma 07 jan 2019, 18:44

Gerrit, je bakt maar door :G. Ziet er allemaal weer heel goed uit :2th:.

Leuk dat je steeds weer foto's van je baksels plaatst!
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » ma 07 jan 2019, 20:12

BakkerGerrit schreef:
ma 07 jan 2019, 13:26
Ben er best blij mee!)
Dat had er best in hoofdletters mogen staan. Mooi gebakken!
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 08 jan 2019, 22:21

TARWE VIJFVLECHT MET YOGHURT EN MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe vd molensteen, 80% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie (59% melk,10% Yoghurt)
Gevlochten van vijf strengen, gedecoreerd met maanzaad..

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 11 jan 2019, 13:16

BIERBOSTELBROOD

Afbeelding
Afbeelding

70% frans tarwebloem T55, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 30% bierbostel, 65% hydratatie (vw 10% uit de bostel), 3% honing. Ik heb de bostel voor 50% laten meetellen in het meelvolume.
Het is een erg nat deeg geworden maar erg leuk om te maken.

Het is een smaakvol mals brood. Het is erg vol van smaak. Wellicht maak ik deze nog een keer en dan met het bier erin dat van de bostel is gebrouwen.

De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout. Een variant op de Tokyo* van Brewdog, in dit geval is het de Lobith* van Tambier. Een heel donker bier met 12-14% alcohol. ( ik heb geen verstand van bier hoor, dit is me door de brouwer ( m’n oudste zoon) verteld)
(Zonodig heb ik de gerstsoorten welke in de bostel zijn verwerkt)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 14 jan 2019, 09:49

TARWE SPELTBROOD MET YOGHURT EN HONING

Afbeelding
Afbeelding
20% Duitse volkorenspelt, 15% Volkorentarwe vd molensteen, 65% Franse tarwebloem T65, 68% hydratatie waarvan 13% volle yoghurt
Honing. Afgekwast met water

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 16 jan 2019, 00:13

MEERGRANENBRODEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel , 5% volkorenroggemeel, 60% Franse tarwebloem T55, honing, 67% hydratatie.
Roggebloem ter decoratie.

(Kopie van het meergranenbrood van vorige week. Wilde testen of ik het resultaat gelijk kon krijgen)

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 179
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » wo 16 jan 2019, 18:39

Beste Gerrit, vorig jaar 29 mei heb je een recept voor yoghurtbrood hier weggezet. Dan zie ik daar 4% gist staan.Voor instant gist zou dit best veel zijn, lijkt mij. Al zit er wel wat vet in (maisolie, yoghurt), en ook honing.
Is dit verse gist geweest?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 16 jan 2019, 21:50

Dat was inderdaad verse gist Henk. En de honing lostte ik samen met de gist op. Inmiddels gebruik ik droge gist.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 18 jan 2019, 01:23

WIT KNIPBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding
10% volkorentarwe vd molensteen, 90% franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad als decoratie.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » vr 18 jan 2019, 06:09

Gerrit.... je bent het midden vergeten!! of komt dat nou toch door die verse gist??

Maar verder prachtige doto hoor!!!

Lijkt ook wel een beetje op een scheef wegdek met een slecht gemaaide berm vind ik... die doorgetrokken streep mag wel iets rechter... volgende keer dan...
(doet me denken aan dat rastamanneke in die tuktuk-strepentrekker {centraal-beheerreclame} [youtube]https://youtu.be/4efHNdR96uU[/youtube] Don't worry.. be happy

Toch ook wel een prachtig broodje hoor!! :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 21 jan 2019, 01:03

TARWE-YOGHURTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd (Zuid)molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie wv 15% volle yoghurt.
Honing 7,5% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met water.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 21 jan 2019, 21:32

Hmm.. is Gerrit nou alweer met z'n blokkendoos aan de gang.... :shy: :shy:

SSSStttttt :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 23 jan 2019, 00:24

MAISBOULE

Afbeelding
Afbeelding
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% maismeel, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Bestoven met maismeel ter decoratie

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3211
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » wo 23 jan 2019, 11:38

Zoals gewoon Gerrit...Weer een prachtig brood. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » wo 23 jan 2019, 12:13

Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 23 jan 2019, 22:30

brood daar zit wat in schreef:Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?
Voor mijn gevoel wordt het brood iets luchtiger, iets zachtere kruim. Je proeft het niet echt dat er yoghurt inzit. Het blijft een smakelijk brood.

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 24 jan 2019, 05:01

brood daar zit wat in schreef:
wo 23 jan 2019, 12:13
Mooie broodjes Gerrit. Misschien is het al eerder gevraagd hoor, maar wat doet de yoghurt in het brood? Is het voor de smaak of blijft het langer vers?

Gerrit lust geen muesli... :D, :D,

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 718
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 24 jan 2019, 22:41

WIT TIJGERBROOD MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding

10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 90% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.

(De hydratatie was wat hoger, waarschijnlijk een weegfout)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 25 jan 2019, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » vr 25 jan 2019, 11:47

Ik blijf het leuke broodjes vinden, maar nog steeds de broodvormen niet gekocht ;K
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Plaats reactie