Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620 Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:
Bericht
door Levinebaktbrood » ma 30 dec 2019, 04:02
guzzi schreef: ↑ do 26 dec 2019, 21:17
Lekker hoor, die mooie snede heb ik nog niet onder de knie...
Het beste gaat dat met een lame, een scheermesje ook een stokje. Online te koop bij de Weekend bakery.
Hou het mesje schuin en je snijd alleen met 1 puntje van het mesje. Laat het mesje het werk doen, niet op het deeg drukken. Het moet een vloeiende beweging zijn. Hoe sneller je snijd hoe mooier het gaat.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:
Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » do 02 jan 2020, 14:45
Wat een mooi, kunstzinnig, smakelijk brood
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 02 jan 2020, 14:48
Mooie “Winston knot” Marijn!
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op do 02 jan 2020, 22:37, 1 keer totaal gewijzigd.
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005 Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:
Bericht
door lekkermelig » do 02 jan 2020, 20:26
Het zou nog leuker zijn voor je medegebruikers, als je ook de foto's laat zien, en niet alleen de link....
viewtopic.php?f=32&t=4818
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog:
Lekkermelig.nl
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » do 02 jan 2020, 22:53
Dat lukt dus niet via die Flickr app. Zodra ik weer pc heb dan komt er weer prachtige afbeelding
Voor nu dus helaas ff link klikken.
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 04 jan 2020, 10:17
Leuk brood! Waarmee heb je het gegarneerd? Zijn dat gerstevlokken of havervlokken?
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » za 04 jan 2020, 22:29
BakkerGerrit schreef: ↑ za 04 jan 2020, 10:17
Leuk brood! Waarmee heb je het gegarneerd? Zijn dat gerstevlokken of havervlokken?
Bedankt. Zijn havervlokken. Maar volgende keer moet ik het iets natter plakken, vallen veel vanaf.
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » za 11 jan 2020, 21:15
Geweldige broden
Vraag me af hoe je zo'n Mooie brede band over het brood krijgt? Komt dat nu door een keer insnijden of vaker of andere techniek ? Vraag me ook steeds af of je van zulke mooie vloerbroden recept (desem/deeg/smaak) ook een busbrood van kan maken? Zal wel voor de meeste van jullie hier vloeken in de kerk zijn, maar toch!.
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » ma 13 jan 2020, 12:38
Hoi Frens,
Wat bedoel je precies met brede band?
Recept kan je ook busbrood van maken. T65, met zadenmelange. Deeg had iets meer vormrijs kunnen hebben.
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » ma 13 jan 2020, 14:46
Het onbebloemde vlak (kruisfiguur)
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » ma 13 jan 2020, 15:35
Frens schreef: ↑ ma 13 jan 2020, 14:46
Het onbebloemde vlak (kruisfiguur)
Ah dat is insnijden in een kruis. Ovenrijs zorgt voor de rest.
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » do 16 jan 2020, 14:56
Een volkorenbrood. Recept Robert.
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326 Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Bericht
door Rik59 » do 16 jan 2020, 15:14
Mooi brood.. alleen ik mis de band...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 16 jan 2020, 15:46
Ziet er lekker uit!
Robert zou zeggen “ Goed te verkopen”
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » do 16 jan 2020, 17:20
Prachtig
Waar haal je die rijs vandaan!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » do 16 jan 2020, 18:23
Dank allemaal. Is lekker luchtig broodje mag ook wel met 7,5 Gr instant gist. Rijst lekker snel.
Nu is bedenken wat voor recept ik van het weekend ga maken.
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » do 16 jan 2020, 21:59
@Vitamine C
7,5% gist
Is dit niet een beetje veel, normaal is toch tussen 1,5-2,5%???! Op hoeveel gram meel dan wel niet
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326 Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Bericht
door Rik59 » do 16 jan 2020, 22:18
Frens schreef: ↑ do 16 jan 2020, 21:59
@Vitamine C
7,5% gist
Is dit niet een beetje veel, normaal is toch tussen 1,5-2,5%???! Op hoeveel gram meel dan wel niet
Nou echt een brilletje halen Frens...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » do 16 jan 2020, 22:47
@Rick59
Nog eentje, lijkt me niet, gewoon beter lezen in het vervolg
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326 Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Bericht
door Rik59 » do 16 jan 2020, 22:49
Frens schreef: ↑ do 16 jan 2020, 22:47
@Rick59
Nog eentje, lijkt me niet, gewoon beter lezen in het vervolg
Frens er staat 7,5 gram en geen % en dat is 1,5% dus toch brilleke...
