Bakken met Red 2020

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » za 18 apr 2020, 13:27

Ik heb deze Koopmans t65 gewoon van het werk kunnen kopen anders had ik nu nog niks, Hoop dat t snel beter word!

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1297
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Rik59 » za 18 apr 2020, 13:53

Beetje snuffelen hier en daar en dan neem je wel wat mee... :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 475
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door WesleyNL » za 18 apr 2020, 19:26

Ik weet niet if je in de buurt woont van Amsterdam maar volgens mij heeft de sligro veel van koopmans op voorraad.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » zo 19 apr 2020, 10:23

Hmm heb wel Sligro in de buurt kom uit Overijssel dus Amsterdam is niet 123 om de hoek

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » zo 19 apr 2020, 10:27

Afbeelding
Meergranen desem 20% vk meel 20% molen meergranen mix 60% t65 havervlokken, zonnepit, lijnzaad, sesam zaden mix op vloer

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 475
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door WesleyNL » zo 19 apr 2020, 11:47

Wellicht de moeite waard om er even een kijkje te nemen als daar ook een sligro in de buurt is.

Mooie broodjes hoor!
Laat ze smaken :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » wo 29 apr 2020, 19:29

Afbeelding

Heel ruw opengebakken vind het zelf wel mooi!.

100% franse bloem 70%water 30 %desem

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3390
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door lekkermelig » wo 29 apr 2020, 22:05

Bijna ontploft :-) maar ik vind hem mooi!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » do 27 aug 2020, 16:41

Ayay het is even geleden maar we hebben de smaak nog steeds te pakken 2 blonde bollen van week beide vergelijkbaar receptuur maar bovenste is 65 en onderste 70% hydratarief!.Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » wo 09 sep 2020, 11:34

Afbeelding
Nieuw mandje! Authentiek tarwebrood van 600gr aan de punt gezet 40 min rust en daarna opgemaakt rijs 40 min buiten 75 min koelkast 30 min bakken op voorverwarmde oven 250 terugdraaien 240 in een Dutch oven aka braadpan


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Passion for Italy
Chef stoffer en blik
Berichten: 12
Lid geworden op: zo 15 apr 2018, 13:13

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door Passion for Italy » vr 11 sep 2020, 17:16

Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » vr 11 sep 2020, 18:37

Passion for Italy schreef:
vr 11 sep 2020, 17:16
Wat is het baksel met de chocoladetopping ? Ziet er heerlijk uit. De rest trouwens ook !
Hey Passion!.

Dit is een bannatonne met bananen suikerbrood!. Een aangepast recept van fries suikerbrood. Hiervoor minder suiker gebruikt en bananen compund gebruikt. Zou ook prima kunnen met een puree hoe dit in de verhoudingen gaat weet ik niet. geconfijte banaanen chips er bij door gedraaid op de vulling. Aanpunten rust opbollen na rijs en dan bakken!.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » wo 16 sep 2020, 11:23

Afbeelding
Weer lekker aan het bakken geweest!. Aan het testen met poolish. 25% voordeeg op de bloem. Met 0.3%gist op de 1/1 water bloem!. De voordelen van desem zonder de nadelen in mijn opinie!.

Gebruikersavatar
RedYssel
Deegkneder
Berichten: 118
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Bakken met Red 2020

Bericht door RedYssel » vr 18 sep 2020, 18:01

Afbeelding
Afbeelding
60% vk meel 10% roggebloem 30% t65 met een hydratatie van 72% opnieuw een poolish gebruik die 25% van de meel/bloem inhoud!.

Plaats reactie