Korst
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Korst
Hmm zit een beetje te klooien met de korst.
Probleem: Korst is taai als deze uit vriezer/ dag oud is.
Gisteren testje gedaan:
Minder water in oven en de oven naar 20 min opengezet met pollepel. 10 min open totaal 30m baktijd.
Korst voelde lekker knapperig aan. Vanochtend niet meer.
Nu kan ik het natuurlijk weer oppiepen in de oven, maar die heb ik niet altijd bij de hand.
Iemand nog tips wat ik kan proberen?
Probleem: Korst is taai als deze uit vriezer/ dag oud is.
Gisteren testje gedaan:
Minder water in oven en de oven naar 20 min opengezet met pollepel. 10 min open totaal 30m baktijd.
Korst voelde lekker knapperig aan. Vanochtend niet meer.
Nu kan ik het natuurlijk weer oppiepen in de oven, maar die heb ik niet altijd bij de hand.
Iemand nog tips wat ik kan proberen?
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Korst
Ik persoonlijk vind ze ook wat bleek. Je kan ze best 5 min langer bakken. De korst zou dan ook langer knapperig blijven.
En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk
In een papieren zak of bakpapier etc
Oh en geen verstoffen toevoegen
En niet afdekken in een plastic zak of iets dergelijks natuurlijk
In een papieren zak of bakpapier etc
Oh en geen verstoffen toevoegen
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Korst
Ik zal is 5 minuutjes langer doen. Maar verstoffen begrijp ik niet helemaal
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Korst
Korst is weer goed gelukt. 35 minuten oventijd, waarvan laatste 10 min oven op kiertje.
(foto is beetje snel genomen, maar kleur is ook beter)
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Korst
ook vanochtend nog lekker knapperig en goede smaak.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Korst
Wees inderdaad niet te bang om wat langer te bakken lekker mee knutselen. Ook hebben broden met een hydratatie van boven de 75% vocht de neiging om weer zachter te worden. Daarom moet je ze vrij pittig bakken!.
Passie voor de ambacht!.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Korst
Ja dacht ik bak de broden te lang. Maar dat viel dus mee.
Volkorenbrood was wel weer steviger en iets zachtere korst maar is ook iets lastiger brood
Volkorenbrood was wel weer steviger en iets zachtere korst maar is ook iets lastiger brood