Vitamine C schreef: ↑ do 16 jan 2020, 18:23
Dank allemaal. Is lekker luchtig broodje mag ook wel met
7,5 Gr instant gist. Rijst lekker snel.
Nu is bedenken wat voor recept ik van het weekend ga maken.
Laatst gewijzigd door
Rik59 op do 16 jan 2020, 22:52, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Frens
Deegkneder
Berichten: 122 Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Bericht
door Frens » do 16 jan 2020, 22:52
@Rick59
Volgens mij moet jij er anders ook een , ik zei toch al dat ik in het vervolg beter moet lezen
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326 Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Bericht
door Rik59 » do 16 jan 2020, 23:00
Frens schreef: ↑ do 16 jan 2020, 22:52
@Rick59
Volgens mij moet jij er anders ook een , ik zei toch al dat ik in het vervolg beter moet lezen
@Rick59
Nog eentje, lijkt me niet
Dit is nou niet echt bevestigend...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » do 16 jan 2020, 23:47
Het is idd Gram rik. Zal voortaan %zetten om verwarring te voorkomen.
( Voor frens dan
)
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » vr 17 jan 2020, 00:23
Maar hoeveel % gist zat er nu in het brood Marijn?
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » vr 17 jan 2020, 09:22
1,5 %, valt eigenlijk mee de hoeveelheid.
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372 Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » vr 17 jan 2020, 10:06
Nog eentje, lijkt me niet, gewoon beter lezen in het vervolg
Frens er staat 7,5 gram en geen % en dat is 1,5% dus toch brilleke…
_____________________________________________________________________
Was nou maar naar Specsavers gegaan.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST ...Nu een LUST.
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » vr 17 jan 2020, 19:31
https://flic.kr/p/2igfsr2
Appelkerselino. Bladerdeeg gevuld met kers en appel, bovenop suiker, eiwit en amandelschaafsel en poedersuiker.
Recept uit de Bak Bijbel.
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372 Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » za 18 jan 2020, 04:14
BakkerGerrit schreef: ↑ vr 27 dec 2019, 10:46
Ik heb m’n lame bij de Zuidmolen gehaald
Mijn lamé heb ik ooit eens zelf gemaakt...van een oud radiootje de antenne afgehaald en daarvan het uiteinde met een tang plat geknepen en omgebogen en daar kan dan perfect een scheermesje in gehaakt worden.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST ...Nu een LUST.
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » ma 20 jan 2020, 10:11
Eigenlijk een borrelbrood, maar had geen oude kaas. Dus een witbrood. Zoontje noemde het een poes
Recept, Robert van Beckhoven.
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » ma 20 jan 2020, 11:12
Wow, die is mooi opengegaan!
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » zo 26 jan 2020, 20:56
https://flic.kr/p/2ikmq6Z
5 granen brood, Hamelman.
( Aangehouden rijstijden:
Bulk 2 uur 1 stretch en fold
15 min vormrijs, 75 min narijs. )
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » do 30 jan 2020, 17:34
Een dochter, Kiki, maandag geboren met keizersnede.
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 30 jan 2020, 17:44
Dat is pas een eigen baksel! Daar kan ik niet tegenop.
Gefeliciteerd met dochtertje!
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99 Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Bericht
door guzzi » vr 31 jan 2020, 13:49
Gefeliciteerd, je gaat een drukke maar mooie tijd tegemoet
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » vr 31 jan 2020, 22:49
Ja redelijk druk en slapeloze nachten. We komen er wel weer door
papagena
Moderator
Berichten: 1864 Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen
Bericht
door papagena » za 01 feb 2020, 19:50
Prachtig! Mag hopen dat het een mooi baksel is? Goed gerezen enzo.... Gefeliciteerd.
Niet bij brood alleen....
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » za 01 feb 2020, 21:26
papagena schreef: ↑ za 01 feb 2020, 19:50
Prachtig! Mag hopen dat het een mooi baksel is? Goed gerezen enzo.... Gefeliciteerd.
Zeker, 3,5 kilo. Top oven mijn vrouw
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400 Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 06 feb 2020, 23:25
Mooie broden Marijn!
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » wo 26 feb 2020, 17:03
Hazelnootschuimtaart. Schuim kon iets zachter en afwerking iets netter maar smaakte lekker
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » di 03 mar 2020, 11:03
Lekker slagroomtaartje.
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690 Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Bericht
door Vitamine C » di 03 mar 2020, 11:04
Desempoging 2:
Zakte in na omdraaien uit mandje, nog wel wat ovenrijs. Tijd in koelkast: ca 22 uur. Volgende keer iets korter.