Hallo allemaal,
Mijn naam is Rob en ben al een kleine 2 jaar bezig met het zelf bakken van brood
Een groentje dus nog. Ben inmiddels aan mijn 3e v.b. begonnen Nu dus wel een goede (Panasonic) Een verademing Ben nu toe aan nieuwe recepten en de verfijnde kneepjes van het vak
Met vriendelijke groet,
Rob
Nieuw op dit forum
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Nieuw op dit forum
Welkom op ons forum Rob!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Nieuw op dit forum
Welkom! Je bent dus nog niet toe aan de stap naar het bakken in de oven? Of lees ik het gewoon verkeerd?
Niet bij brood alleen....
- Robisback
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 30 jan 2020, 17:44
Re: Nieuw op dit forum
Vooralsnog wil ik met de bbm aan de gang, is voor mij toch het meest makkelijk daar ik vanwege een eerder herseninfarct slechts de beschikking heb over een hand (en dat is nog wel de linkse ; ach had ik er maar 2. . )
Met vriendelijke groet,
Rob Leijen Anja Walter
Met vriendelijke groet,
Rob Leijen Anja Walter
- Bobbee
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 84
- Lid geworden op: vr 04 nov 2016, 22:15
Re: Nieuw op dit forum
Hoi, ik heb dat ook. Een panasonic bbm en ook een beroerte gehad! Maar mijn handen doen het gelukkig. Ik heb weer andere dingen eraan overgehouden [emoji6]
Met de bbm kun je van alles. Mijn standaard recept is;
400 gram meel. Kun je verdelen naar wens met bloem, volkorenmeel, spelt etc. Als. Totaal maar 400 is.
Zout 2% = 8 gram
Droge gist 1% = 4 gram
Water ~66% = ~265 gram
Eerst meel met gist en zout in kom mengen zodat het goed doorelkaar zit. Dit zorgde bij mij voor duidelijk mooier/gelijkmatiger gerezen brood. Ook kun je naar wens zonnebloempitten, gierst, sesam, pompoenpitten etc er doorheen mixen.
Dan vocht in bakblik en daarop het mengsel.
Het basic menu werkt maar het franse menu ook. Je kunt het savonds klaarzetten met timer aan voor de volgende ochtend.
Dit is een basic recept wat altijd goed werkt in een panasonic bbm. Van hieruit kun je gaan experimenteren. Het water kun je +- 5 gram aanpassen.
Het boek "haal meer uit je broodbakmachine" is een leuk boek met op panasonic afgestemde recepten.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Grt
Met de bbm kun je van alles. Mijn standaard recept is;
400 gram meel. Kun je verdelen naar wens met bloem, volkorenmeel, spelt etc. Als. Totaal maar 400 is.
Zout 2% = 8 gram
Droge gist 1% = 4 gram
Water ~66% = ~265 gram
Eerst meel met gist en zout in kom mengen zodat het goed doorelkaar zit. Dit zorgde bij mij voor duidelijk mooier/gelijkmatiger gerezen brood. Ook kun je naar wens zonnebloempitten, gierst, sesam, pompoenpitten etc er doorheen mixen.
Dan vocht in bakblik en daarop het mengsel.
Het basic menu werkt maar het franse menu ook. Je kunt het savonds klaarzetten met timer aan voor de volgende ochtend.
Dit is een basic recept wat altijd goed werkt in een panasonic bbm. Van hieruit kun je gaan experimenteren. Het water kun je +- 5 gram aanpassen.
Het boek "haal meer uit je broodbakmachine" is een leuk boek met op panasonic afgestemde recepten.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Grt
Laatst gewijzigd door Bobbee op zo 02 feb 2020, 22:49, 2 keer totaal gewijzigd.
* Famag Grilletta IM5 spiraalkneder
* Panasonic BBM met stof
* NEFF oven
* Roccbox pizzaoven + saputo biscotto steen
* Panasonic BBM met stof
* NEFF oven
* Roccbox pizzaoven + saputo biscotto steen
- Robisback
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 30 jan 2020, 17:44
Re: Nieuw op dit forum
Bedankt voor de tips ; ga hier zeker mee aan de gang , laat je weten wat het resultaat is
Met vriendelijke groet,
Rob
Met vriendelijke groet,
Rob