Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door blijebakker
#64107
Hallo allemaal

Ik ben Tjeerd en woonachtig in Friesland
en lees ik hier aandachtig mee en zoek allerlei onderwerpen op die aansluiten op mijn bak vragen.
Ben sinds februari in het bezit van een Panasonic zb 2512 BBM en heb mijn meel en bloem bij voedingswaar vandaan.
Broodbakken met de kant en klare speltbroodmixen gaat goed maar met de losse speltbloem en speltmeel gaat het nog niet echt lekker, maar ik denk dat ik hier veel kan leren.
Gebruikersavatar
Door born2bake
#64112
Welkom Tjeerd!

Ik bak voornamelijk met spelt, maar dat zegt niet zoveel, aangezien er verschillende soorten zijn en dus ook verschillende werkwijzen.
Heb je enig idee welke soort je gebruikt?
Ik gebruik zelf alleen maar Oberkulmer Rotkorn.
Zelf vind ik de Oberkulmer Rotkorn niet zo geweldig voor de broodbakmachine, maar dat kan ook aan de machine liggen hoor, is een oud beestje en ik gebruik hem eigenlijk alleen maar om mijn deeg te kneden.

In ieder geval heel veel plezier hier en veel succes :2th:
Gebruikersavatar
Door blijebakker
#64149
born2bake schreef:
ma 08 apr 2019, 15:21
Welkom Tjeerd!

Ik bak voornamelijk met spelt, maar dat zegt niet zoveel, aangezien er verschillende soorten zijn en dus ook verschillende werkwijzen.
Heb je enig idee welke soort je gebruikt?
Ik gebruik zelf alleen maar Oberkulmer Rotkorn.
Zelf vind ik de Oberkulmer Rotkorn niet zo geweldig voor de broodbakmachine, maar dat kan ook aan de machine liggen hoor, is een oud beestje en ik gebruik hem eigenlijk alleen maar om mijn deeg te kneden.

In ieder geval heel veel plezier hier en veel succes :2th:
dank je wel.
zover ik kan achterhalen is de spelt die ik gebruik van Schwabenkorn en Baulander
Brood is nog niet helemaal naar wens maar dat komt vast goed :DB2:
Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]

Hallo allemaal

Welkom Marcel, Waarom kneed je je deeg niet met de[…]

Bakken in een houtoven

Netjes Koos! :2th:

Paasstol

DAT zijn mooie stollen👍 Is nog even tot de kerst, […]