Brood van Miepj
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Brood van Miepj
Nu ik wat langer aan het bakken ben vind ik het leuk om mijn baksels te delen en te kijken wat jullie er van vinden.
Gisteren gebakken, een desembrood met 67% hydratatie. 10% zaden en pitten (lijnzaad, pompoen en zonnebloem) T55 bloem van de molen in IJsselstein en volkorenmeel van de Coop. 40/60.
Gisteren gebakken, een desembrood met 67% hydratatie. 10% zaden en pitten (lijnzaad, pompoen en zonnebloem) T55 bloem van de molen in IJsselstein en volkorenmeel van de Coop. 40/60.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Miepj
Dat ziet er goed uit Marijn! :2th:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Pain de Campagne
En gisteren ook twee pain de Campagnes (ook desem) van 500 gram gemaakt, met biologisch lemairemeel van de Zuidmolen. Hydratatie 65%.
Mijn grote frustratie is dat ik de korst niet heel erg hard krijg en ik vind dat de ovenrijs wat mager is. Ik voeg stoom toe, bak op een chamottesteen, heb de oven nu al hoger staan in het begin (240 graden) en heb deze keer 2,5 uur voorverwarmd en de laatste 10 minuten op hetelucht afgebakken. (ik bak in een gewone Siemens oven, boven en onderwarmte)
Mijn grote frustratie is dat ik de korst niet heel erg hard krijg en ik vind dat de ovenrijs wat mager is. Ik voeg stoom toe, bak op een chamottesteen, heb de oven nu al hoger staan in het begin (240 graden) en heb deze keer 2,5 uur voorverwarmd en de laatste 10 minuten op hetelucht afgebakken. (ik bak in een gewone Siemens oven, boven en onderwarmte)
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Miepj
2,5 uur oven opwarmen is wel erg lang. Vraag me af of dat echt nodig is.
Als er weinig ovenrijs is dan kan het aan de rijstijden liggen. Hoe langer je deeg laat rijzen, hoe minder ovenrijs.
Als er weinig ovenrijs is dan kan het aan de rijstijden liggen. Hoe langer je deeg laat rijzen, hoe minder ovenrijs.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Miepj
Ik vind je batard mooi! Had je ‘m nog wilder willen zien?
En helemaal eens met het antwoord van Levine betreffende de ovenrijs.
En helemaal eens met het antwoord van Levine betreffende de ovenrijs.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Brood van Miepj
Ik heb dit deeg (allebei hetzelfde) als volgt laten rijzen
30 minuten stil staan na mengen
Zout erdoor en 3 minuten mengen
Uur rust
Stretch & fold
Uur rust
Stretch & fold
Uur rust
Wegen en verdelen, 10 min rust
Opbollen / opmaken
2 uur rijzen bij 20 graden campagnebroden
2,5 uur pittenbrood
30 minuten stil staan na mengen
Zout erdoor en 3 minuten mengen
Uur rust
Stretch & fold
Uur rust
Stretch & fold
Uur rust
Wegen en verdelen, 10 min rust
Opbollen / opmaken
2 uur rijzen bij 20 graden campagnebroden
2,5 uur pittenbrood
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Brood van Miepj
Misschien is het handig als je ook even het hele recept vermeld? Dus de hoeveelheid gist, water, zout meel etc.
Niet bij brood alleen....
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Re: Brood van Miepj
Marijn, ik vind vooral je desembrood erg mooi gelukt. Proficiat.
En wat betreft ovenrijs: bij volkorendeeg meestal eerst een uur gewoon in kom, daarna in busblikken in een stoomoven waarvan alleen het 1e kwartier (!) met stoom rijzen, dan stoomoven uit nog 45 minuten rijzen. Daarna in voorverwarmde (Rofco B10 op 250 C. in nog geen 3 kwartier) oven afbakken in ca een uur.
En wat betreft ovenrijs: bij volkorendeeg meestal eerst een uur gewoon in kom, daarna in busblikken in een stoomoven waarvan alleen het 1e kwartier (!) met stoom rijzen, dan stoomoven uit nog 45 minuten rijzen. Daarna in voorverwarmde (Rofco B10 op 250 C. in nog geen 3 kwartier) oven afbakken in ca een uur.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Miepj
Die tijden gaan wellicht op voor jouw broden, maar je kan dat niet voorspellen voor iemand anders brood. Het deeg is altijd leidend. Baktijd van een uur is voor grote broden, niet als je kleinere broden bakt.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Witte bolletjes (recept van Cor)
Vandaag bakte ik naast het San Fransiscobrood van Weekend bakery dat al sinds woensdag in de koelkast stond, ook de witte bolletjes van Cor. Ze zijn hier met luid gejuich ontvangen :-)
[/url]Witte bolletjes
[/url]Witte bolletjes
[/url]Witte bolletjes
[/url]Witte bolletjes
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Miepj
Ze zien er ook perfect uit :2th:
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Brood van Miepj
Mooie bolletjes! :2th:
Zou je misschien het formaat van je foto's wat kleiner kunnen instellen? Ze zijn nogal beeldvullend
Zou je misschien het formaat van je foto's wat kleiner kunnen instellen? Ze zijn nogal beeldvullend
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Brood van Miepj
Ik zal er op letten
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Miepj
Je broden en bolletjes zien er heerlijk uit! :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer