Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Broodjes gebakken.
Vandaag thuisdag gehouden en weer eens wat gebakken:
Harde broodjes...Tijgerbollen:
Zachte Tarwebolletjes en Kadetten:
Zachte (volle)Melkpuntjes, lekker dicht op elkaar...superzacht:
Krente/Rozijnenbollen:
Harde broodjes...Tijgerbollen:
Zachte Tarwebolletjes en Kadetten:
Zachte (volle)Melkpuntjes, lekker dicht op elkaar...superzacht:
Krente/Rozijnenbollen:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Broodjes gebakken.
Cor,
die zien er goed uit! :2th:
en als jou methode van de Harde broodjes...Tijgerbollen: uit de doeken wil doen is dat fijn en met ons wil delen?
ik ben al fan van je wittebollen recept. :kwijl:
die zien er goed uit! :2th:
en als jou methode van de Harde broodjes...Tijgerbollen: uit de doeken wil doen is dat fijn en met ons wil delen?
ik ben al fan van je wittebollen recept. :kwijl:
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Broodjes gebakken.
Zo, dat is weer een hele vitrine vol!! Jaloers op de hoeveelheden...
Ook ik ben groot fan van de wittebollen recept, heb het van de week ook weer voor de hotdogs gebruikt :kwijl:
Ook ik ben groot fan van de wittebollen recept, heb het van de week ook weer voor de hotdogs gebruikt :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodjes gebakken.
Hallo Jan en evt. andere geïnteresseerden...
Heb dit Recept van de Schoolsite gevolgd (scheelt me ook typewerk ;K
De in het recept vermelde 50 gram gist kun je vervangen door 20 gram droge. Het rijstemeel voor de Tijgerpap gebruik ik nooit, maar gebruik daar steevast fijne paneermeel voor. Heb je geen krokantpoeder dan laat je het maar gewoon weg of bestel/haal het bijv. bij de Zuidmolen
Voor het opbollen is hier nog een snelle Werkwijze :G
Succes voor wie het ook eens wil proberen.
Heb dit Recept van de Schoolsite gevolgd (scheelt me ook typewerk ;K
De in het recept vermelde 50 gram gist kun je vervangen door 20 gram droge. Het rijstemeel voor de Tijgerpap gebruik ik nooit, maar gebruik daar steevast fijne paneermeel voor. Heb je geen krokantpoeder dan laat je het maar gewoon weg of bestel/haal het bijv. bij de Zuidmolen
Voor het opbollen is hier nog een snelle Werkwijze :G
Succes voor wie het ook eens wil proberen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Graag laat ik hier mijn foto's zien, van het Brood en Broodjes, die ik thuis sinds mijn pensioentijd (vanaf 2004) zoal gebakken heb.Van sommige items bestaat er ook een foto album.
Ik zal het ook regelmatig aanvullen met actuele foto's
Voor allerlei banket/gebaksoorten komt er nog een ander topic.
VolkorenBusbrood met album:
Dit Fotoalbum heb ik ook al vele malen op het forum gedeeld:
Twee volle Melk(bus)broden geknipt:
Zachte volle Melkbroodjes:
Zachte volle Melkbroodjes tarwe 50/50 bloem/meel:
Tarwebollen en Plaatkadetten:
Zachte luxe volle Melkbroodjes:
Krente/Rozijnenbollen:
Krente/Rozijnenbrood:
Triangelbroodjes:
Waarvan ik ook een Fotoalbum gemaakt heb:
Mini Busbroodjes:
Winston met Album Dit was in de eerste serie van Heel Holland Bakt een succesitem, vandaar dat ik deze ook gemaakt heb:
Een Waterwit Vloerbrood:
Nog meer Vloerbrood, Van Tarwemeel met wat Tarwe- en Roggebloem:
Een Waterwit Tijger/Busbrood:
Krokante Pistolets of Duitse Schnittbrötchen:
Krokante Tijgerbollen:
Worstebroodjes:
Wordt nog vervolgd.
Ik zal het ook regelmatig aanvullen met actuele foto's
Voor allerlei banket/gebaksoorten komt er nog een ander topic.
