Goedemiddag allemaal,
Mijn naam is Kin en ben 45 jaar oud.
In het weekend probeer ik altijd een of twee broden te bakken. Dat kan een doorsnee brood zijn, een foccacia of iets totaal anders. Wel altijd een zuurdesem brood van mijn eigen zuurdesem die ik elke keer weer aanvul en gebruik. De huidige zuurdesem is al een jaar oud en staat altijd in de koelkast. Klaar voor gebruik.
Nu probeer ik al een tijdje een brood van volledig rogge te bakken met een hydratie van 60%. Echter het deeg kleeft zo erg. Hebben jullie misschien een methode die ik kan toepassen zodat het wat handelbaarder wordt.
Kin
Voorstellen
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Voorstellen
Welkom! Het is het beste als je een nieuw draadje start met daarin de exacte beschrijving van je recept en eventueel een foto van het eindresultaat. Er is vast wel iemand die je kan vertellen wat beter kan.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Voorstellen
Welkom Kin .
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken