- zo 03 feb 2019, 11:16
#63424
Naar aanleiding van de opmerkingen in een ander topic maar eens een boompje (lees desempjes) opgezet om de verschillen te zien tussen fabrieksmeel en molenmeel bij het opbouwen van een starter..
Dag 1:
2 x opgezet met 50 gram meel en 50 gram water en dus 100% hydratatie

Links F = fabrieksmeel
Rechts M = molenmeel
Na de foto zijn de samples uit elkaar gezet +/- 1 meter
Wel in dezelfde ruimte om de omstandigheden zoveel mogelijk gelijk te houden
Volgende foto's komen na dag 3 of 4 om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen..
Wat bij de opzet direct opvalt is dat de molendesem vaster is dan de fabrieksdesem
Dag 1:
2 x opgezet met 50 gram meel en 50 gram water en dus 100% hydratatie
Links F = fabrieksmeel
Rechts M = molenmeel
Na de foto zijn de samples uit elkaar gezet +/- 1 meter
Wel in dezelfde ruimte om de omstandigheden zoveel mogelijk gelijk te houden
Volgende foto's komen na dag 3 of 4 om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen..
Wat bij de opzet direct opvalt is dat de molendesem vaster is dan de fabrieksdesem
Laatst gewijzigd door Rik59 op zo 03 feb 2019, 23:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Famag Grilletta IM 5
Pelgrim OSK 995
The sound of success is the ‘singing’ loaf
- the sound of crackling as the crust cools-
The song of fresh bread
De humor ligt op straat
Pelgrim OSK 995
The sound of success is the ‘singing’ loaf
- the sound of crackling as the crust cools-
The song of fresh bread
De humor ligt op straat