Brood van Brody Brotz
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Brood van Brody Brotz
Bij m'n introductie werd ik al gevraagd voor wat foto's. Bij deze.
Afgelopen weekeinde (090319) voor het eerst stokbrood gemaakt, gebakken (ca. 4 hr. werk!).
Mijn eerste stokbroden IMG_7605 by Brody Brotz, on Flickr
Met (niet biologisch) Patentbloem. Laatste keer vormen en rusten.
Mijn eerste stokbroden IMG_7610 by Brody Brotz, on Flickr
Resultaat!
Mijn eerste stokbroden IMG_7612 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie onderzijde.
Mijn eerste stokbroden IMG_7613 by Brody Brotz, on Flickr
Heerlijk!
Mijn eerste stokbroden IMG_7614 by Brody Brotz, on Flickr
Daarnaast ook nog 'standaard' broden gebakken (biologisch tarwe volkoren en rogge volkoren, verh. 80% en 20% en 45 gr. zonnebloempitten per 2.060 gr. meel -3 broden-). Bak ik er nu 4 van per week (sinds een maand in het bezit van een Rofco B10). Brood blijft ook lang vers en is eigenlijk ongesneden het lekkerst, dwz. dikke (!) plakken. 'k Heb nl. een Beko broodsnijmachine voor vrienden die gesneden brood willen hebben.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7598 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie kruim en veerkrachtig.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7600 by Brody Brotz, on Flickr
Er kunnen wat meer zonnebloempitten in (100 gr./2.060 gr. meel -3 broden-?).
Biologisch volkoren landbrood 10F21E61-7B5F-4824-9050-853DD8CB8568 by Brody Brotz, on Flickr
Afgelopen weekeinde (090319) voor het eerst stokbrood gemaakt, gebakken (ca. 4 hr. werk!).
Mijn eerste stokbroden IMG_7605 by Brody Brotz, on Flickr
Met (niet biologisch) Patentbloem. Laatste keer vormen en rusten.
Mijn eerste stokbroden IMG_7610 by Brody Brotz, on Flickr
Resultaat!
Mijn eerste stokbroden IMG_7612 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie onderzijde.
Mijn eerste stokbroden IMG_7613 by Brody Brotz, on Flickr
Heerlijk!
Mijn eerste stokbroden IMG_7614 by Brody Brotz, on Flickr
Daarnaast ook nog 'standaard' broden gebakken (biologisch tarwe volkoren en rogge volkoren, verh. 80% en 20% en 45 gr. zonnebloempitten per 2.060 gr. meel -3 broden-). Bak ik er nu 4 van per week (sinds een maand in het bezit van een Rofco B10). Brood blijft ook lang vers en is eigenlijk ongesneden het lekkerst, dwz. dikke (!) plakken. 'k Heb nl. een Beko broodsnijmachine voor vrienden die gesneden brood willen hebben.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7598 by Brody Brotz, on Flickr
Mooie kruim en veerkrachtig.
Biologisch volkoren landbrood IMG_7600 by Brody Brotz, on Flickr
Er kunnen wat meer zonnebloempitten in (100 gr./2.060 gr. meel -3 broden-?).
Biologisch volkoren landbrood 10F21E61-7B5F-4824-9050-853DD8CB8568 by Brody Brotz, on Flickr
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Brody Brotz
Mooie broden BB! :2th:
Inderdaad, 45 g pitten op 2 kg meel is niet veel (2,2%). Ik doe zo’n 7,5% zaden of pitten door mn brood, dat is 150g op jouw recept van 2 kg meel.
Inderdaad, 45 g pitten op 2 kg meel is niet veel (2,2%). Ik doe zo’n 7,5% zaden of pitten door mn brood, dat is 150g op jouw recept van 2 kg meel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Brody Brotz
Een mooie produktie hoor. De broden zien er fantastisch uit. :2th:
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Brood van Brody Brotz
Prachtig! :2th: Ik zou ook wat meer zonnebloempitten gebruiken, ik gebruik 160g (of meer als ik uitschiet :grin: ) op 1kg bloem/meel voor brood met zonnebloempitten.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Brody Brotz
Mooi hoor :2th: En inderdaad, meer pitten!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Re: Brood van Brody Brotz
Dank jullie allemaal voor de complimenten en getoonde interesse. En ik zal idd méér zonnebloempitten gaan gebruiken, thanks! Ik had/heb nog meer foto's van afgelopen 2 maanden, tzt. zal ik e.e.a. plaatsen. Vanavond zet ik een poollish in de koelkast zodat ik morgen na m'n werk lekkere ciabatta kan maken. Recept en werkwijze van John Kirkwood 8-) .
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Re: Brood van Brody Brotz
I told you: Ciabatta's! 550 gr. Tarwebloem (10,6% eiwit), 1 eetlepel roggebloem, 440 gr. Water (koud), 8 gr. Jozo zout, 1 gr. Instant gist en een paar druppels zonnebloemolie om de schaal mee in te vetten.
Avond van tevoren een poolish (ca 200 gr. bloem met 200 gr. Water en het zout) aangemaakt, laten overnachten in de koelkast en volgende dag rest van de ingrediënten toegevoegd. Stevig geroerd (mixer was stuk) en 3 hr. weggezet en laten rusten. Daarna in 3 trajecten van 45 minuten het (zeer) slappe deeg 6x opgevouwen en weer weggezet. Na de laatste keer op een rijkelijk bebloemd werkblad het deeg uit de schaal uitgestort en eveneens rijkelijk bestrooid met bloem. Met schraper doormidden gedeeld en de twee stukken op een wederom rijkelijk bebloemde theedoek (i.e. rijsdoek) gelegd en opgezet (net zoals je dat bij stokbroden doet) voor de laatste rijs (35 minuten). Op de twee stenen van de voorverwarmde (230 graden) Rofco B10 beide stukken op bakpapier ingeschoten. Flink wat water toegevoegd in de verdampers, dampsleutel na 18 minuten open en in totaal in 25 minuten afgebakken.
Ciabatte IMG_7637 by Brody Brotz, on Flickr
Mooi 'geëxplodeerd
Ciabatte IMG_7640 by Brody Brotz, on Flickr
Met een goed glas wijn en fijn kaasje.
Ciabatte IMG_7642 by Brody Brotz, on Flickr
Aansluitend nog 4 standaardbroden voor vrienden gebakken (onder: 2 e rijs).
TarweRogge volkoren IMG_7638 by Brody Brotz, on Flickr
Op advies van jullie meer zonnebloempitten.
TarweRogge volkoren IMG_7639 by Brody Brotz, on Flickr
Concurrent van de (supermarkt)bakker :D,
TarweRogge volkoren 19EBFD7E-C025-4AD8-88FA-0133CF47B2FA by Brody Brotz, on Flickr
Avond van tevoren een poolish (ca 200 gr. bloem met 200 gr. Water en het zout) aangemaakt, laten overnachten in de koelkast en volgende dag rest van de ingrediënten toegevoegd. Stevig geroerd (mixer was stuk) en 3 hr. weggezet en laten rusten. Daarna in 3 trajecten van 45 minuten het (zeer) slappe deeg 6x opgevouwen en weer weggezet. Na de laatste keer op een rijkelijk bebloemd werkblad het deeg uit de schaal uitgestort en eveneens rijkelijk bestrooid met bloem. Met schraper doormidden gedeeld en de twee stukken op een wederom rijkelijk bebloemde theedoek (i.e. rijsdoek) gelegd en opgezet (net zoals je dat bij stokbroden doet) voor de laatste rijs (35 minuten). Op de twee stenen van de voorverwarmde (230 graden) Rofco B10 beide stukken op bakpapier ingeschoten. Flink wat water toegevoegd in de verdampers, dampsleutel na 18 minuten open en in totaal in 25 minuten afgebakken.
Ciabatte IMG_7637 by Brody Brotz, on Flickr
Mooi 'geëxplodeerd
Ciabatte IMG_7640 by Brody Brotz, on Flickr
Met een goed glas wijn en fijn kaasje.
Ciabatte IMG_7642 by Brody Brotz, on Flickr
Aansluitend nog 4 standaardbroden voor vrienden gebakken (onder: 2 e rijs).
TarweRogge volkoren IMG_7638 by Brody Brotz, on Flickr
Op advies van jullie meer zonnebloempitten.
TarweRogge volkoren IMG_7639 by Brody Brotz, on Flickr
Concurrent van de (supermarkt)bakker :D,
TarweRogge volkoren 19EBFD7E-C025-4AD8-88FA-0133CF47B2FA by Brody Brotz, on Flickr
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Re: Brood van Brody Brotz
Biologisch volkoren Tarwe en Rogge (resp. 80%/20%) met Zonnebloem-, Pijnboom- en Pompoenpitten. Voor eigen gebruik :D, 'k Had een tijdje terug wat problemen met het lossen van de bakblikken, ondanks invetten met boter of Zonnebloemolie. Nu al drie keer met nieuw aangeschafte zg. blauwstaal bakblikken gebakken en losmiddel van Beka. No problem!
Biologisch volkoren TarweRogge by Brody Brotz, on Flickr
Biologisch volkoren TarweRogge by Brody Brotz, on Flickr
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Brody Brotz
:2th: :2th: :2th: :2th: (voor elk brood twee duimen!)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Brood van Brody Brotz
Prachtig! Wat een productie ook.