Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#59723
Toch maar eens een onderwerp aangemaakt voor mijn baksels. Meeste dingen die ik bak zijn vrij standaard maar af en toe maak ik wels eens wat "speciaals" ;) ;) . Zoals dit weekend een paas brood. Het is gebaseerd op de Colomba Pasquale een Italiaanse paas brood. Eigenlijk moet het in de vorm van een duif gemaakt worden en is daarvoor een speciale mal nodig. Maarja die had ik niet en ik had ook geen tijd om die te kopen. Ik betwijfel trouwens of die hier zelfs te koop is.
Het recept is voor een zoet gist deeg en zou men gewone bloem moeten gebruiken. Ik heb echter sterke bloem gebruikt, Dat zal wel de reden zijn dat het brood zo groot geworden is. Ook de vorm die ik had was eigenlijk te klein maar door een rand van bakpapier te maken kon ik de vorm wat verhogen :2th:

AfbeeldingEaster bread 3
AfbeeldingEaster bread 5

Het brood is erg luchtig geworden. De smaak is niet te zoet en de korst van amandel is erg knapperig :2th: :kwijl:

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#59729
Je brood heeft nu nog het meeste weg van de klassieke Italiaanse panettone. Die eten ze daar vooral met de kerst. Wat maakt ‘t ook uit, ik vind je extra luchtige brood juist zeer geslaagd, ook voor Paasdagen Heb je het recept voor ons?
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#59736
Leuk recept!
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:51, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: niet alles quoten!
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#60036
Afgelopen zaterdag snert gemaakt :kwijl: . Moet kunnen ook al is het buiten 32 graden :2th: :2th: Ik had op TV een programma gezien waar men "green pea soup" at en kreeg gelijk trek. Toen ook maar wat ciabattas gebakken :G :G

AfbeeldingSnert

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60047
Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2: maar dan moet er natuurlijk wel ROGGEbrood bij :D, en niet van dat italiaanse liflafjes brood :DB2:

Wil
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#60051
Wat mij betreft kan snert altijd, elke dag :kwijl: . Maar dan inderdaad wel met roggebrood en spek! Maar jouw broodjes zien er ook heerlijk uit.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#60052
lekkermelig schreef: Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2:
Wil
In de tropen doen ze niet anders. Als je in Suriname wacht tot het winter is, eet je nooit snert.... :crazy: En het is juist daar zo lekker, heerlijk met een Madam Jeanet erin. :kwijl:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60053
O, ik geloof best dat het lekker is , ook als het heet is. En wanneer eet je anders snert als je in Singapore woont? Maar ik moest even wennen aan het idee, ook al kom ik net terug van een tripje waar het de hele dag al 30 °C was. Weinig van gemerkt, van de ene airco naar de andere.....

Wil
Door Rik59
#60061
Ook wel eens in die contreien gezworven maar het meest gekke vond ik toch als je liep te puffen van de hitte en je een shopping mall binnenliep waar de Kerstman je achterna komt ... of buiten 30 graden en je loopt nog zo'n warenhuis in van vijf grote verdiepingen en de onderste verdieping is een grote ijsbaan.. (waar dan alle verdiepingen op uit kijken)...

Maar inderdaad snert in Azië... met een vergrootglas zoeken...
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#60768
Ik was afgelopen maand een paar weken in de Filipijnen bij mijn schoon familie. Zoals gewoon probeer ik dan ook om wat brood te bakken. Maar ja met een oven die volgens mij niet eens de 200 graden haalt en zonder Bear is het toch een hele uitdaging. Met wat stretch en folds was het toch een aardig deeg geworden. Het enige wat mij echter opviel was dat het deeg vrij droog was alhoewel ik een vochtigheidsgraad van ruim 60% zou moeten hebben. De tweede keer het vocht verhoogd naar 67% toen was het wel wat beter. Zou het komen omdat ik lang houdbare (UHT) melk gebruikte? Weet iemand het water gehalte is van UHT melk?

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y711]Filipijns brood

Groetjes,
Willem
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#60769
Stokbrood... deze keer lange broden gemaakt naar recept van Levine. Ik had alleen wel een voordeeg gemaakt, het recept is zonder. Ik vind dat het brood knapperiger is wanneer je een voordeeg gebruikt.

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y96d]Stokbrood

Groetjes,

Willem
Door Rik59
#60772
Chapeau Willem...
Een prachtresultaat met jou mogelijkheden!!

Ik wed dat je een dansje gemaakt hebt.. :DB2: :DB2:
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#63300
Aardbeienvlaai

AfbeeldingAardbeienvlaai

Dit weekend een aardbeienvlaai gebakken. Ze hadden in de supermarkt mooie Koreanse aardbeien en kreeg direct zin om er een mooi baksel mee te maken :kwijl: . In Singapore wordt al het fruit geimporteerd en je kan eigenlijk het hele jaar rond aardbeien kopen. De lekkerste komen uit Korea :2th: . Amerikaanse of Australiaanse zijn vaak smaakloos.
De vlaai was ook heel goed gelukt en smaakte heerlijk.

Groetjes,
Willem
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#63310
Prachtige aardbeienvlaai :2th: :kwijl:
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#63315
Heel mooie Aardbeienvlaai Willem :2th: en ongetwijfeld smaakt ie zo: :kwijl:
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#63536
Pan de Sal.
AfbeeldingPan de Sal
Dit weekend kwamen er wat vriendinnen van mijn vrouw op visite. Daar die allen van de Filipijnen kwamen maar wat Pan de Sal gebakken. Dat is daar het nationale broodje. Het zal ooit in het verleden door de Spanjaarden zijn geintroduceerd. Het wordt hoofdzakelijk in de ochtend gegeten. Letterlijk betekend het zout brood. Maarja het heeft gewoon 2% zout dus echt zout is het niet. Het is eerder zoet met 10% suiker. De term zout brood zal wel komen omdat het wordt bestrooid met fijn paneermeel voor het bakken. Als het uit de oven komt lijkt het of er zout op de broodjes zit...

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
Door allema
#63538
Prachtige broodjes, ziet er heerlijk uit. :2th:
Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]

Hallo allemaal

Welkom Marcel, Waarom kneed je je deeg niet met de[…]

Bakken in een houtoven

Netjes Koos! :2th:

Paasstol

DAT zijn mooie stollen👍 Is nog even tot de kerst, […]