Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door Miepj
#63567
Sinds kort heb ik mijn oude hobby broodbakken weer opgepakt en na een hele dag met ‘edwinbaktbrood’ ben ik weer veel wijzer. Onze kinderen zijn niet allemaal even enthousiast (yuk, brood met pitten, dat desembrood stinkt).... ik ben tevreden: de basis komt meestal goed uit de oven. En als het niet lukt dan weet ik meestal wel wat er mis is gegaan. En anders heb ik jullie, toch?
Ik ben op zoek naar slimme manieren om 2x per week lekker brood te maken naast een fulltime baan en een gezin
Gebruikersavatar
Door Homers
#63579
Welkom,
ik maak pas sinds heel kort "nachtbrood" zonder voordeeg en 24 -48 uur 2e rijs in de koelkast omdat ik dit voorlopig het handigst vindt in combinatie met 40 urige werkweek.


Door Rik59
#63583
Homers doelt op brood van desem of zuurdesem... is hier wel het een en ander over te vinden denk ik :shy: :shy:

Verder zeg je baan op en het gezin de deur uit en je hebt dan lijkt me een gezonde basis om een dagelijkse hoeveelheid brood uit de oven te toveren... :D, :D,
Niet te vergeten hebben wij Levinebaktbrood.. tja... kan Edwin gewoon niet tegenop...
Gebruikersavatar
Door Anna
#63640
Welkom Miepj!

Je kunt ook met heel weinig gist 'nachtbrood' bakken. Het is wel aan te raden om eerst 'gewone' manieren van brood bakken onder de knie te hebben voor je hieraan begint.
Er is op het forum al een en ander over geschreven:
De manier van forumlid stillekracht. I.p.v kadetten maken kun je dit deeg ook in een broodbus doen.
Levine heeft recepten van Lutz Geisler met weinig gist uitgeprobeerd. Zie dit topic.
Broodbakkertje

Aangezien ik wel mee lees maar besloten om eens me[…]

Stokbrood in linnen

Ik laat het brood rijzen in een onverwarmde oven w[…]

Hallo allemaal

Mijn kneder heeft geen variabele snelheid. De kan[…]

Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]