VolkorenBusbrood met album:
Dit Fotoalbum heb ik ook al vele malen op het forum gedeeld:
Twee volle Melk(bus)broden geknipt:
Zachte volle Melkbroodjes:
Zachte volle Melkbroodjes tarwe 50/50 bloem/meel:
Tarwebollen en Plaatkadetten:
Zachte luxe volle Melkbroodjes:
Krente/Rozijnenbollen:
Krente/Rozijnenbrood:
Triangelbroodjes:
Waarvan ik ook een Fotoalbum gemaakt heb:
Mini Busbroodjes:
Winston met Album Dit was in de eerste serie van Heel Holland Bakt een succesitem, vandaar dat ik deze ook gemaakt heb:
Een Waterwit Vloerbrood:
Nog meer Vloerbrood, Van Tarwemeel met wat Tarwe- en Roggebloem:
Een Waterwit Tijger/Busbrood:
Krokante Pistolets of Duitse Schnittbrötchen:
Krokante Tijgerbollen:
Worstebroodjes:
Wordt nog vervolgd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Mooi Cor! Ik vind het al een prachtige verzameling :2th:
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Zeker mooi! En ik kijk met regelmaat even bij uw fotoalbum. Mogen nog wel wat meer lekkere recepten bij hahahaha
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Al had ik maar één zo'n broodje in mijn assortiment [emoji68][emoji505]
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Top!!! Helemaal goed zo Cor!! :2th: Een mooi overzicht ook al zo! Een aparte afdeling banket kennen we ook niet meer op dit forum, maar het is de bedoeling dat echt alle baksels van één persoon, bij elkaar komen te staan, dus zet gerust ook wat je wilt laten zien aan banket en gebak hier in je eigen "Cor's baksels uit alle jaren" en niet in een ander apart topic.bakplaat schreef: Ik zal het ook regelmatig aanvullen met actuele foto's
Voor allerlei banket/gebaksoorten komt er nog een ander topic.
Verder kijk ik ook uit naar nieuwe en meer nog naar actuele foto's. :kwijl: :G
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Rest discussie over "Apart topic voor taarten, cake en koek" verplaatst.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
BIERGISTBROOD
Naar aanleiding van een vraag aan Han/Tigermanz,over zijn experimentele Biergistbrood, heeft Han mij spontaan aangeboden om wat biergist toe te sturen.
En ik ben daar gisterenmorgen mee aan de bak gegaan.
Han had zijn Poolish 's avonds tevoren al gemaakt, maar omdat ik nog niet wist dat ik ging bakken, had ik dus ook nog geen poolish, daarom heb ik hem iets veranderd, ben er om 9.30 u. mee begonnen, ook met 200 gram bloem en 250 gram water, maar heb ipv. koud, lauwwarm water gebruikt en ipv. 1,5 gram gist 2,5 gram gebruikt.
Om 12.45 u. had de poolish voldoende bubbels:
En heb ik toen het deeg gemaakt: De poolish, met 200 gram bloem, 400 gram volkorenmeel,10 gram tarwegluten, 12 gram zout en 300 gram water(koud uit de kraan)
Nadat het deeg voldoende gekneed was, heb ik er nog 150 gram zonnebloem-/pompoenpitten door gedraaid.
Het deeg had een keurige temp. van 25ºC.
Klaar voor de voor-/bulkrijs.
Hierna, om 14.55 u. het deeg doorgeslagen.
en in gepakt voor de tweede rijs tot. 16.30 u.
Daarna het deeg in twee stukken verdeeld en opgemaakt (model batard) gereed voor de narijs.
Om 18.15 waren de deegstukken voldoende gerezen:
En heb ze ingesneden:
Hierna met stoom afgebakken op 225 º C./ ± 40 minuten. Stoom weggehaald na 25 minuten.
De broden hadden om 18.55 u. een kerntemp van...
De doorsnede laat een stevige en nog enigszins luchtige kruim zien.
Bij het ontbijt vanmorgen, vonden we het allebei een smakelijk brood.
Het was leuk om eens dit brood te bakken, al was het voor mij een lang proces 9.30 u. - 18.55 u. ruim 9 uur, wat ik niet gewend ben, zoals ik normaal mijn brood in 4 - 4,5 uur bak.
Maar misschien maak ik binnenkort toch ook nog eens een witbroodsoort, met deze Biergist.
En ik ben daar gisterenmorgen mee aan de bak gegaan.
Han had zijn Poolish 's avonds tevoren al gemaakt, maar omdat ik nog niet wist dat ik ging bakken, had ik dus ook nog geen poolish, daarom heb ik hem iets veranderd, ben er om 9.30 u. mee begonnen, ook met 200 gram bloem en 250 gram water, maar heb ipv. koud, lauwwarm water gebruikt en ipv. 1,5 gram gist 2,5 gram gebruikt.
Om 12.45 u. had de poolish voldoende bubbels:
En heb ik toen het deeg gemaakt: De poolish, met 200 gram bloem, 400 gram volkorenmeel,10 gram tarwegluten, 12 gram zout en 300 gram water(koud uit de kraan)
Nadat het deeg voldoende gekneed was, heb ik er nog 150 gram zonnebloem-/pompoenpitten door gedraaid.
Het deeg had een keurige temp. van 25ºC.
Klaar voor de voor-/bulkrijs.
Hierna, om 14.55 u. het deeg doorgeslagen.
en in gepakt voor de tweede rijs tot. 16.30 u.
Daarna het deeg in twee stukken verdeeld en opgemaakt (model batard) gereed voor de narijs.
Om 18.15 waren de deegstukken voldoende gerezen:
En heb ze ingesneden:
Hierna met stoom afgebakken op 225 º C./ ± 40 minuten. Stoom weggehaald na 25 minuten.
De broden hadden om 18.55 u. een kerntemp van...
De doorsnede laat een stevige en nog enigszins luchtige kruim zien.
Bij het ontbijt vanmorgen, vonden we het allebei een smakelijk brood.
Het was leuk om eens dit brood te bakken, al was het voor mij een lang proces 9.30 u. - 18.55 u. ruim 9 uur, wat ik niet gewend ben, zoals ik normaal mijn brood in 4 - 4,5 uur bak.
Maar misschien maak ik binnenkort toch ook nog eens een witbroodsoort, met deze Biergist.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: BIERGISTBROOD
Mooi resultaat en leuk (foto)verslag Cor :2th:
Op naar een volgend biergistbrood...
Op naar een volgend biergistbrood...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Gisteren bezig geweest voor het Paasweekend en o.a. gebakken:
1) Een Paasstol, naar een recept van Kerststollen. maar de stol direkt na het afbakken bestreken met kokend hete abrikozenjam en bestrooid met gebruneerd amandelschaafsel.
De doorsnede van de stol:
2) Een volle melk wit Busbrood:
Brood uit de bus:
3) Tenslotte nog een plaat (25 stuks zachte volle melk Tarwebollen (60 meel/40 bloem)
Hiermee komen we het Paasweekend wel door :G
Voor alle forumleden gezellige Paasdagen toegewenst.
1) Een Paasstol, naar een recept van Kerststollen. maar de stol direkt na het afbakken bestreken met kokend hete abrikozenjam en bestrooid met gebruneerd amandelschaafsel.
De doorsnede van de stol:
2) Een volle melk wit Busbrood:
Brood uit de bus:
3) Tenslotte nog een plaat (25 stuks zachte volle melk Tarwebollen (60 meel/40 bloem)
Hiermee komen we het Paasweekend wel door :G
Voor alle forumleden gezellige Paasdagen toegewenst.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Wat een heerlijkheden allemaal! Ze boffen maar met jou.
Niet bij brood alleen....
- Arianne
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: di 07 mar 2017, 09:45
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
*zucht* Wat heb ik nog veel te leren. Je foto's zijn wel heel inspirerend
Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Kokend hete jam (!) nooit bij stil gestaan, en daarna het amandelschaafsel erop. Dank voor de tip Cor :2th:
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Wij vieren morgen samen met Moederdag, onze beide verjaardagen en daar hoort natuurlijk ook gebak bij... gisteren de voorbereidingen gemaakt en zo net afgewerkt:
Een Slagroomtaart gevuld met twee lagen chipolataroom, opgespoten met slagroom en gegarneerd met verse aardbei, kiwi, ananas en mandarijn:
Een Fruitvlaai van Linzendeeg gevuld met Zwitserse Room = Banketbakkersroom met slagroom en een scheutje marasquinlikeur. Opgemaakt met verse aardbeien, ananas, mandarijn, banaan en kiwi. Afgeglanst met taartgelei.
De visite kan komen...Ze zijn welkom :2th:
Een Slagroomtaart gevuld met twee lagen chipolataroom, opgespoten met slagroom en gegarneerd met verse aardbei, kiwi, ananas en mandarijn:
Een Fruitvlaai van Linzendeeg gevuld met Zwitserse Room = Banketbakkersroom met slagroom en een scheutje marasquinlikeur. Opgemaakt met verse aardbeien, ananas, mandarijn, banaan en kiwi. Afgeglanst met taartgelei.
De visite kan komen...Ze zijn welkom :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Mmmm.... Wat ziet dát er watertandend lekker uit!
Van harte gefeliciteerd voor jullie beiden en een heel fijne dag!
Groetjes, Annelies
Van harte gefeliciteerd voor jullie beiden en een heel fijne dag!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Naar aanleiding van een verzoek van Levine, dat het overzichterlijker is om alle bakwerk in een topic te plaatsen...
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic. ... 965#p62730
...Geef ik daar maar gehoor aan, zal dit voortaan blijven doen en laat nu HIER nogmaals zien waarmee ik me deze week heb beziggehouden:
Allereerst mijn Kerststollen waarvan ik er elk jaar 3 stuks bak:
1) Stollen op de plaat, volgerezen:
2) Stollen afgebakken en bestreken met gesmolten boter en worden voor gebruik nog
bestoven met poedersuiker:
3Doorsnede Stollen
Melkbrood:
1) Deegstuk in de bus, volgerezen:
2) Geknipt:
3) Afgebakken:
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic. ... 965#p62730
...Geef ik daar maar gehoor aan, zal dit voortaan blijven doen en laat nu HIER nogmaals zien waarmee ik me deze week heb beziggehouden:
Allereerst mijn Kerststollen waarvan ik er elk jaar 3 stuks bak:
1) Stollen op de plaat, volgerezen:
2) Stollen afgebakken en bestreken met gesmolten boter en worden voor gebruik nog
bestoven met poedersuiker:
3Doorsnede Stollen
Melkbrood:
1) Deegstuk in de bus, volgerezen:
2) Geknipt:
3) Afgebakken:
Laatst gewijzigd door bakplaat op vr 21 dec 2018, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Cor, wat is uiteindelijk het gewicht van jouw stollen? Zomaar uit nieuwsgierigheid.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Hallo Koos Zie hier een...
Fotoalbum ...van mijn stollenbakkerij,wat ik al jaren geleden gemaakt heb, daar zie je bij foto 5 dat het deeggewicht 3100 gram is, wat ik door 3 deel is ruim 1000 gram per stol, daarbij komt (foto 6) nog een rol amandelspijs 250 gram, zodat het bruto gewicht 1250 gram per stol is. Trek er tijdens het bakproces nog 10% vochtverlies af (125 gram) Dan blijft er uiteindelijk een nettogewicht van +/- 1125 gram over.
Fotoalbum ...van mijn stollenbakkerij,wat ik al jaren geleden gemaakt heb, daar zie je bij foto 5 dat het deeggewicht 3100 gram is, wat ik door 3 deel is ruim 1000 gram per stol, daarbij komt (foto 6) nog een rol amandelspijs 250 gram, zodat het bruto gewicht 1250 gram per stol is. Trek er tijdens het bakproces nog 10% vochtverlies af (125 gram) Dan blijft er uiteindelijk een nettogewicht van +/- 1125 gram over.
Laatst gewijzigd door bakplaat op za 22 dec 2018, 00:17, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Top Cor :2th:. Fijne feestdagen!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Voor vanavond Kerstavond Heerlijke Saucijzenbroodjes gebakken:
Voor gebruik nog even opwarmen en daarbij komt geen oven meer aan te pas. Er passen met gemak 4 stuks in de Airfryer.
