Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Over ovens in alle soorten en maten
Gebruikersavatar
Door Francisco
#63837
Hallo allemaal,

(Nederlands is niet mijn eerst taal... geduld aub).

Ik ben brood aan het bakken sinds een jaar of zo. 1 of 2 keer per week.

Wij hebben een ‘normale maat’ ingebouwd oven, die kan feitelijk maximaal 210C berijken maar het duurt heeeeeeeel lang om daar te komen.

Zijn er aanbevolen “normale ovens” voor brood/pizza? Ik zou liever een bijzondere “normale maat” ingebouwd oven dan een tweede alleen stande oven in de garage hebben.

Vriendelijk groeten,
Francisco
Gebruikersavatar
Door Gebaxke
#63849
Atag vind ik altijd prima electrische ovens. Die we nu hebben is alweer een jaar of 8 oud.
Ben nu aan het kijken naar de ATAG OX4511C
Een oven met hetelucht of boven/onderwarmte.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#63875
Er zijn zoveel ovens te koop dat het ondoenlijk is om je een goed advies te geven. Let er in ieder geval wel op dat de oven boven-/onderwarmte heeft en niet alleen hete lucht en dat de temperatuur minstens tot 250 C gaat.

Zelf heb ik sinds een aantal maanden een Bosch HBG8755S1.

Ziet er lekker uit! Goed om te horen dat pech met […]

Brood van Miepj

Ik heb dit deeg (allebei hetzelfde) als volgt late[…]

Brood van Gerrit

TARWEBROOD MET MAANZAAD http://a68.tinypic.com[…]

Ik stel me even voor

Ik ben over een aantal weken begonnen aan een reek[…]