Afgelopen zondag begonnen met desem maken uit het boek van Levine.
T/m dag 3 dacht ik ......dit wordt niks.
Gisteren verder gegaan met verhouding voor dag 4 en .............ja hoor......HET LEEFT.
groeien en bubbelen dat het een lieve lust is.
Van het weekend een simpel desem brood bakken want ik ben nog een groentje.
Janita.
Desem in de maak
- janita bleeker%1
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 24
- Lid geworden op: vr 06 sep 2019, 21:57
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Desem in de maak
Duurt een week dus van het weekend red je niet denk ik.
- janita bleeker%1
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 24
- Lid geworden op: vr 06 sep 2019, 21:57
Re: Desem in de maak
Dan ga ik nu elke 12 uur voeden en zondag kijken of het gebruiks klaar is.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Desem in de maak
Goedemorgen Janita,
Ik ben niet van de desem maar als het de eerste keer is dat je dit doet waarom volg je dan niet gewoon de werkwijze zoals Levine het heeft beschreven? Brood laat zich niet haasten.....
Je eerste broden zullen toch al niet worden wat het zou moeten (of zou willen) omdat je de ervaring nog niet hebt. Als je nu al gaat experimenteren weet je nooit waarom het anders gaat dan bedoeld.......
En.......het belangrijkste ingrediënt is tijd..........
Succes! Ik ben benieuwd naar je resultaten.
Ik ben niet van de desem maar als het de eerste keer is dat je dit doet waarom volg je dan niet gewoon de werkwijze zoals Levine het heeft beschreven? Brood laat zich niet haasten.....
Je eerste broden zullen toch al niet worden wat het zou moeten (of zou willen) omdat je de ervaring nog niet hebt. Als je nu al gaat experimenteren weet je nooit waarom het anders gaat dan bedoeld.......
En.......het belangrijkste ingrediënt is tijd..........
Succes! Ik ben benieuwd naar je resultaten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- janita bleeker%1
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 24
- Lid geworden op: vr 06 sep 2019, 21:57
Re: Desem in de maak
Hallo Gerrit.
Je hebt wel gelijk. Ik ben een beetje pietje ongeduld.
Ik ga je advies opvolgen en doe het vlgs het boekje
Dankjewel en groetjes Janita.
Je hebt wel gelijk. Ik ben een beetje pietje ongeduld.
Ik ga je advies opvolgen en doe het vlgs het boekje
Dankjewel en groetjes Janita.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Desem in de maak
met desembroden helemaal het gevalBakkerGerrit schreef: ↑vr 13 sep 2019, 10:53 Goedemorgen Janita,
Ik ben niet van de desem maar als het de eerste keer is dat je dit doet waarom volg je dan niet gewoon de werkwijze zoals Levine het heeft beschreven? Brood laat zich niet haasten.....
Je eerste broden zullen toch al niet worden wat het zou moeten (of zou willen) omdat je de ervaring nog niet hebt. Als je nu al gaat experimenteren weet je nooit waarom het anders gaat dan bedoeld.......
En.......het belangrijkste ingrediënt is tijd..........
Succes! Ik ben benieuwd naar je resultaten.