Baksels van Willem

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 02 apr 2018, 07:42

Toch maar eens een onderwerp aangemaakt voor mijn baksels. Meeste dingen die ik bak zijn vrij standaard maar af en toe maak ik wels eens wat "speciaals" ;) ;) . Zoals dit weekend een paas brood. Het is gebaseerd op de Colomba Pasquale een Italiaanse paas brood. Eigenlijk moet het in de vorm van een duif gemaakt worden en is daarvoor een speciale mal nodig. Maarja die had ik niet en ik had ook geen tijd om die te kopen. Ik betwijfel trouwens of die hier zelfs te koop is.
Het recept is voor een zoet gist deeg en zou men gewone bloem moeten gebruiken. Ik heb echter sterke bloem gebruikt, Dat zal wel de reden zijn dat het brood zo groot geworden is. Ook de vorm die ik had was eigenlijk te klein maar door een rand van bakpapier te maken kon ik de vorm wat verhogen :2th:

AfbeeldingEaster bread 3
AfbeeldingEaster bread 5

Het brood is erg luchtig geworden. De smaak is niet te zoet en de korst van amandel is erg knapperig :2th: :kwijl:

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 225
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Baksels van Willem

Bericht door 1md65 » ma 02 apr 2018, 07:50

Ziet er lekker uit ! Knap :kwijl:

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 417
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » ma 02 apr 2018, 09:38

Dat ziet er heerlijk uit :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 694
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » ma 02 apr 2018, 10:17

Leuk zo in een ronde vorm! Ga ik ook eens proberen😊

Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Baksels van Willem

Bericht door CarlaB » ma 02 apr 2018, 10:18

Je brood heeft nu nog het meeste weg van de klassieke Italiaanse panettone. Die eten ze daar vooral met de kerst. Wat maakt ‘t ook uit, ik vind je extra luchtige brood juist zeer geslaagd, ook voor Paasdagen Heb je het recept voor ons?
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 02 apr 2018, 10:45

Het brood is gebaseerd op dit recept;
http://oneperfectbite.blogspot.sg/2013/ ... -cake.html
Ik ben begonnen met 400gr bloem voor het hoofd deeg maar toen was het veel te nat. Toen bloem lepeltje voor lepeltje bijgevoegd to het een hanteerbaar deeg werd. Ik denk dat ik uiteindlijk bij de 500gr uit kwam.

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Baksels van Willem

Bericht door CarlaB » ma 02 apr 2018, 17:41

Leuk recept!
Laatst gewijzigd door lekkermelig op ma 02 apr 2018, 19:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: niet alles quoten!
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2189
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » wo 04 apr 2018, 09:49

Ziet er lekker uit hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Maciek
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: za 24 mar 2018, 15:29

Re: Baksels van Willem

Bericht door Maciek » wo 04 apr 2018, 19:17

Het ziet erg lekker uit. Ik ga dit recept onthouden.

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 30 apr 2018, 10:08

Afgelopen zaterdag snert gemaakt :kwijl: . Moet kunnen ook al is het buiten 32 graden :2th: :2th: Ik had op TV een programma gezien waar men "green pea soup" at en kreeg gelijk trek. Toen ook maar wat ciabattas gebakken :G :G

AfbeeldingSnert

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2189
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » ma 30 apr 2018, 10:55

Lekker hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 417
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » di 01 mei 2018, 10:25

Heerlijk :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3088
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door lekkermelig » di 01 mei 2018, 10:48

Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2: maar dan moet er natuurlijk wel ROGGEbrood bij :D, en niet van dat italiaanse liflafjes brood :DB2:

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: Baksels van Willem

Bericht door Molenbroodje » di 01 mei 2018, 11:30

Wat mij betreft kan snert altijd, elke dag :kwijl: . Maar dan inderdaad wel met roggebrood en spek! Maar jouw broodjes zien er ook heerlijk uit.
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2189
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » di 01 mei 2018, 12:00

lekkermelig schreef: Ja, snert bij 32 °C. Geweldig idee :rofl2:
Wil
In de tropen doen ze niet anders. Als je in Suriname wacht tot het winter is, eet je nooit snert.... :crazy: En het is juist daar zo lekker, heerlijk met een Madam Jeanet erin. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3088
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door lekkermelig » di 01 mei 2018, 13:32

O, ik geloof best dat het lekker is , ook als het heet is. En wanneer eet je anders snert als je in Singapore woont? Maar ik moest even wennen aan het idee, ook al kom ik net terug van een tripje waar het de hele dag al 30 °C was. Weinig van gemerkt, van de ene airco naar de andere.....

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » wo 02 mei 2018, 11:44

Ook wel eens in die contreien gezworven maar het meest gekke vond ik toch als je liep te puffen van de hitte en je een shopping mall binnenliep waar de Kerstman je achterna komt ... of buiten 30 graden en je loopt nog zo'n warenhuis in van vijf grote verdiepingen en de onderste verdieping is een grote ijsbaan.. (waar dan alle verdiepingen op uit kijken)...

Maar inderdaad snert in Azië... met een vergrootglas zoeken...

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » vr 06 jul 2018, 05:44

Ik was afgelopen maand een paar weken in de Filipijnen bij mijn schoon familie. Zoals gewoon probeer ik dan ook om wat brood te bakken. Maar ja met een oven die volgens mij niet eens de 200 graden haalt en zonder Bear is het toch een hele uitdaging. Met wat stretch en folds was het toch een aardig deeg geworden. Het enige wat mij echter opviel was dat het deeg vrij droog was alhoewel ik een vochtigheidsgraad van ruim 60% zou moeten hebben. De tweede keer het vocht verhoogd naar 67% toen was het wel wat beter. Zou het komen omdat ik lang houdbare (UHT) melk gebruikte? Weet iemand het water gehalte is van UHT melk?

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y711]Filipijns brood

Groetjes,
Willem

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » vr 06 jul 2018, 05:51

Stokbrood... deze keer lange broden gemaakt naar recept van Levine. Ik had alleen wel een voordeeg gemaakt, het recept is zonder. Ik vind dat het brood knapperiger is wanneer je een voordeeg gebruikt.

Afbeelding[url=https://flic.kr/p/266Y96d]Stokbrood

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2189
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » vr 06 jul 2018, 06:35

Prachtige stokbroden, Willem. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » vr 06 jul 2018, 07:52

Chapeau Willem...
Een prachtresultaat met jou mogelijkheden!!

Ik wed dat je een dansje gemaakt hebt.. :DB2: :DB2:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 694
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » vr 06 jul 2018, 08:48

Mooie stokken!

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4570
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door Levinebaktbrood » vr 06 jul 2018, 15:25

:2th: :G.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » di 29 jan 2019, 03:39

Aardbeienvlaai

AfbeeldingAardbeienvlaai

Dit weekend een aardbeienvlaai gebakken. Ze hadden in de supermarkt mooie Koreanse aardbeien en kreeg direct zin om er een mooi baksel mee te maken :kwijl: . In Singapore wordt al het fruit geimporteerd en je kan eigenlijk het hele jaar rond aardbeien kopen. De lekkerste komen uit Korea :2th: . Amerikaanse of Australiaanse zijn vaak smaakloos.
De vlaai was ook heel goed gelukt en smaakte heerlijk.

Groetjes,
Willem

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2189
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Baksels van Willem

Bericht door Melinda » di 29 jan 2019, 08:38

Dat ziet er :kwijl: uit. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 614
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Willem

Bericht door Bioloogje » di 29 jan 2019, 09:35

Heurluk!!!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 694
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » di 29 jan 2019, 12:31

De aqua loopt me uit de mond..... :2th:
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 29 jan 2019, 18:09, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksels van Willem

Bericht door brood daar zit wat in » di 29 jan 2019, 13:39

Prachtige aardbeienvlaai :2th: :kwijl:
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3209
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Willem

Bericht door bakplaat » di 29 jan 2019, 21:31

Heel mooie Aardbeienvlaai Willem :2th: en ongetwijfeld smaakt ie zo: :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 417
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » wo 30 jan 2019, 11:47

Ziet er heerlijk uit. :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Gebruikersavatar
willemsingapore
Deegkneder
Berichten: 143
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53

Re: Baksels van Willem

Bericht door willemsingapore » ma 11 feb 2019, 06:55

Pan de Sal.
AfbeeldingPan de Sal
Dit weekend kwamen er wat vriendinnen van mijn vrouw op visite. Daar die allen van de Filipijnen kwamen maar wat Pan de Sal gebakken. Dat is daar het nationale broodje. Het zal ooit in het verleden door de Spanjaarden zijn geintroduceerd. Het wordt hoofdzakelijk in de ochtend gegeten. Letterlijk betekend het zout brood. Maarja het heeft gewoon 2% zout dus echt zout is het niet. Het is eerder zoet met 10% suiker. De term zout brood zal wel komen omdat het wordt bestrooid met fijn paneermeel voor het bakken. Als het uit de oven komt lijkt het of er zout op de broodjes zit...

Groetjes,

Willem

Gebruikersavatar
allema
Deegroller
Berichten: 417
Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37

Re: Baksels van Willem

Bericht door allema » ma 11 feb 2019, 10:43

Prachtige broodjes, ziet er heerlijk uit. :2th:
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic sd-2500 en sd-253

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Willem

Bericht door Rik59 » ma 11 feb 2019, 12:02

Ha Willem... Broodshop begonnen??

Oh.. nee ik zie het al een feestmaal gehad ALOY - ALOY :2th: :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 694
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Baksels van Willem

Bericht door BakkerGerrit » di 12 feb 2019, 17:20

Mooie oogst Willem! :2th:

Plaats reactie