Deze Kerstkrans (Roomboter/ Amandelspijs)...
...gaat morgen mee op visite naar familie, waar we de eerste Kerstdag samen komen.
Voor gebruik nog even opwarmen en daarbij komt geen oven meer aan te pas. Er passen met gemak 4 stuks in de Airfryer.
Deze Kerstkrans (Roomboter/ Amandelspijs)...
...gaat morgen mee op visite naar familie, waar we de eerste Kerstdag samen komen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Weer jaloers op jouw mooie baksels. Een diepe buiging.....
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Dit weekend voor de verjaardag van onze schoonzoon, deze Slagroomtaart gebakken... De foto spreekt voor zich. De vulling van de taart bestond uit 2 lagen chipolataroom met marasquinlikeur. Hij was meer dan welkom, volgens de visite smaakte hij voortreffelijk :2th: :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Dat is er weer een uit het boekje Cor! :kwijl:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Jammie, echte slagroomtaart...
Gefeliciteerd hoor!
Gefeliciteerd hoor!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Beste Cor... het is pas half januari... net na de kerst.. pondjes gaan er langzaam weer af... hoe denk je dat ik dat zo volhou?? :2th: :kwijl: :kwijl: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Cor is dodelijk voor de lijn maar goed voor het humeur.
Niet bij brood alleen....
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Vandaag op verzoek, weer eens een ouderwetse appeltaart gebakken.
De rastervorm...
...is deze keer ongebruikt op z'n plaats gebleven. ;B
En heb er van reepjes deeg een raster overheen gevlochten...heeft ook wel iets: :G
Uiteindelijk kwam de taart zo...
...uit de oven.
De rastervorm...
...is deze keer ongebruikt op z'n plaats gebleven. ;B
En heb er van reepjes deeg een raster overheen gevlochten...heeft ook wel iets: :G
Uiteindelijk kwam de taart zo...
...uit de oven.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Mooi zo’n dichtgevlochten appeltaart!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Ziet er lekker uit Cor...
Maarreh... 6 weken sportschool :shy: :shy:
Maarreh... 6 weken sportschool :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
De sportschool behoort niet tot een van mijn hobby's, Rik. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Gisteren de voorbereidingen en zojuist afgewerkt, deze Slagroomtaart...
...gaat morgen mee op (verjaardags)visite naar een nichtje.
De taart heeft een vulling van twee lagen Zwitserse room met slagroom en gebroken bitterkoekjes en een scheut marasquinlikeur, afgestreken en opgespoten met slagroom, langs de onderrand aangezet met nougatine en royaal belegd met aardbei, mandarijn en kiwi(alles vers) en een glimmertje van taartgelei
...gaat morgen mee op (verjaardags)visite naar een nichtje.
De taart heeft een vulling van twee lagen Zwitserse room met slagroom en gebroken bitterkoekjes en een scheut marasquinlikeur, afgestreken en opgespoten met slagroom, langs de onderrand aangezet met nougatine en royaal belegd met aardbei, mandarijn en kiwi(alles vers) en een glimmertje van taartgelei
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Wauw, ik wil ook zo'n oom! Een pracht taart om terecht trots op te zijn.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Wat een super rijke taart Cor! Ziet er ook nog eens fantastisch uit :2th:
Dat wordt smullen op de verjaardag van je nichtje :kwijl:
Dat wordt smullen op de verjaardag van je nichtje :kwijl:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Nu de zomer het steeds vaker laat afweten, het wordt wat minder voor het buitengebeuren (op karper vissen in de visput in de buurt)
Heb ik me vandaag weer eens weer wat met het broodbakken beziggehouden.
Deze keer is het een (water)wit Vloerbrood geworden:
Verder nog wat weekend kleinbrood o.a mijn zachte witte Melkbollen:
En tenslotte nog een plaat Krente/Rozijnen bollen:
Heb ik me vandaag weer eens weer wat met het broodbakken beziggehouden.
Deze keer is het een (water)wit Vloerbrood geworden:
Verder nog wat weekend kleinbrood o.a mijn zachte witte Melkbollen:
En tenslotte nog een plaat Krente/Rozijnen bollen:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.
Mooi vloerbroodje Cor!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit